Home > νέα > Φωνές και καυγάδες για στημένη εκδήλωση!!! Με ένταση η ενημέρωση από την Εγνατία Οδό για τον κάθετο Δράμας – Αμφίπολης

Φωνές και καυγάδες για στημένη εκδήλωση!!! Με ένταση η ενημέρωση από την Εγνατία Οδό για τον κάθετο Δράμας – Αμφίπολης

Φωνές και καυγάδες για στημένη εκδήλωση!!!

Με ένταση η ενημέρωση από την Εγνατία

Οδό για τον κάθετο Δράμας – Αμφίπολης

Έντονη διαμαρτυρία για τον τρόπο ενημέρωσης από Δ. Κυριαζίδη, Θ. Μαργαρίτη, Χ. Κεφαλίδου και άλλους

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ τεντωμένων νεύρων και έντονων αντιπαραθέσεων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, η εκδήλωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις που υπάρχουν, στο ζήτημα της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία Οδό στην Αμφίπολη.

Όπως γράφουμε και σε άλλο σημείωμα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, καλεσμένος ήταν ο νέος πρόεδρος της Εγνατίας κ. Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος παρέστη μαζί με την κα. Δέσποινα Καραρήγα, διευθύντρια Ανάπτυξης Έργου και Εμπορικής Πολιτικής της Εγνατίας ΑΕ.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Πούλιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο σύντομο ιστορικό του έργου και στην ανάγκη της Δράμας για έξοδο στην Εγνατία. Και οι τρεις εισηγήσεις, του κ. Πούλιου, του κ. Αντωνούδη και της κας. Καραρήγα, κράτησαν 27 λεπτά συνολικά.

Η ένταση ξεκίνησε από την αρχή, όταν ο κ. Πούλιος είπε ότι, όπως είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους οι φορείς, να γίνει άμεση συζήτηση με τον κόσμο, αλλά όσοι ήθελαν να ρωτήσουν κάτι, θα έπρεπε να το καταθέσουν γραπτώς στη γραμματεία που υπήρχε έξω από την αίθουσα. Οι ερωτήσεις προς του ομιλητές θα δίνονταν γραπτές. Αυτό και μόνο ξεσήκωσε πολλούς από το κοινό. Τελικά, όταν ήρθε η ώρα, το ζήτημα των γραπτών ερωτήσεων δεν πέρασε.

Η πρώτη ένσταση ήρθε αρχικά από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλο, ο οποίος είπε ότι δεν γίνεται καμιά απολύτως αναφορά στο ΚΤΕΛ, του οποίου τα λεωφορεία καθημερινά εκτελούν δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη.

Egnatia panel

Από το πάνελ της ημερίδας οι κ.κ. Πούλιος, Αντωνούδης, Καραρήγα.

Όταν ο κ. Πούλιος αναγκάστηκε να δώσει το λόγο τελικά από το μικρόφωνο και όχι γραπτώς, πρόεδροι των φορέων άρχισαν να διαφωνούν και να αρνούνται να δοθεί ο λόγος. Έντονα αντέδρασαν, ο κ. Καλλίας της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, ο κ. Μουρμούρης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Δράμας, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αποχώρησε από την αίθουσα, καθώς άλλα είχαν συμφωνηθεί.

Πρώτος από το κοινό που μίλησε, ήταν ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης, ο οποίος απηύθυνε καίρια ερωτήματα προς τον κ. Αντωνούδη. Δεύτερος στη σειρά ήταν ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης. Τα όσα είπε ο βουλευτής, ξεσήκωσαν πλήθος αντιδράσεων. Στο σημείο αυτό ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι, οι φορείς που οργάνωσαν την ημερίδα, δεν απέστειλαν καμιά πρόσκληση προς κανέναν. Οι βουλευτές ήρθαν με δική τους πρωτοβουλία στην εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια των όσων έλεγε ο κ. Κυριαζίδης, υπήρξε σύγκρουση με τον κ. Αντωνούδη, για τον οποίο είπε ότι ήταν υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης, ενώ τον χαρακτήρισε ακόμα και ως εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ!

Όταν αργότερα ο κ. Αντωνούδης απάντησε στις ερωτήσεις που είχαν τεθεί μέχρι τότε, είπε ότι ο ίδιος είναι εδώ ως πρόεδρος της Εγνατίας και όχι ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ είπε ότι «οι πολιτικοί, έρχονται, δίνουν την παράστασή τους και φεύγουν, χωρίς να αναφέρονται στους συγκεκριμένους». Ο κ. Αντωνούδης συνέχισε την επίθεσή του προς τους πολιτικούς, προκαλώντας τη μήνη της κα. Κεφαλίδου, η οποία του ζήτησε να αναφερθεί στο τεχνικό κομμάτι που εκπροσωπεί και να αφήσει τα σχόλια για τους πολιτικούς.

Παρέμβαση έκανε επίσης ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ξανθόπουλος, αναφερόμενος στα όσα έγιναν για το ζήτημα επί της θητείας του. Αργότερα, σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project Δράμα 2020» της αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας κ. Τσιαμπούσης, στην παρέμβασή του, ανέφερε ότι, «κάποιοι τουλάχιστον από τους φορείς παρασύρονται απ’ όλη αυτή τη διαδικασία». Πράγμα που προκάλεσε νέα ένταση και μέρος του κοινού, του ζητήθηκε να ανακαλέσει. Ο κ. Τσιαμπούδης ανακάλεσε, λέγοντας ότι, «κάποιοι σύλλογοι θα μπορούσαν να καταθέσουν αυτές τις προτάσεις και να γίνει η συζήτηση μέσω εγκεκριμένων διαδικασιών» (σ.σ. δημοτικό συμβούλιο).

Αυτό που διαφάνηκε στο γενικότερο κλίμα της ημερίδας, είναι ότι, η Εγνατία ΑΕ ήρθε καλεσμένη στη Δράμα από τους φορείς, χωρίς να έχει τίποτα ουσιαστικό να πει. Ενώ εντύπωση προκάλεσε για άλλη μια φορά, το ότι δεν ήρθε εκπρόσωπος του Υπουργείου Υποδομών, ενώ είχε ζητηθεί. Το θέμα στελεχών του Υπ. Υποδομών απασχόλησε κι άλλη φορά τη Δράμα, καθώς αρκετές φορές έχουν καλεστεί να δώσουν εξηγήσεις, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει κανένας.

Αυτό που διαφάνηκε από το σύνολο της ημερίδας, είναι ότι το ζήτημα της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, είναι ότι αποτελεί καθαρή πολιτική βούληση και τίποτα άλλο. Γιατί, το τεχνικό μέρος των μελετών μπορεί εύκολα να ολοκληρωθεί.