Home > νέα >  Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα επισκέφτηκαν την Ονειρούπολη 18 σχολεία- Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας

 Μόνο κατά τη χθεσινή ημέρα επισκέφτηκαν την Ονειρούπολη 18 σχολεία- Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας

 Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας

 Μόνο κατά τη χθεσινή

ημέρα επισκέφτηκαν

την Ονειρούπολη 18 σχολεία

 Τάσσου: Επιτυχημένη η πρώτη μεγάλη συναυλία της Πέμπτης

 

 

 

ΣΕ ΠΟΛΥ καλό κλίμα συνεχίζεται αυτές τις πρώτες μέρες η Ονειρούπολη Δράμας, με πλήθος κόσμου να την επισκέπτεται καθημερινά, ενώ οι εκδηλώσεις συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, μόνο χθες, επισκέφθηκαν την Ονειρούπολη συνολικά 18 σχολεία και όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσσου, «είχαμε μια εντυπωσιακή επίσκεψη σχολείων στην Ονειρούπολη. Φαίνεται ότι μέρα με τη μέρα αποδίδει καρπούς η στοχευμένη καμπάνια που κάναμε για τα σχολεία. Από το Κέντρο Υποδοχής και Ενημέρωσης, μου είπαν ότι την Παρασκευή επισκέφθηκαν 18 σχολεία και τα 10 από αυτά ήταν καταγεγραμμένα στην πλατφόρμα  που είχαμε ανοίξει και τα υπόλοιπα ήρθαν χωρίς ενημέρωση».

Όπως σημειώνει ο κ. Τάσσου, «τα περισσότερα σχολεία ζητούν να έρχονται κοινές μέρες και αυτό δημιουργεί κάποιο συνωστισμό».

Αναφερόμενος στο πώς κινήθηκαν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ονειρούπολη, ο κ. Τάσσου σημειώνει ότι, «από τις εντυπώσεις που έχουμε από τους επαγγελματίες, είναι ότι η εβδομάδα κύλησε ομαλά και με ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών με τα δεδομένα των ημερών».

Αναφορικά με τη μία εκ των 5 μεγάλων συναυλιών που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, με τον καλλιτέχνη Ράμο, «συγκέντρωσε αρκετά μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Αυτό που είχαμε ως στόχο εξ αρχής, ήταν να ενισχύσουμε τις καθημερινές, με σκοπό και να κατεβάσουμε κόσμο στην Ονειρούπολη και στην αγορά και να υπάρξει μια αλληλεπίδραση, ήταν πετυχημένο».

Καταλήγοντας ο κ. Τάσσου, τόνισε ότι «συνεχίζουμε με τα Σαββατοκύριακα, τα οποία πλέον αρχίζουν και είναι γεμάτα από εκδηλώσεις. Η κεντρική σκηνή δεν θα αδειάζει από εκδηλώσεις και οδεύουμε σιγά-σιγά προς την κορύφωση και της επισκεψιμότητας και του προγράμματος».

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

Σήμερα Σάββατο, το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12:00 στην Κεντρική Σκηνή. Το Ωδείο «Νεάπολις» Καβάλας έρχεται στην Ονειρούπολη με ροκ διάθεση! Τα εργαστήρια του ωδείου υπό τη διεύθυνση του Ευριπίδη Ταρασίδη θα μας ξεσηκώσει με γνωστές χριστουγεννιάτικες, και όχι μόνο, μελωδίες.

Στις 15:00 στην Κεντρική Σκηνή, το χορευτικό τμήμα της «Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων Βορείου Ελλάδος» θα παρουσιάσει χορούς από όλο τον Πόντο.

Ακολούθως, στις 16:15 στην Κεντρική Σκηνή, το παιδικό χορευτικό του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου «Το μικρό Καζαβήτι» Πρίνου Θάσου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με χορούς της Θάσου.

Στις 17:30 στην Κεντρική Σκηνή, τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette – Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα θα παρουσιάσουν κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα.

Παράλληλα, στις 17:30 στο Σπιτάκι παραμυθιού, θα γίνει παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Μπαφ το μπαλόνι». Τι είναι η Μπαλούνια και οι Μπαλούνιοι; Ελάτε να γνωρίσουμε ένα παραμύθι που μιλά για αγάπη, αφοσίωση, επιμονή, θάρρος και ελπίδα!

Στη συνέχεια, στις 19:00 στην Κεντρική Σκηνή, υποδεχόμαστε στην Ονειρούπολη την Χορωδία του «Πολιτιστικού Συλλόγου Βραγκανιωτικών Κέρκυρας», οι οποίοι  θα ερμηνεύσουν τραγούδια από το υπέροχο νησί τους και όχι μόνο!

Στις 19:30 στην Κεντρική Σκηνή, η Χορωδία «Άξιον Εστίν» Αξιουπόλεως του Δήμου Παιονίας θα παρουσιάσει τραγούδια της περιοχής της.

Τέλος στις 20:00 στην Κεντρική Σκηνή, το γυμναστήριο «Move it» με την ανανεωμένη ομάδα του, μικρών και μεγάλων φίλων, μας προσκαλεί σε ένα μεγάλο πάρτι με ρυθμούς Latin, Hip Hop και με ένα δυναμικό πρόγραμμα έκπληξη!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

Αύριο Κυριακή, το πρόγραμμα ξεκινάει στις 11:00 στην Κεντρική Σκηνή, όπου η Χορωδία του «Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Προδρόμου» Δήμου Σκύδρας και η Χορωδία του «Συλλόγου Προφήτη Ηλία» Δήμου Σκύδρας ταξιδεύει στην Ονειρούπολη και θα γεμίσει μελωδίες την σκηνή της.

Στις 12:00 στην Κεντρική Σκηνή, τα Κέντρα μπαλέτου Pirouette Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα θα παρουσιάσουν κλασικές και μοντέρνες χορογραφίες χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα. Το ταξίδι στον κόσμο του χορού συνεχίζεται και περιμένει να μας υποδεχτεί όλους!

Ακολούθως, στη 13:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, η «Θρακική Εστία Δράμας» με χριστουγεννιάτικη διάθεση περιδιαβαίνει τους δρόμους της πόλης με κάλαντα και δρώμενα από την περιοχή της Θράκης.

Στις 13:30 στην Κεντρική Σκηνή, η παρουσία της «Θρακικής Εστίας Δράμας» ολοκληρώνεται στην κεντρική σκηνή με δρώμενα και χορούς του Δωδεκαημέρου.

Στη συνέχεια, στις 15:00 στην Κεντρική Σκηνή, ο «Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου Χαλκιδικής» θα παρουσιάσει χορούς από το παιδικό και εφηβικό τμήμα του.

Στις 16:00 στην Κεντρική Σκηνή, η «Χορωδία Μ. Αλεξάνδρου Δήμου Πέλλας», η «Χορωδία Ευρώπου Δήμου Παιονίας» και η «Χορωδία Αγίου Πέτρου Δήμου Παιονίας» θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους.

Στις 17:00 στην Κεντρική Σκηνή, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφιας Θεσσαλονίκης «Εστία Φιλαδελφέων» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με χορογραφημένα λαϊκά τραγούδια, μελοποιημένα ποιήματα και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Στις 17:45 στην Κεντρική Σκηνή,  ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος» θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση αναφερόμενη στα έθιμα του δωδεκαημέρου στον Έβρο και στην Θράκη.

Ακολούθως, στις 18:30 στην Κεντρική Σκηνή, ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος «Απόλλων» Καλού Αγρού Δράμας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε χορούς από την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ασίας και της Σμύρνης.

Στις 19:30 στην Κεντρική Σκηνή, θα βρεθεί το Θέατρο σκιών με την συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας. «Η Ελένη και ο Καραγκιόζης», μια ελεύθερη διασκευή της τραγωδίας του Ευρυπίδη Ελένη. Καθηγητές υπεύθυνοι Καραμφιλής Γεώργιος, Μνηματίδου Μαρία, Καραγκιοζοπαίχτης ο μαθητής Δημήτρης Κιουμουρτζής.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα της Δευτέρας, ξεκινάει στις 18:00 στην Κεντρική Σκηνή, με τον Παμμιικρασιατικό Σύλλογο Ν. Δράμας «Ο Άγιος Χρυσόστομος» ο οποίος θα παρουσιάσει  χορούς από την περιοχή της Ερυθραίας καθώς συμπληρώνονται και 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.