Home > νέα > Μέχρι και το Σαββατοκύριακο κλειστό το Κολυμβητήριο Το πρόβλημα στατικότητας του κολυμβητηρίου και η ιστορία του…

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο κλειστό το Κολυμβητήριο Το πρόβλημα στατικότητας του κολυμβητηρίου και η ιστορία του…

 

Λόγω αυτοψίας και εργασιών στον χώρο…

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο

κλειστό το Κολυμβητήριο

Το πρόβλημα στατικότητας του κολυμβητηρίου και η ιστορία του…

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

 

ΚΛΕΙΣΤΟ θα παραμείνει όλη την εβδομάδα, μέχρι και το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον, το Κολυμβητήριο Δράμας. Όπως γράφαμε και χθες, ένα κομμάτι σοβάς που έπεσε από κάποιο σημείο της τοιχοποιίας, ήταν ο  λόγος για τον οποίον έκλεισε από την περασμένη Παρασκευή. Το ζήτημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι τηλεφωνούν στην εφημερίδα, ενώ πολλά σχολιάζονται και στα διαδικτυακά μέσα, για το πότε θα λειτουργήσει το Κολυμβητήριο και για το τι πραγματικά συνέβη.

Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις αρμοδίων που δημοσιεύσαμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, «η κατάσταση δεν κρίνεται επικίνδυνη», τόσο με τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Καψημάλη, όσο και με τις δηλώσεις του προέδρου του Κολυμβητικού Συλλόγου Δράμας κ. Καρασαββίδη.

Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε χθες Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, με τον κ. Καψημάλη, ρωτώντας τον πού βρίσκεται η υπόθεση της αυτοψίας, μας είπε ότι η διαδικασία από τις υπηρεσίες του Δήμου προχωράει και στη συνέχεια θα προβούν σε οποιαδήποτε διόρθωση χρειάζεται στο χώρο. Όταν ρωτήσαμε τι ακριβώς συνέβη, επανέλαβε ότι έπεσε ένα κομμάτι σοβά και ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Στην ερώτηση για το πότε θα ανοίξει μας είπε ότι θα παραμείνει κλειστό όλη την εβδομάδα, ενώ στην παρατήρηση ότι δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το Δήμο Δράμας, μας είπε ότι ο Δήμος συνεννοείται με τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Κολυμβητήριο κι αυτοί ενημερώνουν τα μέλη τους.

Σ’ αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, δεν κατέστη δυνατόν να μπούμε στον χώρο για να δούμε το σημείο που έπεσε ο σοβάς και να βγάλουμε σχετικές φωτογραφίες, γιατί παραμένει κλειδωμένο. Γεγονός είναι πάντως, ότι, το Κολυμβητήριο της πόλης έχει πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να λυθεί γρήγορα με οποιονδήποτε τρόπο. Αν σήμερα έπεσε ένα κομμάτι σοβάς σε κάποιο σημείο και πιθανόν δεν κινδυνεύει κόσμος, μπορεί αύριο να έχουμε ένα σοβαρότερο περιστατικό σε κάποιο άλλο σημείο.

kolymbitirio 11

Το πρόβλημα στατικότητας

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο και είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, το πρόβλημα στατικότητας το οποίο έχει διαπιστωθεί στο Κολυμβητήριο εδώ και μερικά χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δράμας, σε δηλώσεις του στα τέλη Ιανουαρίου 2016 (δημοσίευση στον «Πρωινό Τύπο» 30 Ιανουαρίου 2016), μιλούσε για το πρόβλημα στατικότητας, και ότι ο Δήμος Δράμας είχε εγκρίνει τότε 750.000 ευρώ, ώστε να διαφανεί αν μπορούσε να υποστηριχθεί η υφιστάμενη κατασκευή του κλειστού Κολυμβητηρίου.

Όπως έλεγε σ’ εκείνο το ρεπορτάζ ο κ. Παπαδόπουλος, «βρισκόμαστε στη φάση της μελέτης αυτής, με την οποία θα δημιουργηθεί μια μεταλλική κατασκευή, η οποία θα περικλείει το Κολυμβητήριο. Αυτό σημαίνει ότι, ο χώρος όπως ξέρουμε σήμερα το Κολυμβητήριο θα αλλάξει πλήρως. Θα γκρεμιστεί η οροφή και οι πέριξ τοίχοι και θα δημιουργηθεί μια νέα εξ ολοκλήρου μεταλλική κατασκευή, η οποία στη συνέχεια θα κλείσει για να περιβάλλει μέσα της τον υπόλοιπο χώρο του Κολυμβητηρίου».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο κ. Παπαδόπουλος, σημείωνε τότε, ότι εφόσον ο Δήμος έχει ήδη την πίστωση των 750.000 ευρώ, θα αντιμετωπίσει το όλο έργο μέσα στο 2016 και κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Η κατασκευή αυτή αναμένεται να κρατήσει περίπου 3-4 μήνες».

Αυτά τον Ιανουάριο του 2016. Έκτοτε, ο κ. Παπαδόπουλος είχε επαναλάβει και άλλη φορά αυτές τις δηλώσεις του οι οποίες ίσχυαν και σε σχετικό ρεπορτάζ στα μέσα του καλοκαιριού του 2016.

Επίσης, σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στον «Πρωινό Τύπο» στις 17 Αυγούστου 2016 με αφορμή διάφορα έργα στην πόλη για τη διάνοιξη της οδού Βοραζάνη στη συμβολή της με την οδό Φιλίππου (έγινε) και κάποια άλλα θέματα, ο κ. Παπαδόπουλος, ερωτηθείς σχετικά είχε δηλώσει και  πάλι για το Κολυμβητήριο:

[Όπως μας είπε χθες (σ.σ. 17 Αυγούστου 2016) ο κ. Παπαδόπουλος, η μελέτη έχει καθυστερήσει και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ηλεκτρομηχανολογικά. Η προκήρυξή της αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα και πιθανότητα μέσα στο φθινόπωρο (σ.σ. εννοούσε 2016) να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Οπότε, με την όλη διαδικασία, λογικά, τα πρώτα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την άνοιξη ή και το καλοκαίρι του 2017.]

Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει ξεκινήσει τίποτα απ’ όλα αυτά και δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να γράφουμε για σοβάδες που πέφτουν σε διάφορα σημεία του εσωτερικού χώρου του Κολυμβητηρίου.

Όπως γράφαμε και χθες, το παράξενο στην όλη υπόθεση, είναι ότι ο Δήμος Δράμας δεν έχει εκδώσει, πέντε μέρες μετά, ούτε μία επίσημη ανακοίνωση, ή δεν έχει καλέσει σε καμιά επίσημη συνέντευξη Τύπου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα και τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν. Οφείλει να το κάνει, απέναντι στα παιδιά που προπονούνται εκεί, που αθλούνται και φέρνουν μετάλλια για τη Δράμα.

Ας ελπίσουμε ότι το Κολυμβητήριο θα είναι έτοιμο για τους Κολυμβητικούς Αγώνες «Αγίας Βαρβάρας» που θα γίνουν 9 με 10 Δεκεμβρίου στην πόλη μας. Αλλά θα πρέπει αν επιστήσουμε την προσοχή, να μην ανοίξει μόνο γι’ αυτό και στη συνέχεια χρειαστεί να κλείσει και πάλι για επιδιορθώσεις ή άλλες εργασίες.