Home > νέα > Με καταγγελίες και ανεξαρτητοποιήσεις ανοίγει η προεκλογική περίοδο στο Δ. Δράμας

Με καταγγελίες και ανεξαρτητοποιήσεις ανοίγει η προεκλογική περίοδο στο Δ. Δράμας

Μια ανώνυμη καταγγελία για τον κ. Χατζηγιάννη θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με καταγγελίες και ανεξαρτητοποιήσεις

ανοίγει η προεκλογική περίοδο στο Δ. Δράμας

Χατζηγιάννης για διπλό μισθό: Δεν πληρώνομαι από τον Απρίλιο

– Θα επιστρέψω όσα χρήματα πήρα ως αποζημίωση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ περίοδος στο Δήμο Δράμας, φαίνεται ότι ξεκίνησε με κάπως ανορθόδοξο τρόπο αυτή τη φορά, αν και προς το παρόν κρατήθηκαν οι τόνοι και η αντιπολίτευση έδειξε να αποδοκιμάζει πρακτικές ανώνυμων καταγγελιών.

Το ένα από τα ζητήματα αφορά την ανεξαρτητοποίηση του μέχρι σήμερα αντιδημάρχου και εντεταλμένου συμβούλου Τοπικών Κοινοτήτων και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, του Νίκου Ηλιάδη (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη σελίδα της εφημερίδας σήμερα), από τη δημοτική παράταξη του κ. Μαμσάκου.

Το άλλο θέμα αφορά σε μια ανώνυμη, τελικά όπως αποδείχθηκε, καταγγελία, εις βάρος του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσου Χατζηγιάννη. Το πρωί της Δευτέρας, τόσο ορισμένα μέσα ενημέρωσης της πόλης μας, όπως και ο «Πρωινός Τύπος», αλλά και τουλάχιστον ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Μπαϊρακτάρης όπως και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έλαβαν με κούριερ έναν ίδιο φάκελο.

Αν και ο φάκελος είχε κάποιο ονοματεπώνυμο και μια διεύθυνση στην πόλη της Καβάλας, όπως και ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου εντός, του υποτιθέμενου καταγγέλλοντος, παρ’ όλα αυτά, τίποτα δεν ήταν αληθινό. Η διεύθυνση ανύπαρκτη, όπως το κινητό τηλέφωνο.

DSC04500 copy

Το περιεχόμενο της επιστολής, αφορούσε τον κ. Χατζηγιάννη, ο οποίος ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Δράμας παίρνει κάποια χρηματική αποζημίωση, ενώ ταυτόχρονα είναι και υπάλληλος του ΤΟΕΒ, που σημαίνει ότι πληρώνεται από το Δημόσιο. Σύμφωνα με την καταγγελία, όπου ο καταγγέλλων παρουσιάζει νόμους και αποδείξεις για το αληθές, δεν μπορεί να πληρώνεται με δύο μισθούς, αλλά επίσης, δεν μπορεί να αναφέρεται και στις δύο θέσεις ως «πλήρους απασχόλησης».

Τέλος, ο καταγγέλλων φαίνεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, συγγενικές σχέσεις και άλλα διάφορα στοιχεία, όπως και ότι φαίνεται να γνωρίζει και αρκετά καλά το θέμα.

Καταδικάζει η αντιπολίτευση

Το θέμα είχε φέρει παλαιότερα προς συζήτηση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή» κ. Μλεκάνης, και είχε ζητήσει διευκρινίσεις για το τι πραγματικά συμβαίνει. Και μάλιστα όχι μόνο για τον κ. Χατζηγιάννη, αλλά για όλους τους προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Το μέτρο αφορά όσους απ’ αυτούς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και κατέχουν θέσεις προέδρων Νομικών Προσώπων του Δήμου Δράμας. Και το ζήτημα είναι αν μπορούν να πληρώνονται ή όχι ταυτόχρονα με το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου, αλλά και με την αποζημίωση ως προέδρων.

Τόσο ο κ. Μλεκάνης, όσο και οι υπόλοιποι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, (κ.κ. Παπαεμμανουήλ, Ηλιόπουλος, Τσιαμπούσης, Στεφανίδης), στη συζήτηση της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου, καταδίκασαν τον, ουσιαστικά ανώνυμο καταγγέλλοντα, λέγοντας όμως ότι θα πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις. Ο κ. Ηλιόπουλος μάλιστα, σημείωσε ιδιαίτερα στο ότι, η αποστολή του φακέλου πρέπει να έγινε από άτομο που βρίσκεται ή βρισκόταν στον γενικότερο χώρο της παράταξης του κ. Μαμσάκου.

Χατζηγιάννης: Δεν πληρώνομαι…

Απαντώντας για το ζήτημα ο ίδιος ο κ. Χατζηγιάννης, καταδίκασε την επιστολή ως «ανήθικη επίθεση» εναντίον του, διευκρίνισε ότι δεν κάνει χρέη διευθυντού στη ΔΕΥΑΔ και ότι δεν έχει υπηρεσιακή σχέση με την εν λόγω επιχείρηση του Δήμου Δράμας.

Σε άλλο σημείο, είπε ότι δεν πήρε παραπάνω χρήματα από πουθενά, ότι ο ίδιος ποτέ δεν τα ζήτησε από κανέναν με το ζόρι και ότι όσα πήρε, του στάλθηκαν ως αποζημίωση για τη θέση μέσα από νόμιμες διαδικασίες, ενώ είπε ότι, αν του ζητηθούν ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τα επιστρέψει. Όπως επίσης εξήγησε ο ίδιος, με εντολή δική του έπαψε να πληρώνεται από τον Απρίλιο του 2018.

Διευκρίνισε τέλος, ότι πρόκειται για ανήθικη επίθεση, ότι αισθάνεται απογοητευμένος και: «πλήττομαι βάναυσα και επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω. Θα το πάω μέχρι εκεί που θα πάει».

Δήμαρχος: «Καταδικάζω…»

Τέλος, στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, καταδικάζοντας το γεγονός της επιστολής: «Θέλω να καταδικάσω με τη σειρά μου, πράξεις ανωνυμίας, αλλά έχουν και έναν απαράδεκτο και ανήθικο χαρακτήρα απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους και ιδιαίτερα σήμερα, στον κ. Χατζηγιάννη. Τέτοιες ανώνυμες καταγγελίες, δείχνουν άνανδρους ανθρώπους. Όταν κάποιος έχει να πει κάτι, να καταγγείλει ή να καταδικάσει κάποιον, ευθέως έρχεται, λέει το πρόβλημά του, θέτει τον προβληματισμό του και έρχεται η απάντηση η οποία πρέπει. Περιπτώσεις, όμως, επιστολών, σε επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων με τηλέφωνα και διευθύνσεις που δεν υπάρχουν, είναι καταδικαστέες απ’ όλο το σώμα και προσωπικά και από εμένα. Θα πρέπει απ’ όλους μας να επικρατήσει η σύνεση, γιατί όσο βαίνουμε στην προεκλογική περίοδο, τόσο τα προβλήματα θα είναι μεγαλύτερα, θα ακούγονται πράγματα τα οποία δεν κοσμούν κανέναν μας και θα πρέπει πρώτα απ’ όλα, να προφυλάξουμε όλοι μας, τον θεσμό τον οποίο υπηρετούμε».