Home > νέα > Κλειστό και σε άσχημη κατάσταση παραμένει το Ενυδρείο ΜυλοποτάμουΜιλάει στον «Π.Τ.» η πρόεδρος της Κοινότητας Μυλοποτάμου

Κλειστό και σε άσχημη κατάσταση παραμένει το Ενυδρείο ΜυλοποτάμουΜιλάει στον «Π.Τ.» η πρόεδρος της Κοινότητας Μυλοποτάμου

Μιλάει στον «Π.Τ.» η πρόεδρος της Κοινότητας Μυλοποτάμου

Κλειστό και σε άσχημη

κατάσταση παραμένει

το Ενυδρείο Μυλοποτάμου

► Αν και αποτελούσε σημείο επίσκεψης τουριστών είναι κλειστό εδώ και 3 χρόνια

► Άγνωστο παραμένει σε ποια κατάσταση βρίσκεται στο εσωτερικό του και αν κάποιος φροντίζει τα ζώα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΔΩ ΚΑΙ τρία περίπου χρόνια, το Ενυδρείο Μυλοποτάμου παραμένει κλειστό. Και δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτό, μιας και δεν έχουν γίνει προσπάθειες να ανοίξει και πάλι.

Όταν ιδρύθηκε το 2006 και άνοιξε τις πύλες του, το Ενυδρείο Μυλοποτάμου αποτελούσε ένα από τα ζωτικά σημεία επισκεψιμότητας στην περιοχή μας. Αν μάλιστα κάποιος κάνει μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα δει ότι αναφέρεται σε πάρα πολλούς τουριστικούς οδηγούς. Το αναφέρουν ακόμα και τοπικά ξενοδοχεία του Νομού Δράμας, ως ένα από τα δυνατά σημεία της τουριστικής Δράμας, προκειμένου να το θαυμάσει από κοντά κάποιος επισκέπτης.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα, το Ενυδρείο παραμένει κλειστό. Ο χώρος ανήκει βέβαια στην Κοινότητα Μυλοποτάμου και το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Δράμας. Παλαιότερα τη διαχείρισή του είχε η ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ όταν αυτή έκλεισε, άγνωστο είναι ποιος ακριβώς έχει την ευθύνη του.

Το Ενυδρείο Μυλοποτάμου είναι από τα μοναδικά στην Ελλάδα. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, σε οικογένειες, σε σχολεία, σε συλλόγους και φυσιολάτρες. Είναι μια προσπάθεια αναπαράστασης της λεπτής και εύθραυστης ισορροπίας των Φυσικών υγροτόπων και έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Σκοπός του Ενυδρείου είναι να ενημερώσει, να επιμορφώσει και να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες σε περιβαλλοντικά θέματα· επίσης, να αναδείξει τον φυσικό πλούτο των ελληνικών λιμνών και ποταμών.

Το Ενυδρείο φιλοξενεί είδη από τα συμπλέγματα των ποταμών Νέστου και Στρυμόνα απευθύνεται πρωτίστως στα παιδιά, αλλά και σε κάθε πολίτη που πιστεύει ότι η γνώση είναι το πρώτο βήμα για την προστασία της φύσης.

Αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το  θέμα του Ενυδρείου έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 17 Μαΐου, η πρόεδρος της Κοινότητας Μυλοποτάμου κα. Ελένη Παντελίδου. Με δηλώσεις της στον «Πρωινό Τύπο» η κα. Παντελίδου, είπε ότι έθεσε ερώτηση προς το σώμα, ρωτώντας να μάθει τι συμβαίνει με το Ενυδρείο και παραμένει κλειστό.

Όπως μας είπε, «είπα ότι έχουμε ένα Ενυδρείο το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και 3 χρόνια περίπου. Εμείς στην Κοινότητα δεν έχουμε κλειδιά και δεν ξέρουμε τι γίνεται μ’ αυτό. Και ακόμα, έχει και ένα αναψυκτήριο το οποίο επίσης παραμένει κλειστό».

Όπως λέει η κα. Παντελίδου «συμπολίτες μας ζήτησαν να το ενοικιάσουν και απάντηση δεν έχω πάρει προς το παρόν».  Όπως μάλιστα είπε η ίδια, ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος της είπε ότι θα απαντήσει σε 3 ημέρες και συμπλήρωσε ότι «κανένας δεν ασχολείται».

Ερωτώμενη για το αν η ίδια έχει κλειδιά, μας απάντησε: «μια φορά ζήτησα κλειδιά πριν από καιρό, μπήκαμε το είδαμε και μετά άλλαξαν την κλειδαριά. Δεν ξέρουμε τι γίνεται σήμερα».

Σε ερώτηση αν έχει κάποια ζώα και ποια είναι η κατάστασή τους, η κα. Παντελίδου λέει ότι «είχε ζώα μέσα, σήμερα όμως δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι. Μας λένε ότι έρχεται κάποιος και τα φροντίζει και τα ταΐζει εθελοντικά».

Όπως τέλος επισημαίνει η ίδια, «είναι ένα πολύ όμορφο σημείο το Ενυδρείο μαζί με το αναψυκτήριο και αξίζει να είναι ανοικτά και να έρχεται ο κόσμος να το βλέπει. Έτσι θα έχουμε και περισσότερους επισκέπτες και θα αναβαθμιστεί και ο Μυλοπόταμος. Θα μιλήσω πάντως και πάλι με το δήμαρχο για να δούμε τι μπορεί να γίνει».

Ο «Π.Τ.» μίλησε επίσης με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Χαραλαμπίδη, ο οποίος είπε ότι «το θέμα δεν συζητήθηκε, αλλά ο δήμαρχος είπε ότι αυτή την εβδομάδα θα απαντήσει εγγράφως για το θέμα αυτό. Η απάντηση θα αφορά το ζήτημα του Ενυδρείου και δεν μιλάμε για δημοπράτηση του αναψυκτηρίου».