Home > νέα > Κομματικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Δράμας εμποδίζουν το έργο της Υγείας Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή της Ν.Δ. Δ. Κυριαζίδη

Κομματικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Δράμας εμποδίζουν το έργο της Υγείας Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή της Ν.Δ. Δ. Κυριαζίδη

Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Δ. Κυριαζίδη

Κομματικές παρεμβάσεις

του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο

Δράμας εμποδίζουν το έργο της Υγείας

Σε άσχημη κατάσταση και χωρίς πετρέλαιο τα Κέντρα Υγείας στο Νομό Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου για το θέμα της δημόσιας Υγείας και την κατάσταση που επικρατεί στο Νομό Δράμας, παραχώρησε χθες το πρωί ο βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο κ. Κυριαζίδης, έκανε αναφορά στα Κέντρα Υγείας του Νομού Δράμας, αλλά και ειδικότερα στο Νοσοκομείο, όπου για άλλη μια φορά υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα κυρίως στην Παθολογική Κλινική, ενώ μίλησε ακόμα και για κομματικές παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο έργο της διοίκησης.

Αρχικά, ο κ. Κυριαζίδης έκανε αναφορά στην επιστολή – καταγγελία του Παθολόγων του Νοσοκομείου Δράμας, καθώς οι ίδιοι τονίζουν ότι, «με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την παροχή ασφαλών και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο ζήτημα».

Όπως είπε ο βουλευτής, «όλα αυτά εγείρουν τεράστια ζητήματα, καθότι χθες (σ.σ. εννοεί τη Δευτέρα), επανέλαβα την ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Πολάκη». Όπως τονίζει, «ο Κανονισμός της Βουλής υποχρέωνε τον κ. Πολάκη να βρεθεί στη Βουλή για να απαντήσει σε ερώτησή μου για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των δεσμεύσεων που είχε κάνει το 2017. Σε ερώτησή μου είχε δεσμευτεί για τα προβλήματα των καρκινοπαθών και άλλων, για την ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής με Παθολόγο Ογκολόγο».

KYRIAZIDHS

Ο κ. Κυριαζίδης τονίζει ότι «αντ’ αυτού, η Παθολογική όχι μόνο δεν ενισχύεται, φεύγει ιατρικό προσωπικό, ενώ τα ίδια προβλήματα έχουμε στο Ορθοπεδικό, στο Οφθαλμολογικό κ.α.». Σημείωσε μάλιστα ότι, «αν κάποιος υποστεί ένα σοβαρό κάταγμα την Παρασκευή, θα χειρουργηθεί μετά από 5 μέρες, την Τρίτη».

Κέντρα Υγείας

Αναφερόμενος στα Κέντρα Υγείας του Νομού, ο βουλευτής επισημαίνει ότι «υπολειτουργούν τα Κέντρα Υγείας Νευροκοπίου, Παρανεστίου  και Προσοτσάνης, λόγω θέρμανσης. Στο Νευροκόπι και στο Παρανέστι ανάβουν μόνο για 3 ώρες την θέρμανση. Επίσης, ασθενοφόρα δεν υπάρχουν, ενώ πρόσφατα αναγκάστηκε πολίτης να μεταφέρει τον πατέρα του στην πλατφόρμα αγροτικού αυτοκινήτου στο Κ.Υ. Νευροκοπίου. Μέχρι να φτάσει όμως ο άνθρωπος ξεψύχησε».

Ο κ. Κυριαζίδης σημειώνει ότι «υπάρχει μια απάθεια από πλευράς εκπροσώπων, σε συνδικαλιστικό, συλλογικό και θεσμικό επίπεδο. Τα ζητήματα υγείας του τόπου μας, δεν μπορούν να τα προσπερνούν πρόσκαιρα και προσωρινά και δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα σε ένα προεκλογικό περιτύλιγμα. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων έναντι των πολιτών».

Ο κ. Κυριαζίδης  αναφέρθηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου, το οποίο παραμένει ακόμα χωρίς καν τηλεφωνική σύνδεση. «Ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια, είναι δύσκολο να λειτουργούν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες».

Κομματικές παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο

Μιλώντας για το Νοσοκομείο Δράμας ο κ. Κυριαζίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, στον χρόνο που μας πέρασε, στο Νοσοκομείο Δράμας είχαμε έντονες κομματικές παρεμβάσεις.

Όπως είπε μάλιστα, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο χρόνο που πέρασε, τόνισαν την προσπάθεια της διοίκησης από πλευράς ισορροπιών. Η άμεση και απευθείας κομματική παρέμβαση, είναι επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία στην Υγεία. Και αυτό είναι αρνητικό, είναι πάρα πολύ αρνητικό. Δηλαδή, ο διοικητής προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνουν σε κάθε βαθμό. Είναι κάτι αρνητικό που τονίστηκε από τους εργαζόμενους».

ΤΕΙ και Διεθνές Πανεπιστήμιο

Ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της συγχώνευσης του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας – Θράκης, με το αντίστοιχο ΤΕΙ Σερρών και Θεσσαλονίκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Όπως είναι γνωστό, ο Κυριαζίδης είναι αρνητικός σ’ αυτές τις συγχωνεύσεις, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα ότι, «όλα έγιναν χωρίς κανένα διάλογο, χωρίς καμιά προηγούμενη συζήτηση. Και άλλωστε, είναι γνωστή η παραίτηση του  προέδρου της Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Γραμμένου, που σημαίνει ότι άλλο σκοπείται από την πρωτοβουλία της κυβέρνηση. Δυστυχώς όλα αυτά θα τα δούμε μπροστά μας. Και σιωπούμε όλοι».