Home > Νέα > Καλλινίδης: Αν δεν το κάνουν θα πάω ο ίδιος στην Εισαγγελία… Συνέντευξη Τύπου αντιδημάρχου Πολιτισμού Δ. Δράμας Κάλεσε τους επικεφαλής αντιπολιτευτικών παρατάξεων να καταθέσουν ό,τι έχουν εναντίον του

Καλλινίδης: Αν δεν το κάνουν θα πάω ο ίδιος στην Εισαγγελία… Συνέντευξη Τύπου αντιδημάρχου Πολιτισμού Δ. Δράμας Κάλεσε τους επικεφαλής αντιπολιτευτικών παρατάξεων να καταθέσουν ό,τι έχουν εναντίον του

Συνέντευξη Τύπου αντιδημάρχου Πολιτισμού Δ. Δράμας

Κάλεσε τους επικεφαλής αντιπολιτευτικών

παρατάξεων να καταθέσουν ό,τι έχουν εναντίον του

Καλλινίδης: Αν δεν το κάνουν θα πάω ο ίδιος στην Εισαγγελία…

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Λευτέρης Καλλινικίδης. Ο λόγος της συνέντευξης αυτής, είναι ότι ο κ. Καλλινικίδης, από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, η οποία πλέον έχει κλείσει και στη συνέχεια αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κατηγορείται συνεχώς και σπιλώνεται όπως ισχυρίζεται, από μερίδα των αντιπολιτευτικών παρατάξεων του Δήμου Δράμας.

Μάλιστα, μία μέρα πριν και συγκεκριμένα την Πέμπτη, ανακοινώνοντας τη συνέντευξη Τύπου, κάλεσε σ’ αυτήν να συμμετέχουν και οι κ.κ. Χαρακίδης, Τσιαμπούσης και Καλαηδόπουλος, επικεφαλής των παρατάξεων «Πόλη+Ζωή», «Project Δράμα 2020» και «Προοπτική για τη Δράμα». Τους κράτησε μάλιστα και θέσεις με τα ονόματά τους, οι οποίες ήταν άδειες.

Όπως τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο κ. Καλλινικίδης, εδώ και δύο χρόνια δέχεται κατασυκοφάντηση και πολιτική σπίλωση, κατηγορώντας γι’ αυτό τους παραπάνω. Όπως λέει, «ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσουν οι μάσκες. Όλα στο φως» και επισημαίνει: «Αφού εδώ και δύο χρόνια δεν πάτε τα στοιχεία που δήθεν με ενοχοποιούν στον εισαγγελέα, αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα για μένα προσωπικά, να τα φέρετε και να τα παρουσιάσετε μπροστά σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ». Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Σας δίνω την ευκαιρία να με «διαπομπεύσετε» δημόσια. Και σας δίνω αυτή την ευκαιρία γιατί εγώ έχω μάθει στη πολιτική να κρατώ πάντοτε ένα επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και να βλέπω τον πολιτικό μου αντίπαλο (εάν αυτοί υπάρχουν) στα μάτια και όχι με τη μέθοδο ¨πετάω λάσπη στον ανεμιστήρα, κάτι θα μείνει στο τέλος¨».

Όπως είπε ο ίδιος, «αν μέχρι την επόμενη Δευτέρα δεν παρουσιάσουν οι ίδιοι τα στοιχεία, τότε θα πάω ο ίδιος στον εισαγγελέα».

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Καλλινικίδης, ανέφερε ότι υπήρξε απάντηση σε social media από τον κ. Καλαηδόπουλο: [Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του κ. Καλαηδόπουλου σε σχετική ανάρτηση μου στα social: «Τα στοιχεία τα έχει αυτός που ασκεί διοίκηση και όσοι περάσανε από τις θέσεις αυτές. Σε καλώ να τα δώσεις εις τον εισαγγελέα. Όσο για την κοινή συνέντευξη ας μας καλέσουν επίσημα τα Μ.Μ.Ε. και θα ανταποκριθούμε…».

Δηλαδή μας λέει ξεκάθαρα, εγώ ναι μεν σε συκοφαντώ χωρίς στοιχεία, γιατί δεν τα έχω εγώ αλλά εσύ και να τα πας στον εισαγγελέα. Είναι η ίδια τακτική που ακολουθούν και οι άλλοι. Ε, μετά από αυτό νομίζω πως για τον Καλαηδόπουλο δεν ξοδεύω άλλο σάλιο, τον αφήνω στη κρίση των Δραμινών και ειδικά στων 300 Δραμινών που από λάθος τον ψήφισαν.]

Ο κ. Καλλινικίδης, σημείωσε μάλιστα ότι, «άλλο ασκώ έντονη κριτική και αντιπολιτευτικό έλεγχο και άλλο συκοφαντία και διαρροή μισής αλήθειας που είναι χειρότερη και από το ψέμα. Τους ενοχλεί η πολλή δουλειά, τους ενοχλεί η επιτυχία, τιμωρούν τους Δραμινούς επειδή δεν τους ψήφισαν».

Αναφερόμενος με τη σειρά στις δημοτικές παρατάξεις από τις οποίες δέχεται σπίλωση όπως υποστηρίζει, είπε μεταξύ άλλων:

[Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ όταν είναι στην αντιπολίτευση, τότε όλα τους μυρίζουν, όλα είναι ύποπτα,  βάζουν σε όλα εμπόδια, σε όλα δημιουργούν προβλήματα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν κάποτε στην ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ με τους δήθεν παράνομους ξύλινους οικίσκους; Με τις κουτσουλιές των πουλιών; Με τα ασφαλιστικά μέτρα και την Αλεμπούμπα; Τον Πασχάλη τον Νιζάμη; Να ρωτήσουμε τον Χατζηγιάννη τι θυμάται με έναν περιβόητο φάκελο που ήρθε μέσω καβάλας αν θυμάμαι από διεύθυνση πρώην πολιτευτή του Ποταμιού;]

Στο σημείο αυτό κάνει αναφορά στην Ονειρούπολη λέγοντας: [46000 ευρώ για 2 ξύλινους οικίσκους  επί Προεδρίας Χαρακίδη στη ΔΕΚΠΟΤΑ.  10 σπιτάκια με Πρόεδρο εμένα, 1000 ευρώ έκαστο. Αλλά εγώ είμαι ο σπάταλος όχι αυτοί. Χαμένα τιμολόγια και μπλοκ γραμματίων είσπραξης όταν ήταν πρόεδρος ο Χαρακίδης ακόμη τα ψάχνουμε. Έλλειμμα πολλών χιλιάδων ευρώ επί διοίκηση Χαρακίδη πάλι ακόμη ψάχνουμε να βρούμε που είναι τα λεφτά.

DEKPOTA grafeia sel 8

117.000 ευρώ περίπου δαπάνες μέσα σε ελάχιστους μήνες και τα απέρριψε ο προληπτικός έλεγχος επί Προεδρίας Χαρακίδη στη ΔΕΚΠΟΤΑ. Γιατί τα απέρριψε;  επειδή ήταν νόμιμες; Όχι βέβαια, παράνομες όλες.]

Επισημαίνει επίσης ότι, επί διοίκησης Χαρακίδη «τα «Ελευθέρια» κόστιζαν 140.000, 150.000 και 180.000 ενώ σήμερα κοστίζουν μόνο 30.000 ευρώ». Και συμπλήρωσε ότι, επί Χαρακίδη η Ονειρούπολη είχε κοστίσει 1 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στην παράταξη «Project Δράμα 2020» κατηγορεί τον επικεφαλής της κ. Τσιαμπούση, «μονίμως ο επικεφαλής ζώντας μέσα σε μια πολιτική μιζέριας, καταγγέλλει συνέχεια πράγματα ανυπόστατα, προσπαθεί να μοιάσει ένα κακομαθημένο παιδί που όταν του παίρνεις το παιχνίδι από τα χέρια αρχίζει και κλαίει, στη προκειμένη αρχίζει και ειρωνεύεται και χρησιμοποιεί υποτιμητικές εκφράσεις που δεν είναι επιπέδου, αλλά αντιθέτως είναι για ανθρώπους που στερούνται επιχειρημάτων και προσπαθούν με ειρωνικές και υποτιμητικές εκφράσεις και λόγια να απαξιώσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο». Και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν είναι εδώ; Να κάνουμε έναν πολιτισμένο πολιτικό διάλογο, εάν γνωρίζει τι είναι αυτό, να συζητήσουμε δημόσια για όσα συνέχεια και αυτός με καταγγέλλει και πραγματικά τον λυπάμαι, διότι είναι εδώ και πολλά χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, πάλιωσε πια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά τελικώς ο απολογισμός της παρουσίας του εκεί, αφήνει μόνο αρνητικές εντυπώσεις και ήδη ξέρετε πως ενώ ήταν ψηλά στη προτίμηση των Δραμινών, τώρα έχει αλλάξει το κλίμα και γύρισε ξανά στο 6%. Μόνο ο Τσιαμπούσης με αυτό το στυλ του χαρακτήρα του μπορούσε να καταφέρει κάτι τέτοιο. Όταν στη πολιτική ασκείς πολιτική εμπάθειας, ειρωνείας, αλαζονείας μην περιμένεις αποτελέσματα θετικά».

Αναφερόμενος στο ότι δεν παρουσιάστηκαν οι παραπάνω στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Καλλινικίδης σημείωσε σχετικά: «Φαντάστηκα πως δεν έχουν κάτι να φοβηθούν και να μην έρθουν.  Και μάλιστα είχαν χρόνο να προετοιμαστούν και να φέρουν τα στοιχεία που με εκθέτουν να τα δείξουμε στο κόσμο και να με διαπομπεύσουν δημόσια με τα τάχαμου ευρήματα τους, αν και αυτό κάτι μου θυμίζει τελευταία και το τονίζω αυτό.

Ξεκαθάρισα όμως, πως αυτή τη φορά εάν δεν έρθουν στην από κοινού συνέντευξη τύπου να κάνουμε έναν πολιτισμένο δημόσιο διάλογο και δεν πάνε στον εισαγγελέα τα στοιχεία που δήθεν έχουν για δικές μου έκνομες ενέργειες, έτσι όπως αφήνουν συνέχεια να εννοηθεί, αυτή τη φορά δεν θα τους χαριστώ, θα τους πάω εγώ στον εισαγγελέα.

Από τη Δευτέρα θα βρίσκομαι με τον Δήμαρχο στη Βοσνία και μόλις επιστρέψω, εάν δεν έχουν πάει στον εισαγγελέα θα πάω εγώ. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.!!!!»

KALINIKIDHS

Απαντήσεις σε ερωτήσεις του «Π.Τ.»

Απαντώντας σε ερώτηση του «Π.Τ.» για ποιο λόγο η συνέντευξη αυτή γίνεται σήμερα χρονικά και όχι παλαιότερα, ο κ. Καλλινικίδης απάντησε: «Έγινε με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021), όπου για άλλη μια φορά, δεν σταμάτησαν να εφαρμόζουν την ίδια αυτή τακτική».

Στη ερώτηση για το τι ειπώθηκε εκεί επειδή δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε ζωντανά από το διαδίκτυο τη συνεδρίαση ο ίδιος απάντησε: «Υπήρχε ένα θέμα για τον απολογισμό των Ελευθερίων. Ο απολογισμός πρέπει να γίνεται, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Μετά από κάθε θεσμική εκδήλωση, βεβαίως πρέπει να γίνεται ένας απολογισμός. Αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια, ακόμα πιο σωστό είναι να απολογείσαι σε ανθρώπους που έχουν ιδία αντίληψη για να ξέρουμε και τι συζητάμε. Τι να συζητήσουμε λοιπόν για 32.000 ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός των Ελευθερίων; Τι  θέμα υπήρχε ακριβώς εκεί; Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα των δράσεων; Ποιος μπορεί μα αμφισβητήσει την επιτυχία των δράσεων; Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο κόσμος το καταχάρηκε. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι Δραμινοί παρακολούθησαν όλες αυτές τις δράσεις; Μήπως αυτό τελικά ενοχλεί;»

Στην ερώτηση του «Π.Τ.» αν όλα αυτά έχουν σχέση με τον φάκελο που έλαβε από κάποιον άγνωστο προ ημερών, ο κ. Καλλινικίδης τόνισε: «Το γεγονός ότι αναφέρθηκαν σε στοιχεία που εμπεριέχονται στο φάκελο, τότε προφανώς μας βάζει σε υποψίες. Αλλά όσο το θέμα της απειλής το χειρίζεται η κρατική Ασφάλεια, εγώ δεν θέλω ακόμα να πάρω δημόσια μια θέση. Είναι ακόμα θέμα της κρατικής Ασφάλειας και ελπίζω ότι δεν θα αργήσουμε να έχουμε το όνομα».

Ερωτώμενος επίσης για το ότι φαινομενικά συνδύασε παραπάνω την αποστολή του φακέλου αυτού με μια παλαιότερη επιστολή προς τον κ. Χατζηγιάννη, ο κ. Καλλινικίδης απάντησε: «Εγώ το έθεσα ως στοιχείο, γιατί αυτή η τακτική, της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων μέσω φακέλων, έχε ξαναγίνει κατά το παρελθόν. Από την στιγμή που δεν έχουμε βρει ποιος έχει μέχρι στιγμής στείλει αυτό το φάκελο, όλοι μπαίνουν στο κάδρο. Και να σας πω και γιατί μπαίνουν όλοι στο κάδρο. Είδατε εσείς το πολιτικό σύστημα να βγαίνει και να καταδικάζει την πράξη; Απειλείται ένας αιρετός και δεν βγαίνει κανείς δημόσια να καταδικάσει το γεγονός. Αυτό είναι πρόβλημα που πολιτικού συστήματος, το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας στη Δράμα».