Home > Αθλητικά > Γ. Μπύρος: «Φεύγω για να προστατέψω την οικογένειά μου, το κύρος μου και πάνω απ’ όλα τη δουλειά μου»

Γ. Μπύρος: «Φεύγω για να προστατέψω την οικογένειά μου, το κύρος μου και πάνω απ’ όλα τη δουλειά μου»

Χρονοδιάγραμμα ενός μήνα πήραν

μέλη του Ερασιτέχνη για να βρουν

χρήματα να «τρέξουν» την ομάδα

 Γ. Μπύρος: «Φεύγω για να προστατέψω την οικογένειά μου,

το κύρος μου και πάνω απ’ όλα τη δουλειά μου»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Τα «χαρτιά» του άνοιξε ο Γιάννης Μπύρος στη Γενική Συνέλευση του Γ.Σ. «Δόξα Δράμας» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Γιάννης Μπύρος, για ακόμα μία φορά, ήταν ειλικρινής και τόνισε ότι η ομάδα για να ξεκινήσει χρειάζεται 500.000 ευρώ, ποσό το οποίο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να διαθέσει ο ίδιος. Παρουσίασε τον προϋπολογισμό της ΠΑΕ Δόξα Δράμας 2019, όπου τα έξοδα εμφανίζονται στα 1.400.000 ευρώ και τα έσοδα στα 850.000 ευρώ.

mpyros11

Εκ μέρους του Γιάννη Μπύρου μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Οταπασίδης, ο οποίος ανάγνωσε: «Είμαι εδώ με ψηλά το κεφάλι και καθαρή τη συνείδηση για να σας κοιτάξω στα μάτια έναν έναν! Δεν κρύβομαι και δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Ίσως στο χώρο αυτό του ποδοσφαίρου, που οι περισσότεροι έχετε πιο πολλές εμπειρίες από εμένα να ξέρετε πολύ καλύτερα πως μεγαλομέτοχοι σε ιστορικές ομάδες έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται… ο καθένας για δικούς του λόγους. Ήρθα λοιπόν σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για να κάνουμε μαζί ένα τίμιο απολογισμό για το ποιος αγαπάει τελικά αυτή την ομάδα και ποιος όχι. Και ξεκινάω εμένα προσωπικά διότι πάντοτε ήμουν αυστηρός κριτής πρώτα με τον εαυτό μου και ύστερα με τους άλλους. Με αυτή την αυστηρή κριτική έφτασα επαγγελματικά εδώ που έφτασα.

erasixne

Ξεκινώντας θα πω πως είμαι περήφανος που στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά της Δόξας δεν χρωστάμε πουθενά ούτε ένα ευρώ. Αν δείτε γύρω σας και διαβάσετε τι γίνεται στο χώρο αυτό θα καταλάβετε και οι πιο δύσπιστοι την αξία του να είμαστε όλοι πεντακάθαροι και τίμιοι απέναντι σε αυτό που αγαπάμε και κάνουμε με πάθος. Κι εγώ υπερασπίστηκα με πάθος αυτή την όμορφη πόλη και την ομάδα μας, τη Δόξα Δράμας. Ποιος έχει όμως το κουράγιο να τολμήσει να μου πει πως δεν αγάπησα, δεν πόνεσα δεν στήριξα την προσπάθεια τριών ετών.

Μέσα από το ταμείο της οικογένειάς μου βγήκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ πάνω από 3 εκ. ευρώ.

Πως μετριέται λοιπόν η αγάπη για μία ομάδα; Με τα λόγια ή τις πράξεις; Αναρωτιέμαι, ένας σοβαρός άνθρωπος θα έλεγε πως αυτό δεν είναι μόνο μια απλή αγάπη, αλλά παθολογικός έρωτας που σε οδηγεί στην καταστροφή. Πάλεψα, προσπάθησα, άκουσα, εκτίμησα και ζύγισα καταστάσεις και έκανα επιλογές που σαφώς εκ του αποτελέσματος δεν μπορούν όλες να κριθούν επιτυχημένες, αλλά κάθε απόφασή μου είχε ως γνώμονα το καλό της ομάδος και τα συμφέροντά της. Βρείτε μου εδώ μέσα κάποιον που να μην έχει κάνει λάθη.

Ωστόσο, τόσο επιπόλαια και με πολύ θράσος κάποιοι από εσάς βγήκατε και με κατηγορήσατε ευθέως και πολύ σκληρά μάλιστα.

Φεύγω γιατί δεν ανέχομαι τον καθένα να με βρίζει πίσω από την πλάτη μου και να με κατασυκοφαντεί.

Φεύγω για να προστατέψω την οικογένειά μου, το κύρος μου και πάνω απ’ όλα τη δουλειά μου.

erasitex

Δεν κρατάω κακία από κανέναν και δεν είμαι ρεβανσιστής στη ζωή μου. Το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς και αναφέρομαι κυρίως σε νεαρούς φίλους της ομάδας και οπαδούς.

Στην ουσία της σημερινής μου παρουσίας θέλω να σας πω πως αυτή η κριτική, την οποία θεωρώ κακόπιστη και πολλές φορές αισχρή με απομάκρυνε από αυτό το πάθος για την ομάδα.

Πήρα την απόφασή μου κι αυτή δεν αλλάζει διότι είμαι ευθύς και ντόμπρος άνθρωπος.

Τις αποφάσεις μου τις στηρίζω μέχρι το τέλος…».

Στη Γενική Συνέλευση ακολούθησε διάλογος μεταξύ των μελών του Γ.Σ. και του Γιάννη Μπύρου. Ο Γιάννης Μπύρος τόνισε πως πρώτη φορά – από τότε που ανέλαβε – η ομάδα μένει ένα μήνα πίσω στις πληρωμές, κάτι που τον ενοχλεί.

Αποφασίστηκε να συσταθεί μία άτυπη ομάδα από μέλη του Γ.Σ., η οποία θα αναλάβει να συγκεντρώσει 500.000 ευρώ μέσα σ’ ένα μήνα. Βέβαια ο Γιάννης Μπύρος δήλωσε πως δεν πρόκειται να σταματήσει να συναντάται με υποψήφιους επενδυτές. Γι’ αυτό άλλωστε είχε μία συνάντηση την Τρίτη και έχει ήδη προγραμματισμένη άλλη μία για την Τετάρτη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Πρωινού Τύπου»  της Παρασκευής.