Home > νέα >  Γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστερούν τη λύση του προβλήματος της παραχώρησης στο Δήμο Προσοτσάνης- Στη Βουλή το ζήτημα του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι Πετρούσας

 Γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστερούν τη λύση του προβλήματος της παραχώρησης στο Δήμο Προσοτσάνης- Στη Βουλή το ζήτημα του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι Πετρούσας

 Στη Βουλή το ζήτημα του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι Πετρούσας

 Γραφειοκρατικές διαδικασίες

καθυστερούν τη λύση του προβλήματος

της παραχώρησης στο Δήμο Προσοτσάνης

 Ελληνική Λύση: «Διαιώνιση της εκκρεμότητας λύσης του ζητήματος του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι της Πετρούσας Δήμου Προσοτσάνης Δράμας»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΙΣ γραφειοκρατικές καλένδες φαίνεται να παραμένει ακόμα και σήμερα, το θέμα με την παραχώρηση του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι Πετρούσας, στο Δήμο Προσοτσάνης.

Ο «Πρωινός Τύπος» έχει ασχοληθεί από την αρχή του θέματος και το παρακολουθεί στενά. Το θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς προέκυψε πριν από δύο χρόνια, όταν με την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στη χρήση του Πέτρινου Θεάτρου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Δήμος Προσοτσάνης να αναγκαστεί να σταματήσει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες εκεί, μιας και ο χώρος είχε χαρακτηριστεί ως δασική έκταση. Από τότε, ξεκίνησε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, η οποία διαιωνίζεται μέχρι και σήμερα ακόμα.

Όπως ήδη έχουμε δημοσιεύσει στο τέλος Μαρτίου, το θέμα βρίσκεται πλέον στους φακέλους μιας τριμελούς επιτροπής του Δασαρχείου, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει και να πάρει την τελική σχετική απόφαση για την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης στο Δήμο Προσοτσάνης. Το ζήτημα είναι, ο φάκελος της υπόθεσης να μπει τουλάχιστον στην πρώτη θέση για την επόμενη συνεδρίαση.

Στη Βουλή από την Ελληνική Λύση

Στο μεταξύ, το κόμμα της Ελληνικής Λύσης στις 8 Απριλίου 2022, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και τον υπ. Εσωτερικών, επισημαίνοντας τη ««Διαιώνιση εκκρεμότητας λύσης του ζητήματος του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι της Πετρούσας Δήμου Προσοτσάνης Δράμας».

Η Ελληνική Λύση, είχε καταθέσει και παλαιότερα σχετική ερώτηση στη Βουλή στις 16 Ιουλίου 2020, ενώ τώρα τονίζει ότι «όπως μας πληροφόρησαν δημότες Δήμου Προσοτσάνης Δράμας, δυο χρόνια μετά και αφότου προέκυψε θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ως προς τη χρήση του Πέτρινου Θεάτρου στο Φαράγγι Πετρούσας, εξαιτίας των δασικών χαρτών, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το όλο ζήτημα».

Στην σχετική ερώτηση αναφέρονται ακόμα τα παρακάτω: [Η Δημοτική Αρχή Προσοτσάνης, προτιθέμενη να εντάξει την έκταση των ένδεκα (11) στρεμμάτων, επί της οποίας κείτεται και το Πέτρινο Θέατρο, αιτείται τον αποχαρακτηρισμό και την παραχώρησή της από το Δασαρχείο Δράμας στη δικαιοδοσία και ευθύνη του εν λόγω Δήμου. Το Πέτρινο Θέατρο Πετρούσας είναι ένας χώρος που κατασκευάστηκε πριν από χρόνια, με την οικονομική αρωγή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας, αλλά κυρίως με την εθελοντική εργασία κατοίκων του χωριού και σε λίγα χρόνια κατέληξε να θεωρείται ένας αξιοζήλευτος πολιτιστικός χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, οι οποίες διοργανώνονταν κάθε καλοκαίρι, και προβολής της ευρύτερης περιοχής. Τέλος, επί του θέματος, η Δημοτική Αρχή Δήμου Προσοτσάνης εξηγεί ότι «…περιμένουμε από μια τριμελή επιτροπή να συνεδριάσει για να δούμε τι θα γίνει… Όπως έχουμε πληροφορηθεί, στην επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στο επόμενο διάστημα, το θέμα του Πέτρινου Θεάτρου θα είναι πρώτο στη σειρά».]

Τέλος, ερωτώνται οι υπουργοί: [1. Προτίθεστε όπως μας ενημερώσετε τους λόγους κωλυσιεργίας και καθυστέρησης έκδοσης απόφασης της αναφερόμενης από τη Δημοτική Αρχή Δήμου Προσοτσάνης Δράμας «τριμελούς επιτροπής»;

  1. Βούλεστε όπως άμεσα προβείτε στον αποχαρακτηρισμό και παραχώρηση της ζητούμενης έκτασης στον Δήμο Προσοτσάνης, προκειμένου να υπεισέλθει στην ευθύνη διαχείρισής του, ενόψει και του επικείμενου θέρους κατά το οποίο δυνητικώς θα διοργανωθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πέτρινο Θέατρο στο Φαράγγι της Πετρούσας;]

Αθανασιάδης: Να προταχθεί το θέμα του Πέτρινου Θεάτρου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Στο μεταξύ, ο «Π.Τ.» επικοινώνησε χθες εκ νέου με το δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης, ο οποίος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στην τριμελή επιτροπή του Δασαρχείου η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στο επόμενο χρονικό διάστημα και τονίζει: «Επειδή παίρνουν τα θέματα με τη σειρά, εμείς ζητήσαμε να το προτάξουν και το έχουμε κοινοποιήσει και στα αρμόδια Υπουργεία».

Επιβεβαιώνει μάλιστα ο ίδιος, ότι, «επειδή κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο Δήμος απάντησε με σχετική επιστολή και εξηγούμε πώς έχει το θέμα μέχρι σήμερα. Εμείς ζητάμε και την στήριξη του Κοινοβουλίου, ώστε να προταχθεί μπροστά από άλλα για ολοκληρωθεί η διαδικασία γρήγορα».