Home > Αθλητικά > Γιορτή του μπάσκετ το Σάββατο στο «Κραχτίδη»

Γιορτή του μπάσκετ το Σάββατο στο «Κραχτίδη»

Γιορτή του μπάσκετ το Σάββατο στο «Κραχτίδη»

Γρηγοριάδης: «Στόχος να ανάψει ξανά η σπίθα του ΚΑΟΔ»

 

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Ο ΚΑΟΔ ξαναγεννιέται και επιστρέφει στο παρκέ σχεδόν μετά από δυο χρόνια. Ο δραμινός όμιλος καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε το 1989 μετά από αυτονόμηση από τον ΑΟ Δράμας και έπαψε να υφίσταται το 2015. Η δραμινή ομάδα ξεκίνησε να αγωνίζεται από τη Β’ Εθνική, ενώ το 2000 ανέβηκε στην Α2 κατηγορία. Ένα χρόνο μετά ο ΚΑΟΔ ανέβηκε στην Α1 όπου και αγωνίστηκε για μια χρονιά. Ξαναέπεσε στην Α2 κατηγορία όπου παρέμεινε για πέντε χρόνια. Την περίοδο 2007 υποβιβάζεται στη Β’ Εθνική, ενώ την επόμενη χρονιά ανεβαίνει ξανά στην Α2 που για τρία χρόνια. Το 2011 ανέβηκε στην Α1 κατηγορία και παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία για τέσσερα χρόνια προσφέροντας πλούσιες συγκινήσεις στο γήπεδο «Δημήτριος Κραχτίδης» στους Δραμινούς φιλάθλους. Ο σύλλογος το 2015 μην μπορώντας να ανταποκριθεί στην οικονομική κρίση που μαστίγωνε την Ελλάδα, διαλύθηκε. Δυο χρόνια μετά ο ΚΑΟΔ επιστρέφει στο παρκέ όπου για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα και στην Α’ ΕΚΑΣΘ.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του μουσείου της ομάδας στο κλειστό γυμναστήριο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και φιλικός αγώνας ανάμεσα στους παλαίμαχους του ΚΑΟΔ και τους παλαίμαχους της Εθνικής Ελλάδος.

Παράλληλα, την ημέρα των εγκαινίων θα τιμηθεί και ο Μάνθος Κατσούλης, ο οποίος κατάγεται από τη Δράμα και έχει σημειώσει μια μεγάλη πορεία στο ελληνικό μπάσκετ.

Ανάμεσα στους παίκτες που θα συμμετάσχουν στο φιλικό είναι και οι:

Κορωναίος Τάκης, Κοκολάκης Δημήτρης, Στεργάκος Ντεϊβιντ, Γκούμας Βασίλης, Αλεξανδρής Βαγγέλης, Λαϊος  Σάκης, Παπαγεωργίου  Χάρης, Παραμανίδης  Βασίλη,ς Μασλαρινός Χρήστος, Σταυρόπουλος  Νίκος ‘’Magic΄΄, Σακελλαρίου  Σωτήρης, Σκόνδρας Διαμαντής, Ανανιάδης Διονύσης, Καλπάκης Δημήτρης, Μιχόπουλος Άγγελος, Καραμβέρης Σωτήρης, Κωσταντινίδης Χρήστος, Κακιούσης  Λευτέρης, Γιαννούλης  Γιάννης, Καραποστόλου Σωτήρης, Κούβελας Νίκος, Γιαννουζάκος  Γιώργος, Ρεντζιάς Ευθύμης,Κόμματος  Νέστορας,Μπαλογιάννης  Γιώργος. Προπονητής θα είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.

καοδ

Η συνέντευξη Τύπου

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου όπου μίλησε ο Γενικός Αρχηγός του ΚΑΟΔ, Κώστας Γρηγοριάδης και ο παλαίμαχος Δραμινός μπασκετμπολίστας Βασίλης Μαυρίδης που ζει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στη Γερμανία. Ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, στην οποία θα μαζευτούν όλα τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ στην πόλη μας, για να μπορέσουμε έτσι να ξαναβάλουμε την σπίθα για να ανάψει ο ΚΑΟΔ.

Αυτό που ξεκινάμε τώρα, αυτός ο φιλικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα, θα γίνεται κάθε χρόνο στο οποίο πάντα θα συμμετέχουν καλαθοσφαιριστές αυτής της εμβέλειας, παίκτες Εθνικής Ελλάδος και διεθνείς παίκτες, και θα βραβεύουμε κάθε χρόνο κάποιους από αυτούς αλλά και από τους δικούς μας καλαθοσφαιριστές.»

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» τι πρόκειται να δει ο κόσμος στο μουσείο καθώς και για τις πρώτες σκέψεις για την ομάδα, ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε:

«Το μουσείο έχει πάνω από ένα χρόνο που το δουλεύουμε. Έχουμε συγκεντρώσει αρκετά πράγματα, βέβαια έχουμε αρκετές ελλείψεις και αρκετές παραλείψεις θα έλεγα, γιατί τα μουσεία δεν γίνονται σε μια ημέρα αλλά με την πάροδο του χρόνου.

Το βασικό είναι ότι το φωτογραφικό υλικό που έχουμε συγκεντρώσει από το μπάσκετ στο μουσείο, ξεκινάει από το 1951 και φτάνουν ουσιαστικά μέχρι το 2001, με την άνοδο του ΚΑΟΔ στην Α1 την πρώτη φορά.

Υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι το οποίο αναφέρεται στην Α1του ΚΑΟΔ και στις νίκες με τον Ολυμπιακό και στις μεγάλες επιτυχίες, την μετέπειτα τριετή παρουσία του ΚΑΟΔ στην Α1 από το 2011 μέχρι και το 2014, και εκεί έχουμε ένα μικρό κομμάτι. Σίγουρα έχουμε ελλείψεις και στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε από το πιο πρόσφατο παρελθόν.

Στην πορεία, γενικότερα θα εμπλουτίσουμε το μουσείο και με άλλες φωτογραφίες και αντικείμενα, καθώς αρχικά ο χώρος ήταν περιορισμένος.

Οραματιζόμαστε να κάνουμε μέχρι και ένα κτίριο, στο οποίο θα στεγάσουμε και τον ΚΑΟΔ, αλλά να κάνουμε και ένα μουσείο μπάσκετ το οποίο να έχει και από το ελληνικό και από το παγκόσμιο μπάσκετ αντικείμενα, φωτογραφίες κλπ.»

Όσον αφορά την ομάδα του ΚΑΟΔ και το μέλλον του ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε:

«Ο ΚΑΟΔ, έχει ήδη συσταθεί ως διοικητικό συμβούλιο και θα συμμετέχει φέτος στην πρώτη κατηγορία των ανδρών. Ήδη γίνονται κάποιες κινήσεις μεταγραφικές, για να στελεχώσουν την ομάδα. Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι επειδή είχαμε αυτό το event, καθυστερήσαμε λίγο στο να οργανωθεί η αντρική ομάδα. Από Δευτέρα θα λύσουμε όλα τα υπόλοιπα θέματα, και ο ΚΑΟΔ θα συμμετέχει στην πρώτη τοπική κατηγορία.

Το κομμάτι των ακαδημιών, ήδη από φέτος είχαμε περίπου 80-100 παιδιά, τα οποία ήδη δουλεύουν με τον κ. Γρηγορίου και τον κ. Μπέσα, και από φέτος έχουμε στόχο να το πολλαπλασιάσουμε γιατί πιστεύουμε ότι ο στόχος μας είναι να έρθουν όλοι οι Δραμινοί αθλητές και να στελεχώσουν αυτή την ομάδα ξανά από την αρχή. Παράλληλα, με τα φυτώρια, θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να φτιάξουμε μια καινούρια φουρνιά παικτών με την οποία πάντα έχουμε στόχο τα πιο υψηλά επίπεδα, γιατί από τότε που ξεκινήσαμε με τον ΚΑΟΔ πάντα είχαμε μεγάλο όραμα, έχουμε μεγάλες προσδοκίες και οι στόχοι μας πάντα είναι μεγάλοι. Είμαστε φιλόδοξοι. Όλη η διοίκηση έχει εργαστεί πάρα πολύ σκληρά για να γίνουν αυτά εδώ, και φυσικά θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια, ώστε ο ΚΑΟΔ σιγά σιγά να πάει στις μεγάλες κατηγορίες.

Το όραμα του ΚΑΟΔ είναι να ξαναπαίξει στην Α1 κατηγορία, δεν έχουμε άλλο όραμα. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει αυτό. Και όταν ξεκινήσαμε εμείς ως διοίκηση, ξεκινήσαμε περίπου το 80’, το 89’ αποσπαστήκαμε από τον ΑΟΔ και έγινε ο ΚΑΟΔ, και από το 89’ το 2001 φτάσαμε στην Α1 για πρώτη φορά, και μετά 10 χρόνια, το 2011 ξαναβγήκε ο ΚΑΟΔ στην Α1.

Η πρώτη ομάδα που έκανε μπάσκετ στην Δράμα ήταν η «Ελπίδα Δράμας»

 

Ο Βασίλης Μαυρίδης, παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του ΚΑΟΔ, βρέθηκε στη Δράμα για να συμμετάσχει στην εκδήλωση και παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. «Η προσέλευση του κόσμου, θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου, στη συνέχεια στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο. Ακολούθως, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 7.20 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του καλαθοσφαιριστή Μάχου Κατσούλη, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Σκουντή με τίτλο: «Είμαστε πια πρωταθλητές», που αναφέρεται στον άθλο της Εθνικής του 1987. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα ξεκινήσει ο φιλικός αγώνας με όλα τα αστέρια των Ελλήνων βετεράνων καλαθοσφαιριστών που μας κάνουν την τιμή να έρθουν στην πόλη μας.

Παράλληλα, στο ημίχρονο του αγώνα θα πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι από τις ακαδημίες του ΚΑΟ Δράμας.

Καλούμε όλους τους γονείς, να προσέλθουν με τα παιδιά τους στην εκδήλωση και να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στο άθλημα του μπάσκετ. Κάθε παιδί που θα βρίσκεται στο γήπεδο, θα συμμετέχει στην κλήρωση που θα γίνει στο τέλος της εκδήλωσης, και θα απονεμηθούν εφτά μπάλες του μπάσκετ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ αντί για το αντίτιμο του εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας.»