Home > νέα > Let’s do it Greece! Η μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού στο Δήμο Δράμας

Let’s do it Greece! Η μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού στο Δήμο Δράμας

Let’s do it Greece!

Η μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία

καθαρισμού στο Δήμο Δράμας

 

 

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μια χρονιά, στις 2 Απριλίου, πραγματοποιείται στο πανελλήνιο αλλά και στο Δήμο Δράμας, η μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μια μέρα, Let’s do it Greece!

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό για ακόμη μια χρονιά, να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσειστοwww.letsdoitgreece.org.

Στόχος είναι, μέσα σε μία ημέρα, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 100.000 εθελοντών, από 3.000 ομάδες, σε πάνω από 1000 σημεία δράσης πανελλαδικά.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας. Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

Γίνε και εσύ μέλος της μεγάλης εθελοντικής οικογένειας, μοιράσου το κοινό όραμα, δείξε την αγάπη και το σεβασμό σου για το περιβάλλον.

 

Στις 2 Απριλίου 2017 έλα να φωνάξουμε όλοι μαζί Let’sdoitGreece!

Και αν αναρωτιέσαι για ποιον λόγο 100.000 άνθρωποι θα επέλεγαν να δώσουν λίγο από τον χρόνο τους για να ομορφύνουν την περιοχή τους.

Μέσα από το κάλεσμα της Πανελλήνιας Eθελοντικής Καμπάνιας «Let’sdoitGreece2017» για συμμετοχή  και συνεργασία όλων των φορέων, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύτιμος καθώς  μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά με διάφορους τρόπους:

Α. Υποστηρίζοντας τους τοπικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες, παρέχοντας απαραίτητο υλικό, απαραίτητες διευκολύνσεις και ενεργή παρουσία.

Β. Οργανώνοντας μία ή  περισσότερες δράσεις, προσελκύοντας, αξιοποιώντας και ενθαρρύνοντας εθελοντικές  οργανώσεις, συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς, μέσα μαζικής ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά), ενεργούς πολίτες και τα μέλη της εκπαιδευτικής και μαθητικής  κοινότητας του δήμου.

 

Στη Δράμα

Στο πλαίσιο των παραπάνω και με γνώμονα τα όσα προεκτέθησαν, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, η πρώτη συνάντηση Υπηρεσιακών Παραγόντων – Στελεχών  του δήμου και συγκεκριμένα, των Δ/νσεων Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, Τεχνικών  Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού (με το ΤμήμαΚοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και το Τμήμα Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού), της ΔΕΚΠΟΤΑ, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Πολιτισμού Βασιλειάδη Αναστάσιο του δήμου, προκειμένου, μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής του δήμου στην προαναφερόμενη Δράση, να συντονιστούνοι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της προετοιμασίας και οργάνωσής της Δράσης.

Με στόχο να προβάλλουμε μέσα στον Ελληνικό χώρο αλλά και διεθνώς, το καλό πρόσωπο του τόπου μας, το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο μας, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας και προκειμένου να διοργανωθούν συνεργατικά και πλουραλιστικά οι εκδηλώσεις που θα σχεδιαστούν να πραγματοποιηθούν,

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

οι ενδιαφερόμενοι:

α)Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του δήμου για τη ΔράσηLet’sdoitGreece 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 13:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου  του δήμου Δράμας.

και β) Φορείς, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικές Οργανώσεις, ΜΚΟ ΑμεΑ, ΜΚΟ περιβάλλοντος, εθελοντές (σύλλογοι και ιδιώτες), Επιμελητήρια, Εμπορικοί Σύλλογοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων, τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, Επιστημονικοί Σύλλογοι, ο Ερυθρός Σταυρός, το Δασαρχείο, η Πυροσβεστική, η Αστυνομική Διεύθυνση,το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας και το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Δράμας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων, και όσοι είναι εν δυνάμει συνδιοργανωτές της εκστρατείας Let’sdoitGreece, να παραβρεθούν στην συνάντηση με τους εκπροσώπους του δήμου για τη ΔράσηLet’sdoitGreece 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου  του Δήμου Δράμας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δράση :

http://www.letsdoitgreece.org/

και στα παρακάτω τηλέφωνα του δήμου και της ΔΕΚΠΟΤΑ:

2521022263, 2521350606,2521027415,  2521048304 (εσωτερικό  4 & 2), 2521351124,2521350667 και 2521351130.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *