Home > νέα > Η Δράμα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών-Από την Ένωση Κυριών Δράμας

Η Δράμα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών-Από την Ένωση Κυριών Δράμας

Από την Ένωση Κυριών Δράμας

Η Δράμα δίνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά

της βίας των γυναικών με αφορμή την Διεθνή

Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

 

Η Ένωση Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Δράμας, το Κέντρο Κοινότητας και το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας οργάνωσαν διήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα και να κινητοποιήσουν περισσότερους πολίτες ως προς τον αγώνα για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Έτσι, την Πέμπτη (24/11) εκπρόσωποι από όλους τους παραπάνω φορείς μοίρασαν προωθητικό υλικό στο κέντρο της Δράμας, στη λαϊκή αγορά και στα καφέ, ενημερώνοντας τους πολίτες για την έγκαιρη αναγνώριση των πρώτων κακοποιητικών σημαδιών, αλλά και τις υποστηρικτικές δομές και τις γραμμές άμεσης βοήθειας που μπορούν να απευθυνθούν για να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες.

Την Παρασκευή (25/11) από το πρωί ως και αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις  ενημερωτικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα που είχαν στόχο να κινητοποιήσουν όλο το ηλικιακό φάσμα των πολιτών. Συγκεκριμένα, το πρωί έλαβε χώρα “Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την παιδική κακοποίηση” στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Δράμας με κεντρική Εισηγήτρια την Ψυχολόγο Α.Π.Θ., ΜΑ, Ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Κοινότητας κ. Ματίνα Γαβριήλογλου. Η δράση απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς φροντιστηρίων, αλλά και σε όποιο άτομα εμπλέκεται άμεσα με τα παιδιά και μπορεί να αποτελέσει ένα πρόσωπο αναφοράς και εμπιστοσύνης.

Στη συνέχεια, η δράση συνεχίστηκε με παρουσίαση του graffiti «Ο δικός σου άνθρωπος. Ά-δικος» επί της οδού Βενιζέλου & Πατριάρχου Μελετίου, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ της Ένωσης Κυριών Δράμας με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την έμφυλη βία. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με βράβευση του δημιουργού κ. Γιώργου Κολοβού για την πολύωρη εθελοντική του εργασία από την Πρόεδρο της Ε.Κ.Δ.-Σ.Α.Φ. κα Αλίκη Τσιαμούρα, ενώ πλαισιώθηκε μουσικά από τον σαξοφωνίστα κ. Στρατή Σταυρόπουλο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής κα Χαρά Κεφαλίδου, ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, η Συμπαραστάτης  του Δημότη Δήμου Δράμας κα Ειρήνη Μπακοπούλου, η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Ιωάννα Κωνσταντινίδου, οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Δράμας και πλήθος κόσμου.

Τέλος, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας στην Ένωση Κυριών Δράμας με θέμα την Κακοποίηση των Γυναικών, ενώ το κτήριο φωταγωγήθηκε με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ για να συμβολίζει τον αγώνα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από το νεανικό συγκρότημα «Nameless», το οποίο αποτελείται από τη Χριστίνα Κοσκερίδου (τραγούδι), τον Χρήστο Ουζούνη (τραγούδι, κιθάρα), τον Τάσο Κουζούνη (ηλεκτρική κιθάρα) και τον Αχιλλέα Καγιά (ντραμς)

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.  Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.