Home > νέα > Κανονικά προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Κολυμβητηρίου Δράμας► Μετά την Πρωτομαγιά οι πρώτες εργασίες για την παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

Κανονικά προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Κολυμβητηρίου Δράμας► Μετά την Πρωτομαγιά οι πρώτες εργασίες για την παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Δήμου Δράμας

Κανονικά προχωρούν

οι εργασίες κατασκευής

του Κολυμβητηρίου Δράμας

► Σύντομα καιρού επιτρέποντος η τελική επίστρωση «ψυχρού υλικού» στο οδόστρωμα της ανάπλασης του ΒΑΑ που ρίχνει τη θερμοκρασία

► Μετά την Πρωτομαγιά οι πρώτες εργασίες για την παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται το έργο της κατασκευής του νέου κλειστού Δημοτικού Κολυμβητηρίου Δράμας, το οποίο αναγείρεται με προσφορά της εταιρείας Raycap του Δραμινού επιχειρηματία κ. Κώστα Αποστολίδη.

Όπως είναι γνωστό, τόσο τη μελέτη όσο και την κατασκευή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, την έχει αναλάβει ως δωρεά προς το Δήμο Δράμας η εταιρεία Raycap, και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί από την κατασκευαστική εταιρεία, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου 2023.

Σε επικοινωνία που είχε ο «Π.Τ.» με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλη, μας ενημερώνει ότι η κατασκευή του έργου βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «αυτή την ώρα γίνεται η σκυροδέτηση της εδαφόπλακας, όπως επίσης και η σκυροδέτηση της δεξαμενής ασφαλείας στο υπόγειο. Επίσης, κατασκευάζονται ταυτόχρονα και τα απαραίτητα υπόγεια δίκτυα.

Σύμφωνα με τον κ. Καψημάλη, η επόμενη φάση είναι το έργο να ανέβει στην πλάκα του ισογείου, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες σκυροδέτησης της ίδιας πλάκας. Προς το παρόν πάντως όπως επισημαίνει, υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις λόγω καιρού.

Παιδική χαρά δημοτικού κήπου

Ρωτήσαμε επίσης τον αντιδήμαρχο Τεχνών Έργων Δράμας κ. Καψημάλη, γιατί αργεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του εργολάβου, για την κατασκευή της νέας παιδικής χαράς στο δημοτικό κήπο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και έχει υπογραφεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο, από τους τελευταίους μήνες του 2022.

Είναι ένα πολυαναμενόμενο έργο, για το οποίο οι συμπολίτες μας αναρωτιούνται πότε θα ξεκινήσει επιτέλους. Ο προϋπολογισμός είναι στις 568.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο με 360.844 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό είναι από ιδίους πόρους του Δήμου Δράμας.

Στην ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσουν επιτέλους οι εργασίες, ο αντιδήμαρχος κ. Καψημάλης σημειώνει ότι ήδη ο εργολάβος ήρθε τις προηγούμενες ημέρες και έκανε διερευνητικές τομές στο έδαφος, ώστε να προχωρήσει στην στρώση της εδαφόπλακας το επόμενο διάστημα. Όπως υπολογίζει ο ίδιος, τις μέρες γύρω από τη Πρωτομαγιά θα στηθεί το εργοτάξιο για να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες.

Κατά τη δημιουργία της παιδικής χαράς, προβλέπεται να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα παιδικής χαράς, με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑμεΑ, επί υποδομής χυτού ελαστικού δαπέδου διαφόρου πάχους, στοιχεία αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά σώματα LED, μεταλλική περίφραξη ικανού ύψους και διαμόρφωσης για εξασφάλιση σε ανεξέλεγκτη πρόσβαση από και προς την παιδική χαρά, μεταλλικές θύρες περίφραξης, πινακίδες σήμανσης κτλ.

Επίστρωση ψυχρού υλικού στο έργο του ΒΑΑ

Ένα ακόμα ερώτημα που τέθηκε προς τον κ. Καψημάλη, ήταν για το πότε θα στρωθεί το τελικό ψυχρό υλικό στο οδόστρωμα της περιοχής ανάπλασης του ΒΑΑ (περιοχή οδού 19ης Μαΐου και γύρω οδών).

Πρόκειται για ένα ψυχρό υλικό όπως λέγεται, το οποίο επιστρώνεται πάνω από τον ασφαλτοτάπητα, με στόχο να ρίξει ακόμα περισσότερο τις θερμοκρασίες, ειδικά κατά τη διάρκεια ημερών του καύσωνα.

Όπως είπε ο ίδιος, για να επιστρωθεί το υλικό αυτό χρειάζεται το οδόστρωμα ναι είναι εντελώς στεγνό και να μην έχουμε περίοδο βροχοπτώσεων και ζεστές ημέρες. Μετά από την επίστρωση του ψυχρού υλικού, θα ακολουθήσει και η διαγράμμιση των διαβάσεων.