Home > νέα > Λιάτσης: Ουδέποτε υπήρξαν κομματικές παρεμβάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λιάτσης: Ουδέποτε υπήρξαν κομματικές παρεμβάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας προς τον βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη

Λιάτσης: Ουδέποτε υπήρξαν

κομματικές παρεμβάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οι προσπάθειες της διοίκησης για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής

 

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ προς τον βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, δίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Δράμας κ. Νίκος Λιάτσης, αναφορικά με μια συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής. Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύθηκε στον «Π.Τ.» στις 9 Ιανουαρίου 2019.

Εν ολίγοις, ο κ. Κυριαζίδης στη συνέντευξή του στις 8 Ιανουαρίου, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν κομματικές παρεμβάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση του Νοσοκομείου και έτσι δυσκολεύεται το έργο της, ενώ ζήτησε την ενίσχυση της Παθολογικής Κλινικής.

Σε επιστολή του που έδωσε χθες στα μέσα ενημέρωσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Λιάτσης, επισημαίνει αρχικά ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου «ασκεί το ρόλο της με πίστη και συνέπεια, λειτουργώντας μέσα σε δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες» και ότι «διαμόρφωσε στρατηγικές για την επίτευξη βασικών στρατηγικών στόχων για την εύρυθμη λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής.

Συμπτωματικά την ίδια μέρα, 9 Ιανουαρίου, ο «Πρωινός Τύπος» φιλοξενούσε συνέντευξη του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λιάτση, σχετικά με την Παθολογική Κλινική.

Στην χθεσινή επιστολή του, ο κ. Λιάτσης επισημαίνει τις προσπάθειες της διοίκησης για την εύρυθμη λειτουργία της Παθολογικής και τονίζει ιδιαίτερα: «Δράσαμε άμεσα και καταλυτικά για την εύρεση λύσης στα ζητήματα που προκλήθηκαν μετά τη μείωση του ιατρικού προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με την 4η Υ.Πε. και το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε διαρκείς ενέργειες για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής, πράγμα για το οποίο έχει ήδη ενημερώσει την τοπική κοινωνία και σε προηγούμενα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, και κατάφερε ως τώρα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διασφαλιστούν:

– Η άμεση μετακίνηση Παθολόγων ιατρών για Εφημερίες από Νοσοκομεία όμορων νομών.

– H μετακίνηση ιατρών από Κέντρα Υγείας του Νομού Δράμας για τη λειτουργία του Παθολογικού ιατρείου.

– Η κάλυψη δύο (2) θέσεων με μόνιμους ιατρούς Παθολόγους από προκηρυγμένες θέσεις και συγκεκριμένα:

– Από έναν Παθολόγο ο οποίος αναλαμβάνει υπηρεσία από 01/02/2019 καθώς η Απόφαση Διορισμού του έχει ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο,

– Από έναν Παθολόγο, του οποίου τα στοιχεία αναμένεται να αποσταλούν από το Συμβούλιο Κρίσεων στο Υπουργείο Υγείας για την έκδοση Απόφασης του Διορισμού του.

Σε συνέχεια των παραπάνω η Διοίκηση έχει αποστείλει αίτημα για προκήρυξη δύο (2)  ακόμη θέσεων για μόνιμους Παθολόγους ιατρούς, εντός του 2019, το οποίο ύστερα από έγκριση της 4ης Υ.Πε. έχει αποσταλεί για έγκριση στο Υπουργείο.

Ακόμη, υπάρχει Δέσμευση Πίστωσης για θέση Επικουρικού Παθολόγου που εκκρεμεί από το 2018, θέση που δεν καλύφθηκε λόγω απουσίας ενδιαφέροντος».

Η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων γίνεται κανονικά, αφού οι ασθενείς προσέρχονται με προγραμματισμένο ραντεβού στο Παθολογικό και στο Διαβητολογικό εξωτερικό Ιατρείο».

 

Οι κομματικές παρεμβάσεις

Τέλος, στην επιστολή του επισημαίνει ο κ. Λιάτσης:

[Με αφορμή το από 09-01-2019 δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Πρωινός Τύπος, που αφορά συνέντευξη του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη με τίτλο «Κομματικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Δράμας εμποδίζουν το έργο της Υγείας» θα ήθελα να πω στο κ. Κυριαζίδη πως το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας δεν είναι θέμα που προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Καλώ τον κ. Κυριαζίδη, αντί να ασχολείται με δημοσιεύματα μέσα από τα  οποία προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία εμείς τα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα και καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να τα λύσουμε, να μας καταθέσει  προτάσεις  για την επίλυσή τους προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην ουσιαστική ανάπτυξη του Νοσοκομείου μας. Τα προβλήματα δεν λύνονται με καταθέσεις ερωτήσεων στη Βουλή. Μόνο με σωστή συνεργασία, ευσυνειδησία και όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κυριαζίδης δεν επικοινώνησε  μαζί μου για να μάθει αν όλα αυτά που  λέγονται σε αυτόν, από εργαζομένους όπως λέει,  είναι αλήθεια ή λέγονται απλά για να δημιουργηθούν εντυπώσεις οι οποίες εξυπηρετούν άλλους σκοπούς.

Ουδέποτε υπήρξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ κομματικές παρεμβάσεις, παρά μόνο πραγματικό ενδιαφέρον και κατάθεση προτάσεων για την επίλυση των προβλημάτων του Οργανισμού μας.

Η δυνατότητα άσκησης διοίκησης και λήψης αποφάσεων χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, με πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία στην κοινωνία της Δράμας διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία καθώς και την ανάπτυξη του Νοσοκομείου.]