Home > Αθλητικά > Να δημιουργηθούν στον τόπο μας οι συνθήκες, ώστε οι ποδηλάτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο με ασφάλεια- Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας Γ. Φλώρος, μιλάει στον «Π.Τ.»

Να δημιουργηθούν στον τόπο μας οι συνθήκες, ώστε οι ποδηλάτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο με ασφάλεια- Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας Γ. Φλώρος, μιλάει στον «Π.Τ.»

 Ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας Γ. Φλώρος, μιλάει στον «Π.Τ.»

Να δημιουργηθούν στον τόπο μας

οι συνθήκες, ώστε οι ποδηλάτες

να χρησιμοποιούν το ποδήλατο με ασφάλεια

 Ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας στην κορυφή του Πρωταθλήματος Masters Μακεδονίας – Θράκης

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Ποδηλατικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε Μουριές και Κιλκίς το περασμένο Σαββατοκύριακο με διοργανωτική ευθύνη της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης. Στις Μουριές, έγιναν οι αγώνες ατομικής χρονομέτρησης σε όλες τις κατηγορίες, ενώ στο Κιλκίς πραγματοποιήθηκαν αγώνες αντοχής μεγάλων κατηγοριών.

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρέθηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος Masters Μακεδονίας Θράκης, με τον Δημήτρη Φλώρο να στέφεται και πάλι πρωταθλητής.

Φυσικά σε αυτό συνέβαλε όλη η ομάδα του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας και δούλεψε για αυτόν τον στόχο. Επίσης την 3η θέση κατέκτησε ο Δραμινός αθλητής Θεόδωρος Κοσμίδης, ενώ σε πολύ καλές θέσεις πλασαρίστηκαν και οι υπόλοιποι αθλητές που πήραν μέρος στον αγώνα.

Στην κατηγορία Elite Ανδρών την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέλαβε ο αθλητής του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, Χαλκίδης Αθανάσιος, με πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Φλώρος, μίλησε στον «Π.Τ.» για το άθλημα της ποδηλασίας στην πόλη μας και την μεγάλη προσπάθεια ανάδειξής του που επιχειρεί ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας.

Ο πρόεδρος του Ομίλου καταρχάς αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι Δραμινοί αθλητές, τονίζοντας: «Ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας, συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος, το οποίο διεξήχθη στο Κιλκίς.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, είχαμε τον Περικλή Σαββόπουλο να τερματίζει στην δεύτερη θέση στην ατομική χρονομέτρηση και την δεύτερη ημέρα είχαμε την μεγαλύτερη συμμετοχή των αθλητών μας, εφτά στο σύνολο.

Έχουμε τον πρωταθλητή Βορείου Ελλάδος, στην κατηγορία Masters Β που είναι ο Δημήτριος Φλώρος και την τρίτη θέση στην ίδια κατηγορία με τον αθλητή μας Θεόδωρο Κοσμίδη. Οι υπόλοιποι τέσσερις αθλητές μας, τερμάτισαν σε πάρα πολύ καλή θέση πίσω από αυτές. Επίσης είχαμε και στην κατηγορία Elit τον Αθανάσιο Χαλκίδη, ο οποίος τερμάτισε και αυτός στην τρίτη θέση.

Ήταν μια πολύ δυναμική παρουσία του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας στο πρωτάθλημα και στέφθηκε με επιτυχία».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» για τη δραστηριότητα του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, αλλά και την ανάπτυξη του αθλήματος της Ποδηλασίας στην περιοχή μας, ο κ. Φλώρος ανέφερε:

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια αγωνιστική ομάδα Ανδρών που ήταν και από τους πρωταρχικούς μας στόχους. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2016, με αποκλειστική αγωνιστική δράση στο κομμάτι των Ανδρών.

Στόχος μας είναι πέρα από το κομμάτι των Ανδρών, να διευρύνουμε τους αθλητές μας και στις παιδικές κατηγορίες. Αυτό βέβαια απαιτεί μεγάλη ευθύνη, πολύ οργάνωση και θα πρέπει να βοηθήσουν και οι τοπικοί φορείς της πόλης μας, γιατί πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να γίνει αυτό, όπως ποδηλατόδρομοι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα πρέπει μέσα στην πόλη μας και στις εξόδους της πόλης μας, προς Καβάλα, προς Προσοτσάνη και προς Παρανέστι, να δημιουργηθούν συνθήκες, ώστε να μπορεί ένας ποδηλάτης ανεξαρτήτως ηλικίας να χρησιμοποιεί το ποδήλατο με ασφάλεια. Όχι μόνο ο ποδηλάτης αλλά και ένας πεζός, να μπορεί να αθληθεί με όσο περισσότερη ασφάλεια γίνεται. Και ένας γονιός να μπορεί να πάρει το παιδί του, ξεκινώντας τα πρώτα του ποδηλατικά βήματα και να κάνει βόλτα με ασφάλεια.

Αυτή τη στιγμή, αυτό δεν συμβαίνει όχι μόνο στη Δράμα αλλά γενικά στην Ελλάδα. Θα πρέπει λοιπόν, αν θέλουμε να οδηγηθούμε προς τα εκεί, να ενισχύσουμε τον αθλητισμό και σε άλλους κλάδους πέρα από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που είναι πολυπληθείς στην Ελλάδα, όλοι οι φορείς να δώσουν και λίγη έμφαση σε αυτό το κομμάτι.

Πέρα από αυτό, θα βοηθήσει και στην πράσινη ανάπτυξη που θέλουμε να κάνουμε στην πόλη μας. Αν δηλαδή στην πράσινη ανάπτυξη που θέλει να γίνει η Δράμα δεν υπάρχει μέσα το ποδήλατο πως θα λέμε ότι πάμε προς την πράσινη ανάπτυξη;

κ. Φλώρε, πως ένας αθλητής μπορεί να ενσωματωθεί στον Ποδηλατικό Όμιλο;

Υπάρχουν τα στοιχεία μας στο facebook και σε άλλες σελίδες. Εκπρόσωπος της ομάδας είμαι εγώ ο Γιώργος Φλώρος. Με έχουν πάρει στο παρελθόν πάρα πολλοί γονείς τηλέφωνο, τους δίνουμε πρώτες συμβουλές και πως μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί και τι εξοπλισμό πρέπει να πάρει για να ξεκινήσει σωστά από τα πρώτα του βήματα να ποδηλατεί όπως πρέπει και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Είμαστε τυχεροί που έχουμε στη Δράμα και έναν προπονητή Ποδηλασίας, τον κ. Χρήστο Κηπουρό, στον οποίο μεταφέρω πολλές φορές τις επιθυμίες των γονιών, επικοινωνούν μαζί του και κάποια παιδιά ήδη έχουν ξεκινήσει και προπονούνται μαζί του όπως πρέπει.

Υπάρχει μέλλον στο άθλημα της Ποδηλασίας στην περιοχή μας;

Μέλλον υπάρχει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει μέλλον γιατί είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε το καλύτερο και γι΄ αυτό δημιουργήσαμε και τον Ποδηλατικό Όμιλο Δράμας. Αν δεν υπήρχε μέλλον δεν θα ήμασταν εδώ. Δεν θα είχαμε πάρει ήδη την μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται πανελληνίως κάθε χρόνο, το Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών Elit και ευελπιστούμε στο μέλλον την διοργάνωση ανάλογων αγώνων και σε άλλες περιοχές του νομού μας.

Οι διοργανώσεις των αγώνων, θα βοηθήσουν πάρα πολύ τον τοπικό κόσμο, στο να δει από κοντά τους καλύτερους αθλητές της Ελλάδας, να δει από κοντά τον εξοπλισμό τους, να δει έναν ανταγωνιστικό αγώνα και όλο αυτό να δημιουργήσει τις συνθήκες που να πουν κάποια παιδιά ότι θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα. Είμαστε στη διάθεση όλων για να επικοινωνήσουν μαζί μας και να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε.