Home > νέα > Καταγγελίες Καραγιαννίδη εναντίον Κυριαζίδη για «ομάδα ακραίων συμπολιτών μας»

Καταγγελίες Καραγιαννίδη εναντίον Κυριαζίδη για «ομάδα ακραίων συμπολιτών μας»

Δηλώσεις και δελτία Τύπου από ΣΥΡΙΖΑ και Κυριαζίδη

Καταγγελίες Καραγιαννίδη

εναντίον Κυριαζίδη για

«ομάδα ακραίων συμπολιτών μας»

 

 

 

ΕΝΤΟΝΗ αντιπαράθεση ξέσπασε ήδη από το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου, όταν ομάδα διαδηλωτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών από το συλλαλητήριο που εξελίσσονταν στην πόλη της Δράμας, πήγε έξω από το σπίτι του κυβερνητικού βουλευτού κ. Καραγιαννίδη.

Με δηλώσεις του ο κ. Καραγιαννίδης, κατηγόρησε γι’ αυτό, όχι μόνο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τον ίδιο το βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Κυριαζίδης, ότι με τα λεγόμενά του ξεσηκώνει τους ακραίους στη Δράμα.

Για το ίδιο θέμα, δελτίο Τύπου εξέδωσε χθες τη Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επίσης χρεώνει τα γεγονότα έξω από το σπίτι του κ. Καραγιαννίδη στη Νέα Δημοκρατία και τα τοπικά της στελέχη, χωρίς όμως να κάνει αναφορά σε οποιοδήποτε όνομα. Σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι, «μεταξύ των ηθικών αυτουργών αυτής της τραμπούκικης  ενέργειας είναι ο ακραίος και εμπρηστικός λόγος βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», ενώ σε άλλο σημείο τονίζει ότι «δεν ήταν μια αυθόρμητη ενέργεια οργής, ήταν ένα οργανωμένο και προετοιμασμένο εδώ και μέρες σχέδιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης , για το οποίο ήταν ενήμερη η αστυνομία και η εισαγγελία».

Η ΝΕ Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης σε άλλο σημείο:

«Οι τραμπούκικες αυτές ενέργειες δεν στρέφονταν  ενάντια στον βουλευτή αλλά στην ίδια δημοκρατική κοινωνία, προοιωνίζουν  καταστάσεις που έχουμε ζήσει σε σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναζήσουν οι σημερινές γενιές.

Έχουν υποχρέωση και πατριωτικό, δημοκρατικό καθήκον οι διοργανωτές της χθεσινής διαδήλωσης να βγουν και να καταγγείλουν τις επικίνδυνες φασιστικές αυτές ενέργειες, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διαδηλώνουν για τις απόψεις του.

Έχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να διατυπώσουν με τον πιο ξεκάθαρο και επίσημο τρόπο τον αποτροπιασμό τους γι’ αυτές τις επιθέσεις.

Εμείς ως δημοκρατικοί Πολίτες δεν κανιβαλίζουμε όσους διαφωνούν με τις απόψεις μας αντίθετα έχουμε την υποχρέωση τόσο ως  συλλογικότητες όσο και ο καθένας μας ξεχωριστά, να περιφρουρήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να εκφράζουμε και να διαδηλώνουμε για τις απόψεις μας, χωρίς να κινδυνεύουμε είτε εμείς, είτε οι οικείοι μας από όσους διαφωνούν με αυτές».

Δήλωση Δ. Κυριαζίδη

Δηλώσεις επίσης για το θέμα έκανε και ο βουλευτής κ. Κυριαζίδης, εκφράζοντας «την λύπη μου (όχι την απογοήτευσή μου, καθώς δεν περίμενα κάτι διαφορετικό) για τον κατήφορο που πήρε και ακολουθεί προκλητικά ο “κοινοβουλευτικά” εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού» και σημειώνει:

«Υβρίζει, απειλεί και “εκβιάζει”, κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, συκοφαντώντας θεσμούς και πρόσωπα, ως έπραξε και κατά εμού, και εχθές με δηλώσεις του, χωρίς αιδώ, αναφέροντας ότι είμαι ηθικός αυτουργός των δήθεν σε βάρος του ενεργειών.

Ούτε η Νέα Δημοκρατία κεντρικά-τοπικά, αλλά ούτε και ο ίδιος, υιοθετήσαμε την άσκηση βίας από όπου και αν απορρέει αυτή».

Σε άλλο σημείο ο κ. Κυριαζίδης κάνει αναφορά και στο ΝΑΤΟ, στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται μάλιστα από τον κ. Καραγιαννίδη:

«Για τον κύριο εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο ΝΑΤΟ και κοινοβουλευτικά εκπρόσωπο του στο Νομό Δράμας, η άσκηση ακόμη και του δικαιώματος, του να εκφράζεται κανείς ελεύθερα και να διαμαρτύρεται για τα δίκαιά του, αποτελούν παράνομες πράξεις και με διαβολές και ψεύδη προσπαθούν να περισωθούν.

Και μόνο δε, οι πρόσφατες άναρχες και άναρθρες κραυγές, αποκαλώντας τους μετέχοντες συμπατριώτες μας στα συλλαλητήρια, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη “παραχώρηση” της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, ότι δηλαδή είναι φασίστες-ακροδεξιοί κ.α. από τον προαναφερθέντα, μαρτυρούν το περιεχόμενο του ανθρώπου αυτού και αρνούμαι να “ακολουθήσω” αυτόν.

Βεβαίως η κοινωνία και ιδιαιτέρως η Δραμινή, περίμενε έστω και μία τυπική δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ από αυτόν. Δυστυχώς δεν θα υπάρξει».