Home > Αρθρα > Το κατοχικό δάνειο της Γερμανίας Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Το κατοχικό δάνειο της Γερμανίας Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

             Το κατοχικό δάνειο της Γερμανίας

         Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

Οι Γερμανοί τού Χίτλερ γέμισαν τα νεκροταφεία τής Ελλάδας με πτώματα εκτελεσμένων Ελλήνων πατριωτών και αμάχων αθώων πολιτών «διότι δεν συνεμορφώθησαν προς τας διαταγάς» και αντιστάθηκαν στην πολεμική λαίλαπα των Ναζί. Κατέστρεψαν ολόκληρα χωριά και εκτέλεσαν τους κατοίκους αδιακρίτως φύλου και ηλικίας. Καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στον εκ πείνας θάνατο. Άδειασαν τα ταμεία τής χώρας μας συνάπτοντας αναγκαστικό δάνειο, για να θρέψουν τον στρατό τους. Κατέστρεψαν την Ελλάδα. Με σημερινές τιμές οι Γερμανοί μάς χρωστούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια €, ποσόν πολύ μεγαλύτερο από το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Εμείς ζητούμε – αντί να απαιτούμε – πολεμικές αποζημιώσεις, την επιστροφή τού κατοχικού δανείου και μια συγγνώμη από τους Ναζί για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος τού ελληνικού λαού. Οι Γερμανοί όμως αρνούνται τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα, αν και έχουν ικανοποιήσει πολλές άλλες χώρες, τις οποίες έβλαψαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταβάλλοντας τις ανάλογες αποζημιώσεις. Στην Ελλάδα δεν καταδέχονται ούτε να απαντήσουν στις δίκαιες απαιτήσεις της!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Η εξήγηση είναι απλή. Εμείς οι νικητές μετά το τέλος τού πολέμου πηγαίναμε για εργασία στην ηττημένη Γερμανία από το 1960. Και σήμερα κάνουμε το ίδιο. Επί πλέον αγοράζουμε γερμανικά τυριά, γερμανικά κρέατα, ακόμα και εμφιαλωμένο νερό, αν και το δικό μας είναι καλύτερο. Η Ελλάδα γέμισε με γερμανικά σούπερ μάρκετ!

Αγοράζουμε από τους Γερμανούς επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία, όπλα, τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, αεροπλάνα, υποβρύχια, άρματα μάχης, φάρμακα, ιατρικά μηχανήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές…

Στέλνουμε τους φοιτητές μας να σπουδάσουν στην Γερμανία, διδάσκουμε στα παιδιά μας την γερμανική γλώσσα, αφήνουμε τους άξιους επιστήμονές μας να πηγαίνουν στην Γερμανία και να εργάζονται εκεί για την ισχυροποίησή της και το μεγαλείο της. Γιατί λοιπόν παραπονιόμαστε και κατηγορούμε τους Γερμανούς, που έγιναν αφεντικά τής Ευρώπης, εξαιτίας της αβελτηρίας και αφιλοπατρίας μας;

Η συμπεριφορά μας προς τους Γερμανούς μου θυμίζει την συμπεριφορά μας προς τους Τούρκους, οι οποίοι ήρθαν από την Κεντρική Ασία, εγκαταστάθηκαν στην βυζαντινή Αυτοκρατορία, κατέσφαξαν εκατομμύρια Αρμενίους και Έλληνες και έγιναν κύριοι και κάτοχοι ολόκληρης αυτοκρατορίας. Και όμως εμείς συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στην Τουρκία και να τους ενισχύουμε οικονομικά, για να ισχυροποιήσουν την πολεμική μηχανή τους και να μας απειλούν κάθε μέρα ζητώντας κυριολεκτικά «γην και ύδωρ».

Siemens, Deutsche Telecom, Hochtief, Fraport… Η Ελλάδα εκγερμανίζεται! Τι άλλο θα δώσουμε, για να ευχαριστήσουμε τους σφαγείς μας, τους άρπαγες του πλούτου μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς; Και όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν έχουμε ηγέτες τίμιους και πατριώτες. Αλλά δεν φταίνε μόνον οι ηγέτες μας· φταίμε και μεις που αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την γερμανική οικονομία. Βρε, μήπως είμαστε μαζοχιστές και έχουμε  βλαμμένο μυαλό;!

Αφού οι ηγέτες μας είναι ανάξιοι και ο ελληνικός λαός αφελής, γιατί να μας επιστρέψουν το κατοχικό δάνειο; Όταν ανακτήσουμε την παλιά εθνική μας αξιοπρέπεια και απαλλαγούμε από την νοοτροπία τού «σφάξε με αγά μου να αγιάσω», τότε μόνον μπορούμε να ελπίζουμε και να απαιτούμε να μας σέβονται οι άλλοι λαοί. Ως τότε θα μας μεταχειρίζονται δυστυχώς σαν κλοτσοσκούφι.

 

                                                   Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος