Home > νέα > Εξασφάλιση υπηρεσιών στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας για 25 ωφελούμενους και 7 εργαζόμενους Παναγιωτίδης: «Γερνάει ο πληθυσμός του Δήμου Δράμας…»

Εξασφάλιση υπηρεσιών στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας για 25 ωφελούμενους και 7 εργαζόμενους Παναγιωτίδης: «Γερνάει ο πληθυσμός του Δήμου Δράμας…»

Στο 1 εκατ. € αυξήθηκε η χρηματοδότηση για τα ΚΗΦΗ Δράμας, Προσοτσάνης και Νέστου

Άλλα 2 χρόνια χρηματοδότησης

για το ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας

Εξασφάλιση υπηρεσιών στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας για 25 ωφελούμενους και 7 εργαζόμενους

Παναγιωτίδης: «Γερνάει ο πληθυσμός του Δήμου Δράμας…»

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΟΠΩΣ ήδη γράφαμε στην έκδοση του «Πρωινού Τύπου» στις 6 Ιουλίου 2017, με απόφαση του περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρ. Μέτιος, αυξήθηκε το ποσό χρηματοδότησης στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) των Δήμων Δράμας, Προσοτσάνης και Νέστου κατά 1 εκατ. ευρώ, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΗ 2014-2020, ο προϋπολογισμός, από 345.000 € που ήταν, αυξήθηκε στο 1 εκατ. €, προκειμένου να μπορέσει να καλυφθεί η επόμενη περίοδο των δύο ετών, μέχρι και 30 Ιουνίου 2017.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι, αντικείμενο της δράσης των ΚΗΦΗ, είναι η προσφορά υπηρεσιών σε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία, λόγω κινητικών ή άλλων προβλημάτων (π.χ. άνοια), δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετούνται και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους είτε επειδή εργάζεται είτε επειδή αντιμετωπίζει το ίδιο κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.

 

297.600 € στο ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας

Σχετικά με αυτή την αύξηση που έγινε στον προϋπολογισμό του ΚΗΦΗ Δήμου Δράμας, ο δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, μαζί με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας και δημοτικό σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Παναγιωτίδη και την προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Δήμου κα. Κατερίνα Ιωσηφίδου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία έγινε η σχετική επίσημη ανακοίνωση της παράτασης της χρηματοδότησης για τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Μαμσάκος: «Άριστη συνεργασία»

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, «στις 30 Ιουνίου, εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο, η παράταση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αν. Μακεδονίας – Θράκης της λειτουργίας του ΚΗΦΗ του Δήμου Δράμας για άλλα δυο χρόνια.  Για μια ακόμα φορά, η δημοτική μας αρχή, στέκεται πάντα στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο, προκειμένου να απολαμβάνουν μια ποιοτική ζωή».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μαμσάκος εξήρε την συντονισμένη συνεργασία του Νομικού Προσώπου του Δήμου και του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ανάπτυξης, που είχε ως συνέπεια την έγκυρη και ορθή κατάθεση των δικαιολογητικών στην ειδική υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση αυτή.

 

Παναγιωτίδης: «Γερνάει ο πληθυσμός του Δήμου Δράμας»

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Παναγιωτίδης, αναφέρθηκε στους σκοπούς του ΚΗΦΗ Δράμας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους δείκτες γήρανσης του πληθυσμού, λέγοντας συγκεκριμένα: «Οι δείκτες γήρανσης του πληθυσμού σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία του Δήμου Δράμας, αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Δράμας γερνάει γρήγορα. Η αύξηση του δείκτη γήρανσης, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές και οικονομικές ανακατατάξεις καθώς και την ενεργοποίηση νέων μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης, σηματοδοτούν ένα νέο κοινωνικό ρόλο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μελετά και να εκτιμά τις μελλοντικές κοινωνικές ανάγκες και να σχεδιάζει εγκαίρως για την εξασφάλιση προοπτικής ζωής σε κάθε πολίτη.»

 

Ιωσηφίδου: Διατήρηση θέσεων εργασίας

Ο προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας κα. Ιωσηφίδου, τόνισε ότι «η επιτυχία αυτή είναι διπλή και τριπλή. Γιατί εξασφαλίσαμε για 25 ωφελούμενους του ΚΗΦΗ να τους παρέχεται άριστη παροχή υπηρεσίας για τα επόμενα δύο χρόνια και για τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων να αισθάνονται ασφαλείς, ότι οι ηλικιωμένοι συγγενείς τους βρίσκονται σε έναν χώρο που τους φιλοξενούν με αγάπη και φροντίδα, αλλά ακόμα περισσότερο έχουμε εξασφαλίσει θέσεις εργασίας για 7 άτομα για ακόμη δύο χρόνια.

Η προσπάθεια από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, είναι να εντοπίσουμε και να καλύψουμε με υποβολή προτάσεων οποιαδήποτε χρηματοδότηση υπάρχει στο Δήμο μας, τόσο για τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, όσο και για τα Νομικά Πρόσωπα και για φορείς, έστω και εθελοντικά να τους δώσουμε τις γνώσεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.»