Home > νέα > Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή του Πατέρα από το Δήμο Δράμας-Δεν είχαν προβλέψει τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου…

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή του Πατέρα από το Δήμο Δράμας-Δεν είχαν προβλέψει τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου…

Δεν είχαν προβλέψει τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου…

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε

η Γιορτή του Πατέρα

από το Δήμο Δράμας

Δεν έφτασαν τα μετάλλια με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μείνουν παραπονεμένα

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της ανάπλασης στην οδό Χελμού, ο λαϊκός αγώνας δρόμου πατεράδων με τα παιδιά τους. Η γιορτή έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα.

Ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με την Ένωση Κυριών Δράμας, το Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα Ρομά Δήμου Δράμας, το Europe Direct και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, πραγματοποίησε έναν αγώνα δρόμου, είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατα, ακόμα και με καροτσάκια για τα μικρά παιδιά.

Στόχος, να τρέξουν όλοι οι μπαμπάδες μαζί με τα παιδιά τους, για 1.000 μέτρα. Ο αγώνας ξεκίνησε και κατέληξε μπροστά στο άγαλμα της Νίκης στην ανάπλαση. Μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που έδωσε ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά και φυσικά ξεσήκωσε και τους μπαμπάδες να βγουν και να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά.

Τα προβλήματα όμως δεν άργησαν να φανούν, καθώς το πλήθος του κόσμου που παρουσιάστηκε ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και προφανώς δεν είχε προβλεφθεί από τους διοργανωτές. Έτσι, ενώ αρχικά είχε ξεκινήσει μια καταγραφή των συμμετεχόντων και να δίνονται αυτοκόλλητα νούμερα για τις μπλούζες στα παιδιά, εντούτοις ανακοινώθηκε ότι αυτό σταματάει και θα μπορούσαν να συμμετέχουν έτσι απλά όλοι οι παρόντες.

Φυσικά, το πρόβλημα δεν έμεινε εκεί, καθώς ούτε τα μετάλλια που θα έπαιρναν όλα τα παιδιά αλλά και οι έπαινοι για τους μπαμπάδες, δεν αρκούσαν. Το αποτέλεσμα ήταν, εκατοντάδες παιδιά να φύγουν με ένα μεγάλο παράπονο, καθώς δεν πήραν μετάλλιο.

Πάντως, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας κα. Αναστασία Τόλιου, είπε ότι ο Δήμος θα φροντίσει γι’ αυτό μέσα στην εβδομάδα και θα καλέσει τους γονείς να παραλάβουν τα μετάλλια από το παλιό δημαρχείο στην πλατεία Ελευθερίας όταν θα είναι έτοιμα!

Η ίδια, σε μια σύντομη δήλωσή της στον «Π.Τ.»., είπε ότι, «για πρώτη φορά τα πήγαμε καλά. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας και η μεγάλη προσέλευση, μας οδηγεί στο να κάνουμε την εκδήλωση αυτή έναν ετήσιο θεσμό».

Σύμφωνα πάντως με την σχετική απόφαση που είχε αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο Δήμος Δράμας για την ημέρα του Πατέρα, είχε προμηθευτεί μεταξύ άλλων, 80 τεμάχια χρυσών μεταλλίων με κορδέλα αξίας 250 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι περίμεναν να συμμετάσχουν μόνο 80 παιδιά!!!

Ακόμα, υπήρξε ένα σημαντικό πρόβλημα με την μικροφωνική, ενώ παράπονα υπήρξαν ακόμα και για το σημείο όπου στεκόταν η Φιλαρμονική του Δήμου, το οποίο ήταν αρκετά μέτρα μακριά από την αφετηρία και τον τερματισμό. Η Φιλαρμονική ήταν μπροστά στον μαρμάρινο διάδρομο του αγάλματος της Νίκης, ενώ όλος ο κόσμος βρισκόταν επί της Χελμού δίπλα στον ποδηλατόδρομο!

Και είναι πραγματικά να αναρωτιέσαι, πώς γίνεται να περιμένεις τόσο λίγο κόσμο, όταν καλείς μια πόλη σε μια τέτοια γιορτή, η οποία γίνεται μόλις έχουν κλείσει τα σχολεία, μόλις έχει τελειώσει η πανδημία και ο κόσμος έχει μεγάλη όρεξη και διάθεση να βγει έξω και να διασκεδάσει!