Home > νέα > «Μια ανάσα από το 4ο κόκκινο επίπεδο λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στη Δράμα!» – Δηλώσεις στον «Π.Τ.» του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου στον «Π.Τ.»

«Μια ανάσα από το 4ο κόκκινο επίπεδο λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στη Δράμα!» – Δηλώσεις στον «Π.Τ.» του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου στον «Π.Τ.»

Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου στον «Π.Τ.»

«Μια ανάσα από το 4ο κόκκινο επίπεδο

λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Covid-19 στη Δράμα!»

Μόνο με ραντεβού στις υπηρεσίες στο Διοικητήριο Δράμας και με θερμομέτρηση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά σχετικά με την άνοδο του Νομού Δράμας στο 3ο πορτοκαλί επίπεδο στον πανελλαδικό χάρτη, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος. Και με μια έκφραση αγωνίας, επισημαίνει ότι «είμαστε μια ανάσα από το κόκκινο επίπεδο».

Ήδη, εδώ και δυο μέρες, με εντολή του ίδιου του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλου, η βορεινή είσοδος του Διοικητηρίου Δράμας έχει κλείσει με κόκκινη κορδέλα περιμετρικά του πάρκου, ενώ λειτουργεί μόνο η νότια κεντρική είσοδος. Για να μπορέσει κάποιος να εξυπηρετηθεί από τις υπηρεσίες του Διοικητηρίου, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και μόνο αν είναι απαραίτητο θα πρέπει να κλείσει ραντεβού, ενώ η είσοδος στο κτίριο γίνεται πλέον μόνο με θερμομέτρηση.

Επίσης, όσον αφορά το ΚΕΠ, το ίδιο και εκεί, ενώ απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο των γραφείων και η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται μόνο από την πόρτα, όπου οι υπάλληλοι παραλαμβάνουν τα αιτήματα των πολιτών για εξυπηρέτησή τους.

Σε δηλώσεις του χθες το πρωί στον «Πρωινό Τύπο», ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν πλέον, ότι, «εγώ κρούω τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μια εβδομάδα, αλλά δυστυχώς δεν ακούστηκα. Έλεγα ότι είναι πολύ άμεσο να βρεθούμε από το πρώτο στο δεύτερο επίπεδο, αλλά τελικά βρεθήκαμε στο τρίτο επίπεδο, από την πράσινη ζώνη στην πορτοκαλί και ένα βήμα πριν το κόκκινο».

PAPADOPOYLOS G1

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, «είχα πει ότι τα κρούσματα ήταν πολλαπλά, γιατί ερχόντουσαν και έρχονται ακόμα με μια μικρή καθυστέρηση και κάποιοι έλεγαν ότι τα κρούσματα είναι λίγα στη Δράμα. Τελικά, είδατε ότι ανεβήκαμε επίπεδο, ενώ ήδη από σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες Παρασκευή), υπάρχουν ήδη νέα πρωτόκολλα, τόσο από το χώρο εργασίας όπου πάμε στο 50% του προσωπικού, από το γεγονός ότι και σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους επιβάλλεται πλέον η μάσκα και τα πρόστιμα θα είναι αμείλικτα προς όλους. Δεν θα υπάρχει καμιά ελαστικότητα. Και το λέω για να μην μπούμε στη διαδικασία να διαμαρτύρονται οι πολίτες. Πρέπει λοιπόν, έστω κι αυτή τη στιγμή, να προτάξουμε την ατομική ευθύνη ο καθένας μας, η οποία στην άθροισή της θα γίνει συλλογική και να βγούμε γρήγορα απ’ αυτόν τον εφιάλτη, που για δεύτερη φορά μας βρίσκει. Αν αυτό φύγει από πάνω, θα οφείλεται σ’ εμάς. Αν μείνει και η παραμονή του είναι μεγάλη, πάλι σ’ εμάς θα οφείλεται».

Χώροι εστίασης

Όσον αφορά τους χώρους εστίασης, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, οι υπεύθυνοι των χώρων εστίασης «ξέρουν ότι το επίπεδο 3 έχει συγκεκριμένες διατάξεις και πρωτόκολλα. Η μάσκα είναι απόλυτα επιβεβλημένη και εκεί, και ανάλογα με τα τετραγωνικά του μαγαζιού, έχουμε επιπλέον και την ύπαρξη των ατόμων μέσα σ’ αυτό».

Αναφερόμενος στα πρόστιμα στους χώρους αυτούς, σημείωσε ότι, «μιλώντας το πρωί με τις Υπηρεσίες οι οποίες θα επιβάλλουν τα πρόστιμα και τις διατάξεις, θα είναι απόλυτα αυστηρές. Όσον αφορά τα καφέ και τα μπαρ, και εκεί ισχύουν τα ίδια, ενώ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει και επιβάλλονται πρόστιμα. Και σήμερα, αν πριν είχαμε για παράδειγμα σε ένα μαγαζί 50 άτομα, σήμερα πρέπει να είναι 25. Και αν πάμε στο κόκκινο, τότε δυστυχώς κλείνουν τα πάντα και είναι κάτι λυπηρό, και για την τοπική οικονομία, αλλά και για την οικονομία του κράτους μας».

Τα κρούσματα

Όσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι «ο αριθμός αυτός μεταβάλλεται συνεχώς. Όταν δεχθώ για παράδειγμα έναν αριθμό της τάξης των 30 θετικών και αυτό το νούμερο το πάρουμε στις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα που έχουμε αναλύσεις αποτελεσμάτων ακόμα, μπορεί αυτό να φτάσει στα 60 και στα 70. Γι’ αυτό λέω ότι δεν είναι απόλυτο το νούμερο αυτό. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σ’ αυτό. Μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, είχαμε ήδη περάσει τα 60. Επίσης, να σημειώσω ότι στις αυξήσεις αυτές μπαίνουν πλέον και τα rapid test τα οποία μέχρι σήμερα δεν έμπαιναν, ενώ αθροίζονται πλέον και τα αποτελέσματα από τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Αναφορικά για το πότε ο Νομός μπορεί να μπει στο κόκκινο επίπεδο, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε: «Όταν τα κρούσματα την ίδια στιγμή ξεφύγουν πάνω από 50, 60 ή και 70, τότε μπαίνουμε στο κόκκινο επίπεδο. Για παράδειγμα στην Κομοτηνή, μόλις άγγιξαν τα 70, μπήκαν αμέσως στο κόκκινο. Είμαστε μια ανάσα από το κόκκινο επίπεδο».