Home > νέα > Νέα σύμβαση για ένα χρόνο για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου Δράμας Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση λόγω εκλογών για σύμβαση δύο χρόνων!

Νέα σύμβαση για ένα χρόνο για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου Δράμας Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση λόγω εκλογών για σύμβαση δύο χρόνων!

Κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Νέα σύμβαση για ένα χρόνο

για τη λειτουργία του Δημοτικού

Κυνοκομείου Δράμας

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση λόγω εκλογών για σύμβαση δύο χρόνων!

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ υπήρξαν κατά τη συζήτηση του θέματος για την έγκριση ανάθεσης της υπηρεσίας «Λειτουργία δημοτικού Κυνοκομείου και διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς για τα έτη 2023 και 2024», στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου.

Το θέμα αφορούσε στην έγκριση της σύμβασης με κτηνιάτρους, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του δημοτικού Κυνοκομείου Δράμας, τόσο για το 2023 όσο και για το 2024, όπως γίνεται συνήθως.

Το θέμα της λειτουργίας του Κυνοκομείου Δράμας, δίνεται πάντα με συμβάσεις σε ιδιώτες, καθώς ο Δήμος δεν διαθέτει κτηνιάτρους για να το λειτουργήσει.

Σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης για το 2023 ανέρχεται στο ποσό των 104.500 ευρώ, ενώ για το 2024 στο ποσό των 123.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο σώμα, η αντιπολίτευση διαφώνησε με τη διετή σύμβαση, εξαιτίας του ότι πρόκειται για εκλογική χρονιά και δεν θα πρέπει να προγραμματίζονται συμβάσεις για το 2024, αλλά μόνο για το 2023, καθώς ενδέχεται από 1 Ιανουαρίου 2024 να διοικεί το Δήμο Δράμας μια νέα δημοτική αρχή.

Μάλιστα, στο θέμα είχε αναφερθεί ιδιαίτερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «πόλη+ζωή» κ. Χαρακίδης και στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να μην προγραμματίζει συμβάσεις ή δαπάνες για το 2024.

Στην ίδια λογική τάχθηκαν και άλλες παρατάξεις, τόσο για το σύνολο συμβάσεων και δαπανών, όσο και για το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε η σύμβαση με κτηνιάτρους για το Κυνοκομείο να γίνει μόνο για ένα χρόνο.

Μέριμνα των Δήμων τα αδέσποτα

Από την πλευρά της, η αρμόδια αντιδήμαρχος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και το Κυνοκομείο κα. Τόλιου, τόνισε αρχικά ότι η περισυλλογή και η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Αρχικά η κα. Τόλιου μίλησε για σύμβαση διετούς διάρκειας και να γίνει μέσω ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Σημείωσε ακόμα, ότι τα ποσά είναι αυξημένα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, και αυτό γιατί στις 17 Ιανουαρίου εκδόθηκε νέο ΦΕΚ στο οποίο έπρεπε να γίνει προσαρμογή. Για παράδειγμα, όπως προκύπτει από το νέο ΦΕΚ, θα πρέπει να υπάρχουν δύο υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης και όχι ένας πλήρους απασχόλησης και ένας μερικής απασχόλησης όπως συμβαίνει σήμερα.

Επίσης θα πρέπει να γίνεται απολύμανση του χρόνου σε μηνιαία συχνότητα και όχι όποτε το κρίνει ο δήμος αναγκαίο. «Η δεύτερη χρονιά της σύμβασης είναι ακόμη πιο αυξημένη σε κόστος και αυτό γιατί επιθυμούμε να ανταποκριθούμε στα περιστατικά που θα εξυπηρετήσουμε. Φέτος λόγω χρηματοδότησης, θα στειρώσουμε, θα σημάνουμε, θα εμβολιάσουμε και θα ανιχνεύσουμε αντισώματα κατά της «Λεϊσμάνια» σε 155 σκυλιά επιπλέον της σύμβασης που θα υπογράψουμε με τον ανάδοχο. Φέτος ο Δήμος θα προμηθευτεί και 10 σκάνερ ηλεκτρονικής σήμανσης συν 1800 μικροτσίπ σήμανσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Ο προϋπολογισμός για τα δυο υποέργα είναι 57.000 ευρώ».

Κατά πλειοψηφία

Όσον αφορά το ζήτημα της μονοετούς σύμβασης που πρότεινε ο κ. Χαρακίδης, συμφώνησε και η κα. Κιόρτεβε εκ μέρους της παράταξης «Project για τη Δράμα», καθώς και ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, οι οποίοι ψήφισαν τελικά έτσι.

Το θέμα καταψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μήτρου καθώς και ο επικεφαλής της «Προοπτικής για τη Δράμα» κ. Καλαϊδόπουλος.

Ο τελευταίος μάλιστα προέταξε την ένστασή του για τη διαδικασία στείρωσης των αδέσποτων ζώων, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν αυτοί που λένε ότι αγαπούν τα ζώα να προχωρούν σε μια τέτοια διαδικασία ή να τα τσιπάρουν». Ενώ τέλος σημείωσε ότι με τη διαδικασία που ακολουθεί ο δήμος δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα των αδέσποτων.