Home > νέα > «Με μπαλωματάκια και περιοδεύοντες θιάσους δεν λύνονται τα προβλήματα»Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας για την επίσκεψη της υπουργού στη Δράμα

«Με μπαλωματάκια και περιοδεύοντες θιάσους δεν λύνονται τα προβλήματα»Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας για την επίσκεψη της υπουργού στη Δράμα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας για την επίσκεψη της υπουργού στη Δράμα

«Με μπαλωματάκια και περιοδεύοντες

θιάσους δεν λύνονται τα προβλήματα»

Πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο Δράμας να αποκτήσει Covid κλινική

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ της συνέντευξης Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας για την απεργία των εργαστηριακών ιατρών χθες, τόσο ο πρόεδρός του κ. Γεωργιάδης όσο και η γραμματέας κα. Βασιλείου ρωτήθηκαν σχετικά και αναφέρθηκαν στην επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Δράμας.

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για το αν έγινε συζήτηση για τη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Covid και αν ισχύει η περίπτωση να κλείσουν Κέντρα Υγείας και οι γενικοί  ιατροί να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, ο πρόεδρος του Ι.Σ. κ. Γεωργιάδης απάντησε θετικά.

Όπως είπε μάλιστα η κα. Βασιλείου, «εάν μέχρι την Παρασκευή τα κρούσματα αυξηθούν κι άλλο, και με τέτοιο τρόπο ώστε η πίεση να είναι τόσο μεγάλη, θα αναγκαστεί πλέον το Νοσοκομείο να αποκτήσει Covid κλινική. Αυτή τη στιγμή είναι άτυπη, αλλά μέσα σ’ αυτήν βρίσκονται 24 ψυχές. Τα κρούσματα χθες ήταν 77, και όπως είπε και ο πρόεδρος ηθικοί αυτουργοί είναι οι ανεμβολίαστοι».

Συμπληρώνοντας η κα. Βασιλείου, σημείωσε ότι «τα εμβολιαστικά κέντρα θα αναγκαστούν να κλείσουν και να μετακινηθούν οι συνάδελφοι γενικοί γιατροί στο Νοσοκομείο, για να καλύψουν τις ανάγκες».

Όχι περιοδεύοντες  θίασοι

Η κα. Βασιλείου, σημείωσε ακόμα ότι, «η θέση του Ι.Σ. επίσημα, είναι ότι με περιοδεύοντες θιάσους, δηλαδή να πάρουμε τον αναισθησιολόγο από εδώ να τον πάμε αλλού, αυτό δεν είναι θεατρική παράσταση. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα Νοσοκομείο με επισκέπτες γιατρούς. Πρέπει το προσωπικό να είναι μόνιμο, να γνωρίζει πως λειτουργεί το Νοσοκομείο και να  πληρώνεται γι’ αυτό που προσφέρει.

Η αγανάκτησή μας περισσεύει. Και πρέπει να καταλάβουν  ότι με ψίχουλα δεν παρέχονται σωστές υπηρεσίες υγείας. Πρέπει το Υπ. Οικονομικών να χρηματοδοτήσει το Υπ. Υγείας. Και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα. Όχι μόνο για εξοπλισμούς» και κατέληξε λέγοντας ότι «η υπουργός ήρθε, μας άκουσε και στο τέλος μας είπε, σεβαστά όσα μου λέτε, αλλά δεν έχω κονδύλια».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ι.Σ. σημείωσε ότι, ενημέρωσε την υπουργό ότι «αυτά τα εθιμοτυπικά είναι καλό και ωραία, αλλά εμείς σαν Ι.Σ. θέλουμε να έχουμε μία σύσκεψη και  να μιλήσουμε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου από τη ρίζα τους. Και θέλουμε να πάνε τα πράγματα προς τη σωστή πλευρά. Αυτά τα μπαλωματάκια,  έναν – δυο συναδέλφους από εδώ κι από κει δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε.  Εμείς θεωρούμε ότι η λύση η μοναδική είναι να γίνει το Νοσοκομείο μας άγονο. Και θα πω μια απλή παρατήρηση. Γιατί, δεν ξέρουν ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας από το 1984 είναι άγονο; Επειδή εκεί συμφωνούν όλοι οι βουλευτές μεταξύ τους; Κάτι είπε η υπουργός και προς τιμήν της ότι θα επανεξετάσει όλα τα άγονα».

Επιχορήγηση επικουρικών

Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε χθες και με τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος παρέστη επίσης στη σύσκεψη με την αν. υπ. Υγείας κα Γκάγκα, ο οποίος έθεσε το θέμα της ενίσχυσης των επικουρικών ιατρών στη Δράμα, ώστε να έρχονται να υπηρετούν εδώ.

Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνος ο Δήμος Δράμας χρηματοδοτεί με 40.000 ευρώ ενοίκια επικουρικών που υπηρετούν ενώ, το ίδιο σκέφτεται να κάνει και η Π.Ε. Δράμας.

Το θέμα είχε ήδη τεθεί προς το διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη, ο οποίος αρχικά έχει συμφωνήσει. Το θέμα τέθηκε επίσης και στην κα. Γκάγκα, η οποία επίσης συμφώνησε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «η Π.Ε. Δράμας, μπορεί να συνδράμει στα πλαίσια ενίσχυσης με ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 500 ευρώ, για κάποιες θέσεις, οι οποίες δεν έχουν προσέλευση. Εκεί εξέθεσα την πρότασή μας στην υπουργό και η ίδια συμφώνησε θετικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που βρέθηκα στη σύσκεψη αυτή τελικά».

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «ούτως ή  άλλως εμείς βοηθάμε όλο αυτό το διάστημα με διάφορες χρηματοδοτήσεις το Νοσοκομείο, όπως λειτουργικά έξοδα και όχι μόνο».