Home > Νέα > Η Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σιδηροδρομική Εγνατία «Χάσαμε πριν μπούμε στο γήπεδο;»

Η Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σιδηροδρομική Εγνατία «Χάσαμε πριν μπούμε στο γήπεδο;»

Η Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σιδηροδρομική Εγνατία

«Χάσαμε πριν

μπούμε στο γήπεδο;»

 

 

ΔΕΛΤΙΟ Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν, στο ζήτημα της διεκδίκησης της Δράμας για τη Σιδηροδρομική Εγνατία, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον κεντρικό τίτλο «χάσαμε πριν μπούμε στο γήπεδο;», η ΝΕ Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί κριτική τόσο προς τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Μπλούχο, όσο και προς τους αιρετούς δημάρχους της Π.Ε. Δράμας και τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας. Το δελτίο Τύπου δημοσιεύεται παρακάτω:

[Οδυνηρή έκπληξη προκάλεσε στη δραμινή κοινωνία η ανακοίνωση πως ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μπλούχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος και οι 5 Δήμαρχοι του νομού μας κκ. Μαμσάκος, Αθανασιάδης, Κυριακίδης, Καράογλου και Ζεκερίδης συναντήθηκαν στην Αθήνα με έναν ΓΓ του Υπουργείου Υποδομών και συναίνεσαν στην κυβερνητική πρόταση να μείνει η Δράμα εκτός Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Επαίρονται ότι έλαβαν ως αντάλλαγμα την δήθεν αναβάθμιση του υπάρχοντος κι απαρχαιωμένου σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας και την δημιουργία κάθετης σιδηροδρομικής σύνδεσης στα ίχνη της ξηλωμένης από το 1969 και μηδέποτε χρησιμοποιηθείσας γραμμής Αμφίπολης-Μυρρίνης (Νέα Ζίχνη)!

Η άποψή μας είναι η εξής:

Α) Είναι απαράδεκτο κι αντιδημοκρατικό το γεγονός πως οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νομού, ερήμην των Δραμινών πολιτών, αποφάσισαν σε μια κλειστή σύσκεψη στο γραφείο του κ. Μαμσάκου να διαφοροποιηθούν από την κοινή θέση  που ομόφωνα είχε αποφασιστεί, μόλις πριν δύο μήνες, στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας και η οποία ξεκάθαρα έλεγε πως η χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας έπρεπε να συμπεριλάβει Σέρρες και Δράμα.

Β) Ενώ το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να καλέσει  τον Υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Καραμανλή στη Δράμα για να ενημερώσει πώς αντιλαμβάνεται τη θέση της Δράμας στα υπάρχοντα και σχεδιαζόμενα σιδηροδρομικά δίκτυα, τελικά πήγαν οι αιρετοί του νομού στην Αθήνα και αντί να συναντηθούν με τον κ. Υπουργό συναντήθηκαν με έναν ΓΓ του Υπουργείου! Πρόκειται για απαξίωση των θεσμικών μας εκπροσώπων και πλήγμα στο θεσμό της ΤΑ.

Γ) Είναι αδιανόητο να σύρεται η ΤΑ από τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή και να υπαναχωρεί από την  ομόφωνη απόφαση χαρακτηρίζοντας ως θετική εξέλιξη μια ανύπαρκτη ουσιαστικά πρόταση, η οποία περιθωριοποιεί τη Δράμα και η οποία πρόταση είχε κατατεθεί και απορριφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Δράμας. Κατανοητή η στάση του κ. Μπλούχου που έπρεπε να βρει τρόπο να βγει από τα προσωπικά του αδιέξοδα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, ακατανόητη κι απολύτως κατακριτέα η μετατροπή της ΤΑ σε πρόθυμο υποστηρικτή της κυβέρνησης και όχι των συμφερόντων της περιοχής με ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων του Νομού μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε  υπηρέτη του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή!

Δ) Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ υποστηρίζει τη μοναδική ολοκληρωμένη και σύμφωνη με τα συμφέροντα της Δράμας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πρόταση για όδευση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας μέσω Σερρών και Δράμας με το ίδιο, αν όχι μικρότερο, κόστος και την ίδια απόσταση. Υποστηρίζει την πρόταση που κατάθεσε και τεκμηρίωσε ο κ. Κατσιμίγας, Περιφερειακός Σύμβουλος κι επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», άποψη και πρόταση για την οποία δεν εκφράστηκε καμιά αντίρρηση στο δημοτικό συμβούλιο Δράμας μόλις πριν δύο μήνες. Καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, τα συνδικάτα και κυρίως τους Δραμινούς και τις Δραμινές να αγωνιστούν για να αποτραπούν τα κυβερνητικά σχέδια. Ο αγώνας τώρα αρχίζει!]