Home > νέα > Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη Οι δηλώσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δήμου Δράμας

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη Οι δηλώσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δήμου Δράμας

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Ενός λεπτού σιγή

στη μνήμη του δημάρχου

Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη

Οι δηλώσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δήμου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΟΣ λεπτού σιγή τηρήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, στη μνήμη του δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο 17 Ιουνίου σε τροχαίο στην επαρχιακή οδό Δράμας – Αμφίπολης.

Να σημειωθεί επίσης εδώ, ότι, όταν ο πρόεδρος του Σώματος κ. Καραμπατζάκης ζήτησε να γίνει ενός λεπτού σιγή, είπε ότι, σε αυτήν περιλαμβάνονταν επίσης και τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου ανοικτά της Πύλου.

Αυτή ήταν η πρώτη ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας κατά την  έναρξη της τακτικής του συνεδρίασης, ενώ στη συνέχεια, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους προς την οικογένειά του δημάρχου Δοξάτου. Στη συνέχεια  και μετά από σχετική συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας εξέδωσε και σχετικό ψήφισμα.

Αρχικά, στον εκλιπόντα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια δημάρχου κα. Τόλιου, η οποία μετέφερε τα συναισθήματα του δημάρχου Δράμας, «και θεωρώντας ότι διερμηνεύω σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη. Το γεγονός του αδόκητου χαμού του μας συγκλόνισε όλους, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη. Ως Δήμαρχος ο αείμνηστος Θέμης Ζεκερίδης υπηρέτησε με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς στον τόπο του. Ως γιατρός υπηρέτησε το λειτούργημά του με ανιδιοτελή αγάπη και διαρκές ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο».

Με τη σειρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Χαρακίδης σημείωσε: «Όλοι είμαστε συντετριμμένοι από τον χαμό του Θέμη, του Δημάρχου Δοξάτου. Το ψήφισμα το οποίο μας έχει επιδοθεί, νομίζω μας εκφράζει απόλυτα και δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο».

Η επικεφαλής της παράταξης «Project για τη Δράμα» κα. Κιόρτεβε αναφέρθηκε τόσο στην αυτοδιοικητική όσο και ιατρική κοινότητα λέγοντας: «Τόσο η αυτοδιοικητική όσο και η ιατρική κοινότητα της Δράμας και της Καβάλας είναι φτωχότερη κατά πολύ. Ήταν πραγματικά ένας πρωτεργάτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένας στυλοβάτης, το οποίο το στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Για πολλούς από τους γιατρούς της περιοχής, εκτός από δάσκαλος, υπήρξε και μέντορας, ο οποίος μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργούμε μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγεία».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος επεσήμανε: «Ήταν ένας άνθρωπος πρότυπο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Γιατί ήταν ένα άτομο ειλικρινές, ανιδιοτελές, πάντοτε κοντά στον άνθρωπο. Ήταν βαθιά πολιτικοποιημένο άτομο. Ήταν πραγματικά ανεξάρτητος. Ήταν υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος».

Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιώργος Μήτρου εξήρε την στάση του Θέμη Ζεκερίδη, λέγοντας ότι, «υπερασπίστηκε από όλες τις θέσεις, και του Δημάρχου, το δημόσιο σύστημα υγείας. Υπήρξε φίλος και του Κ.Κ.Ε., εκφράζοντας κατά καιρούς τη συμπάθειά του».

Το Ψήφισμα

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

[Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Δημάρχου Δοξάτου Θεμιστοκλή Ζεκερίδη, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια, με ήθος και με υψηλό αίσθημα ευθύνης τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο αείμνηστος Θεμιστοκλής Ζεκερίδης διετέλεσε Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας και είχε έντονη επιστημονική και συνδικαλιστική δράση.

Η αφοσίωσή του στον πάσχοντα συνάνθρωπο και την ανακούφισή του σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και την εργατικότητά του, τον κατέταξαν σε ένα αναγνωρισμένο επιστήμονα του Ιατρικού λειτουργήματος.

Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα.

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να εκφραστούν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου Δράμας και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εξόδιο Ακολουθία.

Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο Οικοτροφείο ΠΗΓΗ Κυργίων του Δήμου Δοξάτου, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειάς του.

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, την Τρίτη 20/6/23 ημέρα της εξόδιου ακολουθίας από τις 12 το μεσημέρι.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες την ημέρα της Εξόδιου Ακολουθίας.

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να επιδώσει στην οικογένεια του εκλιπόντος το Ψήφισμα και να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.]