Home > Νέα > Μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μηνύματα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μηνύματα για την Εθνική

Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

ΜΗΝΥΜΑΤΑ  για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, εξέδωσαν οι αιρετοί της Π.Ε. Δράμας.

Η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα. Χαρά Κεφαλίδου αναφέρει στο μήνυμά της:
«Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έρχεται σε μια συγκυρία που ο εθνικός πόνος, η θλίψη και ο θυμός, για την απώλεια 57 νέων στην πλειονότητά τους συμπολιτών μας, ξεχειλίζει.

Θύματα εγκληματικής αμέλειας, άγνοιας και ασυδοσίας επαγγελματιών επιφορτισμένων με την ασφαλή κίνηση των σιδηροδρόμων. Θύματα της κυβερνητικής αδιαφορίας, της προχειρότητας, της ανοχής στις χρόνιες ελλείψεις των αυτονόητων στην Ελλάδα του 2023.

Η φετινή ημέρα μνήμης, δεν προσφέρεται για τους εορτασμούς που αξίζει. Μας βρίσκει με χαμηλωμένο βλέμμα και το ερώτημα πόσο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το κράτος που φτιάξαμε, αναπάντητο.

Το 1821 οι πρόγονοί μας ξεσηκώθηκαν, πολέμησαν, έδωσαν τη ζωή τους για μια πατρίδα αξιοπρέπειας και ελευθερίας, για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, που σέβεται την ανθρώπινη υπόσταση και φροντίζει για τη ζωή και την ελευθερία των πολιτών της.

Σήμερα θυμόμαστε πως ό,τι έχουμε, μας χαρίστηκε από εκείνους που έδωσαν το αίμα τους για να υπάρχουμε. Αυτή τη βαριά κληρονομιά δεν την τιμούμε πάντα. Η 25η Μαρτίου 2023 φέρνει αντιμέτωπη την Πολιτεία με τις ευθύνες της. Φέρνει κι εμάς όλους αντιμέτωπους με τις επιλογές μας και την ανοχή μας στις χρόνιες παθογένειες και αυτούς που τις συντηρούν.

Ας γίνει η φετινή επέτειος ημέρα κοινής ανάληψης της ευθύνης να φτιάξουμε ένα κράτος που τουλάχιστον θα διασφαλίζει τα ουσιώδη».

Στο δικό του μήνυμά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ αναφέρει:

Συμπολίτισσες κα Συμπολίτες μου. 202 χρόνια μετά από την ιστορική ημέρα που οι αγωνιστές ήρωες πρόγόνοι μας όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους Οθωμανούς κατακτητές και δυνάστες, καλούμαστε όλοι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες ,οι σύγχρονοι Δραμινοί, να τιμήσουμε για μία ακόμη φορά την ένδοξη αυτή σελίδα της Ιστορίας του Γένους μας.

Η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας και μνήμης, είναι ημέρα δόξας και τιμής για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Είναι όμως και ημέρα που προσφέρεται για αυτογνωσία και εθνική αναζήτηση.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου. Το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, είναι να υψώσουμε την τιμημένη κα ι αιματοβαμένη γαλανόλευκη Ελληνική σημαία στα σπίτια μας, στα σχολεία μας, στα μαγαζιά μας, ως φόρο τιμής στους Αγωνιστές του ΄21.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε την Εθνική μας επέτειο είναι να πορευτούμε ενωμένοι με τις ελληνικές πανάρχαιες αξίες της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αδελφοσύνης. Χρόνια Πολλά Ελλάδα! Χρόνια Πολλά Δράμα!»

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, σημειώνει στο σχετικό μήνυμά του:

«Η διπλή γιορτή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για  όλους τους Έλληνες. Μας θυμίζει τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερία και το ελπιδοφόρο μήνυμα για τον ερχομό του Θεανθρώπου. H 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο της ένδοξης Ελληνικής ιστορίας.

202  χρόνια από́ την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τιμούμε  τους ήρωες, παραδειγματιζόμαστε από́ τον αγώνα τους και προσβλέπουμε με αισιοδοξία σε ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο  και τους δημότες μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους  και η Χάρη της Παναγίας να μας καθοδηγεί και να μας προστατεύει. Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821».

ΜΗΝΥΜΑ για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Μάρτης -ο ελληνικός Μάρτης- ο μήνας του πάθους που οδήγησε στην Ανάσταση του Γένους σηματοδοτώντας, ως φάρος, την αφύπνιση των λαών της Ευρώπης για ελευθερία.

Αυτός ο λαός, αυτό το έθνος, αυτή “η Ρωμιοσύνη είναι φυλή συνόκαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκε για να την εξαλείψει.

Κανένας, γιατί στέκει την απ’ τα ύψη ο Θεός! Η Ρωμιοσύνη θα χαθεί μόν’ όταν ο κόσμος λείψει.”  Με την προστασία της Ευαγγελίστριας Παναγία μας  Ελληνίδες και  Έλληνες όπου Γης, Χρόνια πολλά!»