Home > Πρώτο Θέμα > Η δημοτική αρχή αναζητά τις θέσεις 45 απινιδωτών που είχε χορηγήσει η RAYCAP Υπόσχεση δημάρχου ότι ο Δήμος θα αναλάβει την συντήρηση όλων των απινιδωτών

Η δημοτική αρχή αναζητά τις θέσεις 45 απινιδωτών που είχε χορηγήσει η RAYCAP Υπόσχεση δημάρχου ότι ο Δήμος θα αναλάβει την συντήρηση όλων των απινιδωτών

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η δημοτική αρχή αναζητά

τις θέσεις 45 απινιδωτών

που είχε χορηγήσει η RAYCAP

Υπόσχεση δημάρχου ότι ο Δήμος θα αναλάβει την συντήρηση όλων των απινιδωτών

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντικό θέμα της καταγραφής των 45 απινιδωτών τους οποίους είχε χορηγήσει παλαιότερα στη Δράμα, η εταιρεία Raycap και ο Κώστας Αποστολίδης (ο οποίος αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου), έθεσε με επερώτησή του στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Χρήστος Μπακόπουλος.

Ο κ. Μπακόπουλος, ζήτησε μεταξύ άλλων να μάθει τι γίνεται με την συντήρηση των απινιδωτών, σε ποιανού ευθύνη είναι και ποιος αναλαμβάνει το κόστος αυτό. Ο κ. Μπακόπουλος είναι Καρδιολόγος, Ιατρός του Νοσοκομείου Δράμας και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, από τον οποίο όπως είπε, είχε και σχετική εξουσιοδότηση να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα.

Από την συζήτηση που ακολούθησε απαντώντας η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κα. Σοφία Τσακιρίδου, αποκαλύφθηκε μια ιδιαίτερα μπερδεμένη κατάσταση.

Αυτό που φάνηκε είναι ότι, δεν υπάρχει κάποιος κατάλογος στον οποίο να φαίνεται σε ποιες θέσεις βρίσκονται όλοι αυτοί οι απινιδωτές και το ποιος έχει την ευθύνη τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα. Τσακιρίδου, «από τις αρχές του Φλεβάρη, αναρωτιέμαι που βρίσκονται», και σημείωσε ότι ο Δήμος Δράμας είχε στην ευθύνη του 8 απινιδωτές, οι οποίοι είναι τελικά 7, καθώς απουσιάζει ένας από το γήπεδο των Αμπελοκήπων, ενώ ένας ακόμα που υπήρχε στο ΚΗΦΗ αναζητείται, καθώς κάποιος τον … δανείστηκε και δεν τον επέστρεψε ποτέ!

Το τελικό συμπέρασμα από την όλη συζήτηση, είναι ότι υπάρχουν απινιδωτές των οποίων οι μπαταρίες και τα ηλεκτρόδιά τους έχουν λήξει και θα πρέπει να αντικατασταθούν καθώς έτσι παραμένουν άχρηστοι, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς βρίσκονται σε διάφορους φορείς και συλλόγους, χωρίς να γνωρίζει κανείς την τύχη τους. Το πρόβλημα είναι ότι, όπου κι αν είναι, κανείς δεν αναλαμβάνει τη συντήρησή τους.

Μιλώντας τέλος σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Δράμας κ. Παπαδόπουλος συνόψισε την πρόθεση της δημοτικής αρχής, ώστε να βρεθούν όλοι οι απινιδωτές, να καταγραφούν σε ποιων τα χέρια βρίσκονται, να προχωρήσει η πατέντα μιας εφαρμογής μέσω της οποίας θα μπορούν να παρακολουθούνται τα σημεία στα οποία βρίσκονται και η λειτουργία τους, επισημαίνοντας τέλος, ότι, ο Δήμος θα αναλάβει την πλήρη συντήρηση όλων (μπαταρίες και ηλεκτρόδια).

Σημείωσε τέλος, ότι, μετά την καταγραφή τους θα συσταθεί μια Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν η αρμόδια αντιδήμαρχος κα. Τσακιρίδου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μπακόπουλος και Κιόρτεβε που είναι γιατροί, εκπρόσωπος του Συλλόγου Δραμινών Εθελοντών Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής (ΔΕΔΚΑ), ώστε να γίνει μια νέα γεωγραφική κατανομή και εκ νέου τοποθέτησή τους στην πόλη και στις Κοινότητες του Δήμου Δράμας.