Home > νέα > Κλιμάκιο της Ν.Δ. περιόδευσε στο Νομό Δράμας Μέσα στα προβλεπόμενα έργα υποδομών της Ν.Δ. έχει ενταχθεί η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό

Κλιμάκιο της Ν.Δ. περιόδευσε στο Νομό Δράμας Μέσα στα προβλεπόμενα έργα υποδομών της Ν.Δ. έχει ενταχθεί η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό

Κλιμάκιο της Ν.Δ. περιόδευσε στο Νομό Δράμας

Μέσα στα προβλεπόμενα έργα υποδομών της Ν.Δ.

έχει ενταχθεί η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Το Νομό Δράμας, επισκέφθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον τέως υπουργό και βουλευτή Επικρατείας, κ. Δημήτρη Σταμάτη, τον πρώην υπουργό  και ευρωβουλευτή, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, κ. Νικόλαο Δούκα, συνοδευόμενοι από τον Αν. Γενικό Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και  Βουλευτή Ν. Δράμας, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη.

Το πρωί της Κυριακής, το κλιμάκιο της Ν.Δ. παραβρέθηκε στη λιτάνευση της ιεράς λάρνακος του Αγίου Γεωργίου του Νέου. Ακολούθως, συμμετείχαν αρχικά στην εκδήλωση εορτασμού της 78ης επετείου της Μάχης των Οχυρών «ΛΙΣΣΕ», και στη συνέχεια το μεσημέρι συναντήθηκαν με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Προσοτσάνης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο ξενοδοχείο «Xenia», και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με ομιλία και συζήτηση, για την παρουσία του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, με την παρουσία πλήθους Δραμινών.

Για την σημαντικότητα της ημέρας, μίλησε αρχικά ο κ. Κυριαζίδης, χαρακτηρίζοντας την ως μέρα με θρησκευτικό και εθνικό περιεχόμενο για τη Δράμα, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Όλοι ανυψώσαμε το φρόνημά μας, παίρνοντας θετικά στοιχεία από την κοινωνία. Ευχαριστούμε τη δραμινή κοινωνία που μας έδωσε θάρρος και δύναμη για τη συνέχεια».

 

Δ. Σταμάτης: «..δίνουμε εξαιρετικά μεγάλη σημασία στη μάχη των Ευρωεκλογών, όπως και των Περιφερειακών Εκλογών»

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Σταμάτης, ο οποίος μίλησε για τους Δραμινούς χαρακτηρίζοντάς τους φιλόξενους και με υψηλό φρόνημα.

«Η πρώτη διαπίστωση που κάναμε είναι μια διαπίστωση που την κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά ξεχωρίζει στο Βορειοελλαδικό χώρο, στην περιοχή της Μακεδονίας. Διαπιστώνουμε παντού ότι υπάρχει ένα παλλαϊκό αίτημα να φύγει αυτή η Κυβέρνηση. Αυτό είναι καταλυτικό για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων», ανέφερε ο κ. Σταμάτης.

Στη συνέχεια ο τέως υπουργός, αναφέρθηκε στην διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών, η οποία όπως τόνισε χαρακτηριστικά θα κριθεί από τον Πρωθυπουργό, από το αποτέλεσμα των επικείμενων Ευρωεκλογών.

«Θα εξαρτηθεί από το αν η ήττα, που όλοι τη θεωρούν δεδομένη, θα είναι διαχειρίσιμη ή μη διαχειρίσιμη. Εγώ πιστεύω πως δεν θα είναι διαχειρίσιμη. Για αυτό ως κόμμα δίνουμε εξαιρετικά μεγάλη σημασία στη μάχη των Ευρωεκλογών, όπως και των Περιφερειακών Εκλογών».

Για την μάχη των Περιφερειακών εκλογών, μίλησε στη συνέχεια ο κ. Σταμάτης, όπου όπως εξήγησε έχουν μεγάλη πολιτική σημασία, όπου είναι απαραίτητη η εμπιστοσύνη των πολιτών. «Χρειάζεται οι πολίτες να μας εμπιστευτούν. Να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με περιφερειάρχες που θα διακατέχονται από τη νέα αντίληψη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα τα πράγματα. Καλούμε τους πολίτες να στοιχηθούν, με την καλή έννοια, γύρω από τις αποφάσεις του κόμματος. Δίνουμε μια κρίσιμη πολιτική μάχη και δεν πρέπει να χάσουμε καμία. Εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει κι εκείνοι που πιστεύουν και κατανοούν ότι ο αξιόπιστος φορέας αλλαγής είναι η Ν.Δ., πρέπει να παρακολουθήσουν και να στηρίξουν τις υποψηφιότητες που προτείνουμε.

Η ποιότητα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, σε σχέση με το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι τεράστια. Να δώσει ο πολίτης το μήνυμα της εξόδου στον κ. Τσίπρα και ταυτόχρονα να εμπιστευθεί στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πορεία της χώρας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμάτης.

 nd

Από αριστερά οι κ.κ. Δ. Κυριαζίδης, Μ. Κεφαλογιάννης, Θ. Ανδρούτσος, Δ. Σταμάτης και Ν. Δούκας.

Μ. Κεφαλογιάνης: «Η Συμφωνία των Πρεσπών, μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη εθνική ήττα σε περίοδο ειρήνης»

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης, αναφέρθηκε τόσο στη Δράμα και τους πολίτες της, όσο και στον κοινό κώδικα αξιών που διαθέτουν ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Στη Δράμα συναντήσαμε υπερήφανους ανθρώπους, ανθρώπους που πιστεύουν στον ίδιο κώδικα αξιών που πιστεύουμε κι εμείς. Κι αυτό τον κώδικα αξιών έχουμε ως προτεραιότητά μας, πρώτα την πατρίδα, το έθνος, την Ελλάδα, την οικογένεια, τη θρησκεία».

Ακολούθως, αναφερόμενος στα εθνικά μας θέματα και πιο συγκεκριμένα στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνιζε χαρακτηριστικά ότι μας πληγώνουν, διότι «υπογράφηκε μια Συμφωνία, η οποία παραχωρεί εθνική κυριαρχία, παραχωρεί τα εθνικά μας δίκαια και είναι μια Συμφωνία, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη εθνική ήττα σε περίοδο ειρήνης».

 νδ

Ν.Δούκας: «Ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία»

Στη συνέχεια, ο κ. Δούκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και ο οργανισμός της Ν.Δ., δείχνουν με το ευρωψηφοδέλτιο ότι θέλουν να επενδύσουν στους ανθρώπους της δημιουργίας και της παραγωγής, ενώ επεσήμανε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

«Ο αγροτικός και ο κτηνοτροφικός τομέας μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Με σύγχρονες δράσεις, σύγχρονη ανάπτυξη και ακολουθώντας τις νέες σύγχρονες δομές μπορούμε να επιτύχουμε πολύ σημαντικά πράγματα και μεγαλύτερες κερδοφορίες για τους παραγωγούς μας.

Συναντήσαμε και στη Δράμα αυτό που συναντάμε σε όλη την αγροτική περιφέρεια της Ελλάδας. Είναι η τρομακτική πίεση που έχουν οι κερδοφορίες των παραγωγών μας, ο ασφυκτικός κλοιός στον οποίο ζουν σε σχέση με το κόστος παραγωγής τους, και σε σχέση με τα αποτελέσματα που έχουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να γίνουν άμεσα βήματα ανάπτυξης προς αυτή την κατεύθυνση» εξήγησε ο κ. Δούκας.

 

Δέσμευση της Ν.Δ. για τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία οδό

Στην ερώτησή της εφημερίδας μας για το μείζον ζήτημα που ταλανίζει το Νομό Δράμας, και δεν είναι άλλο από τη σύνδεση του Νομού με την Εγνατία οδό, τοποθετήθηκαν ο κ. Κυριαζίδης και ο κ. Σταμάτης.

Δ. Κυριαζίδης: «Την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε σαν κεραυνός.. ότι χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 χρόνος ακόμη για την ωρίμανση των μελετών…»

Μεταξύ άλλων ο κ. Κυριαζίδης τόνισε ότι το ζήτημα με το δρόμο δυστυχώς επανέρχεται και καταλήγει μάλλον ως ανέκδοτο, ή το έχουμε ονομάσει το «Γεφύρι της Δράμας».

«Το ελάχιστο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας μας, υπήρξε μια κίνηση συνένωσης των δυο Περιφερειών, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, και όποια μελέτη έχει γίνει από κάθε Περιφέρεια, να αναληφθεί από την Εγνατία Α.Ε.. Υπογράφτηκαν λοιπόν, δυο υπουργικές αποφάσεις, διασφαλίστηκαν περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν και ξεκίνησαν οι μελέτες. Δυστυχώς, όπως αφέθηκαν αυτές οι μελέτες από πλευράς μας, πέντε χρόνια τώρα μας κοροϊδεύουν. Την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε σαν κεραυνός – αν και το γνώριζα γι’ αυτό πίεζα –  ότι χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 χρόνος ακόμη για την ωρίμανση των μελετών και αυτό αν διασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Άρα, τέσσερα χρόνια μας κοροϊδεύουν δυστυχώς, ωμά και ξεδιάντροπα», επεσήμανε ο κ. Κυριαζίδης.

Ακολούθως, όπως ανέφερε ο Δραμινός Βουλευτής, υπάρχει δέσμευση από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη για την συγκεκριμένη πλέον κατασκευή.

Δ. Σταμάτης: «..υπάρχει η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατασκευαστεί αυτός ο δρόμος»

Από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης, αναφέρθηκε στην προ μιας εβδομάδας δημοσιοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος σε επίπεδο υποδομών της Νέας Δημοκρατίας. Τα έργα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν λίγα και συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο τέως υπουργός, ενώ μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνεται ο ζωτικής σημασίας δρόμος για τη Δράμα. «Να είστε βέβαιοι ότι αυτό το έργο θα γίνει. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις, υπάρχει πολιτική βούληση και υπάρχει η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατασκευαστεί αυτός ο δρόμος».