Home > νέα > Η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού-Τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας 2022

Η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού-Τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας 2022

Τα πεπραγμένα της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας 2022

Η επαναλειτουργία

του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού

Οι δράσεις τουριστικού ενδιαφέροντος και προβολής

 

 

 

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ της θητείας του στην Π.Ε. Δράμας ως αντιπεριφερειάρχης, έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Ο απολογισμός αυτός αναφέρεται αναλυτικά σε όλα τα πεδία, από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα τεχνικά έργα και άλλα.

Όπως ήδη αναφερθήκαμε και στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, επιγραμματικά σε μερικά από αυτά, πρόκειται για τον απολογισμό έργων του 2022 και στην πρώτη θέση βρίσκεται η επαναλειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Όπως επισημαίνεται, «Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το μοναδικό Χιονοδρομικό Κέντρο σε όλη την Περιφέρειά Α.Μ.Θ., τέθηκε σε πλήρη και νόμιμη λειτουργία για την χειμερινή περίοδο 2022-2023, μετά από τις ακόλουθες ενέργειες και παρεμβάσεις της Αντιπεριφέρειας Δράμας διά των αρμόδιων υπηρεσιών:

  1. 1. «Νομιμοποίηση εγκαταστάσεων Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού», με Προϋπολογισμό 14.699,99 ευρώ με το ΦΠΑ.

Αντικείμενο της υπηρεσίας ήταν η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού (ΧΚΦ), συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των εγκαταστάσεων στην περίκλειστη έκταση των 8.000,00 τ.μ. κυριότητας Γ.Γ.Α., ως εξής:

(α) αποτύπωση και πλήρη καταγραφή όλων των εγκαταστάσεων (αρχιτεκτονική, φέροντος οργανισμού, ηλεκτρομηχανολογικών κτιρίων και εγκατεστημένου εξοπλισμού αναβατήρων και διάθεσης λυμάτων), με επικαιροποίηση και ψηφιοποίηση τυχόν υπαρχόντων σχεδίων, δημιουργία νέων σχεδίων και διαγραμμάτων, για την πλήρη αποτύπωση του συνόλου των εγκαταστάσεων όπως υφίστανται επί τόπου, και κυρίως των κτιριακών εγκαταστάσεων, τον έλεγχο ταύτισης με τυχόν εκδοθείσες οικοδομικές άδειες και των κατά την εποχή εκδόσεώς των ύπαρξης τυχόν πράξεων άδειας επέμβασης (άρθρο 45 του ν.998/79) ή πράξεων παραχώρησης, προκειμένου να συμπληρωθεί πλήρως ο απαιτούμενος φάκελος εγκαταστάσεων, και επίσης και ανάλογα :

(β) έκδοση των πράξεων υπαγωγής αυθαιρέτων

«Επισκευή, αποκατάσταση βλαβών, ανακατασκευή μερών και επαναφορά σε πλήρη λειτουργία, των εκτός λειτουργίας αναβατήρων του Χ. Κ. Φαλακρού», Προϋπολογισμού 711.426,69 € με το ΦΠΑ.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού, ανταλλακτικών και εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας και η εκτέλεση ειδικών εργασιών και ελέγχων για τους αναβατήρες παλαιός, υπάρχων (Y) προ του 2000, συρόμενος μονοθέσιος και εναέριος διθέσιος, με κωδικές ονομασίες ‘’ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΣ Σ.Α.Υ.’’ και ‘’ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΔΙΘΕΣΙΟΣ Ε.Α.2.’’, του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού (ΧΚΦ), με στόχο την αντιμετώπιση των τεχνικών τους προβλημάτων και την σταδιακή επαναλειτουργία τους.

Tροποποίηση της σύμβασης «Λειτουργία Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για τη χιονοδρομική περίοδο 2020-2021 και 2021-2022» για τη λειτουργία του Χ.Κ.Φ. την περίοδο 2022-2023, με Προϋπολογισμό 262.303,95 ευρώ με το ΦΠΑ

Επέκταση της προηγούμενης σύμβασης

«Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στις εγκαταστάσεις του Χ.Κ Φαλακρού», Προϋπολογισμού  8.680,00 ευρώ με το ΦΠΑ.

Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων(κατασκευές ασφαλείας) στις εγκαταστάσεις του Χ.Κ Φαλακρού με σκοπό την προστασία των κτιρίων από εξωγενείς παράγοντες.]

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Επίσης, η Π.Ε. Δράμας, δια της Περιφέρειας ΑΜΘ , συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση κάθε χρόνο, μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Δράσεις τουριστικού ενδιαφέροντος και προβολής

Επίσης, όσον αφορά στον τομέα των εκδηλώσεων και δράσεων τουριστικού ενδιαφέροντος, η Π.Ε. Δράμας, διά της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή πλήθος κόσμου, μία σειρά εκδηλώσεων (συναυλίες, επιστημονικό συνέδριο, δράσεις στα Οινοποιία κ.α.) στο πλαίσιο της «ΔραμΟινογνωσίας 2022», καθιστώντας την Δράμα κέντρο της παραγωγής υψηλής ποιότητας κρασιού και του Οινικού Τουρισμού. Επίσης, διοργάνωσε το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας»  στο Παρανέστι, από τις 24 έως 26 Ιουνίου 2022 με τη συμμετοχή 200 αθλητών και τη  «Διεθνή Εκδήλωση Ποδηλατικού Τουρισμού Brevet 200 χιλιομέτρων στο ευρύτερο πεδίο του Πάρκου Φιλίππων» στις 15 Οκτωβρίου 2022 και τους Αγώνες Παρθένου Δάσους (Virgin Forest Trial) στο Παρανέστι.

Τέλος, διοργανώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στην τουριστική έκθεση «PHILOXENIA 2022» στην Θεσσαλονίκη, με αυτόνομο περίπτερο και συμμετείχε με στελέχη της υπηρεσίας σε συνέδρια με παρουσίαση της περιοχής μας και σε εκθέσεις γενικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα για την Περιφέρειά μας. Επίσης είχε την ευθύνη της υλοποίησης της Δράσης «Διοργάνωση προωθητικών events σε Ελλάδα και Εξωτερικό», με στόχο την καλύτερη προβολή της Περιφέρειάς μας σε εκθέσεις.

Επίσης, δια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, διοργανώθηκαν σημαντικές δράσεις, με κορυφαίο το «Περιφερειακό Φεστιβάλ VIA EGNATIA (Αμφίπολη – Δράμα – Φίλιπποι) που ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, την «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας», «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε θέματα Ψυχικής Υγείας», «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τους διαβιβαστές νοσημάτων (κουνούπια)», «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των υπηρεσιών, των φορέων, των ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και του γενικού πληθυσμού για τη λήψη προληπτικών μέτρων αποφυγής ή περιορισμού της διασποράς της υπάρχουσας λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό. Τέλος, συνδιοργανώθηκαν δεκάδες πολιτιστικές-αθλητικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια του Νομού, μαζί με Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλους φορείς, όπως η Γεωργική Έκθεση Φωτολίβους και για πρώτη φορά στην «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ» Δράμας.