Home > Αρθρα > Η ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Η ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Η ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

                       Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

Το μάθατε; Η ΔΕΗ επινόησε καινούργιο έντυπο λογαριασμού «πιο απλό, πιο φιλικό, πιο κατανοητό», επειδή το προηγούμενο δεν το καταλαβαίναμε! Έστω. Όλοι ξέρουμε ότι ΔΕΗ σημαίνει Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Συνεπώς θα έπρεπε ο λογαριασμός να περιέχει μόνο δύο αριθμούς, τις καταναλωθείσες κιλοβατώρες και το συνολικό αντίτιμο (κόστος + μισθοί). Αυτό λέει η απλή λογική. Αλλά στην Ελλάδα μας δεν υπάρχει λογική, ούτε απλή ούτε σύνθετη· υπάρχει μόνον η αυθαιρεσία των αρχόντων.

Διαβάζω και τρελαίνομαι: ΔΕΗ τόσα ευρώ, ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ τόσα, ΥΚΩ (νησιά, κοινωνικό τιμολόγιο, πολύτεκνοι κλπ) τόσα, ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) τόσα, ΔΙΑΦΟΡΑ (ΕΦΚ, Ειδικό τέλος 5%) τόσα, ΦΠΑ τόσα, ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ (Δημοτικά τέλη, Δημοτικός φόρος, Τέλος ακίνητης περιουσίας) τόσα, ΕΡΤ τόσα. Απορώ, γιατί δεν προσέθεσαν και ειδικό φόρο αγαμίας, για να αναγκάσουν τους άγαμους να παντρευτούν!

Αλλά γιατί ΔΕΗ – ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ; Η ΔΕΗ μόνη δεν μας εξυπηρετούσε τόσα χρόνια αποτελεσματικά; Και γιατί να πληρώνουμε για τα νησιά και για τους πολύτεκνους; Τα νησιά μάς δίνουν ένα μέρος των εσόδων τους από τον τουρισμό; Ο πατέρας μου, που ήταν ένας φτωχός αγρότης και είχε οκτώ παιδιά, έπαιρνε δωρεάν ρεύμα; Έχουμε και τα ΔΙΑΦΟΡΑ (ΕΦΚ, ειδικό τέλος κλπ). Θυμίζει μπακαλοτέφτερο. Τι είναι αυτά κύριοι άρχοντες; Και η κυβέρνηση εισπράττει και ΦΠΑ για τον φωτισμό τού δωματίου μου, χώρια από τον καταραμένο ΕΝΦΙΑ! Δηλαδή τι θέλει, να κάθομαι στο σκοτάδι;

Τι να πω για τον ΔΗΜΟ, που μας έχει φορτώσει με τρεις φόρους, για την κατοικία! Πρώτα είχαμε τον Δημοτικό φόρο και το Τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ). Εδώ και δύο χρόνια μας επέβαλε και τα Δημοτικά τέλη, που υπερβαίνουν τα 100 € ετησίως. Βαράτε, ρε παιδιά, βαράτε για να μας εξοντώσετε!

Και φτάνουμε στην ανεκδιήγητη ΕΡΤ. Κάποτε -ως ΕΙΡ- επί Ελληνικού Συναγερμού και επί ΕΡΕ έβριζε κάθε μέρα τους αριστερούς και τους κομμουνιστές, τα «μιάσματα». Κατά την επταετία τής χούντας -ως ΕΙΡΤ- ακούγαμε πρωί – μεσημέρι – βράδυ τους σχοινοτενείς λόγους τού Παπαδόπουλου «…Όταν εγώ ως κράτος αποφασίσω…. εν τη εννοία… ο ασθενής πρέπει να τεθή εις γύψον…»

Επί ΠΑΣΟΚ μαθαίναμε πότε έφαγε ο Ανδρέας, πότε κοιμήθηκε, πότε έβηξε, ποια γυναίκα έβαλε στο μάτι, πότε θα κάνει αναδόμηση της κυβέρνησής του… Και τώρα με την Ριζοσπαστική Αριστερά του κ. Τσίπρα ακούμε συνεχώς, από τις 5 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, προπαγάνδα υπέρ του Μαρξισμού, του διεθνισμού, του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και όλων των αριστερών συγγραφέων, μουσικών, τραγουδιστών, ηθοποιών,  ζωγράφων… υπέρ της αθεΐας, κατά του κλήρου και κατά της … επάρατης Δεξιάς!

Η ΕΡΤ υπήρξε πάντοτε όργανο προπαγάνδας τού κυβερνώντος κόμματος. Γι’ αυτό οι μισοί Έλληνες χαίρονται, όταν την ακούν, και οι άλλοι μισοί οργίζονται. Οι φιλοκυβερνητικοί ακούγοντας την ΕΡΤ ηδονίζονται, ενώ οι αντικυβερνητικοί παθαίνουν ναυτία. Αυτή είναι η ΕΡΤ! Με τι καρδιά λοιπόν να πληρώνεις την ΕΡΤ, αφού από το 1950 μέχρι σήμερα σε έχει γεμίσει με πίκρα, αγανάκτηση και αηδία;

Το συμπέρασμα είναι φανερό, αν προσέξει κανείς τον λογαριασμό τής ΔΕΗ. Από το ποσόν, που πληρώνουμε κάθε δύο μήνες, το 44% είναι για το ηλεκτρικό ρεύμα και το 56% για την…βαζελίνη.

Ποια είναι η λύση τού προβλήματος; Εγώ δεν θα την προτείνω. Σκεφθείτε και βρείτε την μόνοι σας.

 

                                                              Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

                                 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *