Home > Πρώτο Θέμα > Νέο απογευματινό δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή- Δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας στον «Πρωινό Τύπο»

Νέο απογευματινό δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή- Δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας στον «Πρωινό Τύπο»

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας στον «Πρωινό Τύπο»

Νέο απογευματινό δρομολόγιο

αποκομιδής απορριμμάτων στο κέντρο

της πόλης Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή

Κυριακίδης: «Για πρώτη φορά ένα δρομολόγιο θα καθαρίζει

το κέντρο της αγοράς όταν είναι ανοικτά τα μαγαζιά το απόγευμα»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΝΕΟ απογευματινό δρομολόγιο στο κέντρο της πόλης για την αποκομιδή των απορριμμάτων,  ξεκίνησε από χθες το μεσημέρι, η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας. Το δρομολόγιο θα βγαίνει στις 14.30 αργά το μεσημέρι, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή που είναι ανοικτή η αγορά το απόγευμα.

Για την θέσπιση του νέου δρομολογίου, μιλάει στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει αποσυμφόρηση στο κέντρο από τον μεγάλο όγκο σκουπιδιών που συγκεντρώνονται τις ώρες λειτουργίας της αγοράς και έτσι θα διατηρηθεί πιο καθαρό.

Αναλυτικότερα, όπως μας εξηγεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριακίδης, «έχει παρατηρηθεί ότι, τις ημέρες που είναι ανοικτή η αγορά, κυρίως στο κέντρο της πόλης, δημιουργούνται πολλά προβλήματα με τα σκουπίδια και σε ορισμένα σημεία ξεχειλίζουν ακόμα και οι κάδοι. Για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό και να έχουμε μια καλύτερη εικόνα στο κέντρο της πόλης μας, στην αγορά, και με τη δυνατότητα που έχουμε με τα 4μηνα που έχουμε πάρει, θα βγάζουμε ένα εξτρά δρομολόγιο Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή που είναι ανοικτή η αγορά το απόγευμα. Το δρομολόγιο θα βγαίνει στις 14.30, ώστε το απόγευμα που θα είναι ανοικτή η αγορά, να είναι πεντακάθαρα όλα».

KYRIAKIDHS

Στην ερώτηση αν το δρομολόγιο αυτό υπήρχε πριν από την περίοδο της καραντίνας υπό κανονικές συνθήκες, ο κ. Κυριακίδης απαντάει αρνητικά και επισημαίνει: «Όλα αυτά τα σκουπίδια της αγοράς, μαζεύονται τις πρωινές ώρες, μεταξύ 06.30 και 07.00. Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν υπήρχε. Τα μαζεύαμε μια φορά την ημέρα. Τώρα για πρώτη φορά θα τα μαζεύουμε δύο φορές την ημέρα και θα μας ελαφρύνει και την πρωινή εικόνα».

Ερωτώμενος αν αυτή την στιγμή είναι ικανοποιητικά τα δρομολόγια της υπηρεσίας και αν υπάρχει η σκέψη για κάποιες αλλαγές, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας διευκρινίζει ότι «σε γενικές γραμμές είμαστε καλά. Τα επιπλέον που έχουμε προσθέσει τους τελευταίους 2-3 μήνες περίπου, είναι το χαρτί – χαρτόνι, το οποίο κάνει μια ξεχωριστή διαλογή ουσιαστικά και αυτή τη στιγμή έχουμε ένα εξτρά εφεδρικό όχημα. Όπου υπάρχουν αναγκαιότητες, το στέλνουμε απευθείας, ώστε να λύνονται προβλήματα που δημιουργούνται, είτε κάποιο Σαββατοκύριακο, είτε κάποιο τριήμερο. Αυτό έχει θεσμοθετηθεί εδώ κι ένα μήνα περίπου με τον ερχομό των 4μήνων».

Στη συζήτηση που είχαμε με τον κ. Κυριακίδη, αναφέραμε στον αντιδήμαρχο ότι υπάρχουν παράπονα συμπολιτών μας, για το ότι τις πρωινές ώρες που τα απορριμματοφόρα διενεργούν την αποκομιδή, δημιουργείται μπλοκάρισμα σε ορισμένα σημεία της πόλης. Όπως εξηγεί ο κ. Κυριακίδης, «αυτό το θέμα υπήρχε όταν είχα αναλάβει και ήταν μάλιστα πολύ έντονο. Από τον Ιανουάριο του 2020 ακόμα, κάναμε μια ανακατάταξη όλων των δρομολογίων. Τότε ξεκινούσαν τα δρομολόγια στις 06.30 το πρωί και έμπαιναν στο κέντρο της πόλης δύο αυτοκίνητα. Στη συνέχεια χωρίσαμε το κέντρο της πόλης σε τέσσερις περιοχές. Κι αυτή τη στιγμή για σκουπίδια το πρωί, μπαίνουν 4 απορριμματοφόρα στο κέντρο της πόλης και μετά βγαίνουν στις περιοχές τους. Έτσι καταφέραμε να μειώσουμε κατά πολύ τον χρόνο της αποκομιδής στο κέντρο. Το δεύτερο μέτρο είναι ότι, από τις 06.30 που ξεκινούσαμε το πρωί, τώρα τα οχήματα ξεκινούν στις 06.00 το πρωί. Το αργότερο μέχρι 07.00 και κάτι, τα οχήματά μας έχουν βγει από το κέντρο».

SKOYPIDIA

Διευκρινίσεις δίνει επίσης ο κ. Κυριακίδης, σχετικά και με το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Καβάλας, όπου απασχολούνταν 4 οδηγοί της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δράμας. Τα δρομολόγια αυτά ανέλαβε πλέον από τις αρχές Ιανουαρίου ιδιώτης εργολάβος, μέσω της ΔΙΑΑΜΑΘ και έτσι ο Δήμος έχει πάρει πίσω τους 4 οδηγούς που απασχολούσε εκεί.

Όπως λέει σ’ αυτό το σημείο ο αντιδήμαρχος, «το πρώτο και βασικότερο που μπορώ να πω, είναι η απελευθέρωση των 4 οδηγών μας που ήταν σ’ αυτά τα δρομολόγια και τώρα γύρισαν στην υπηρεσία και μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε καλύτερα.

Και το κάτι παραπάνω, είναι αυτό με το ένα εξτρά δρομολόγιο το μεσημέρι στο κέντρο της αγοράς. Και έχουμε 4 οδηγούς παραπάνω στη μεταφορά. Αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο σ’ αυτό το θέμα.

Από εκεί και πέρα έχουμε ελαφρύνει περισσότερο ως υπηρεσία, καθώς είχαμε πολλά προβλήματα. Το όφελος απ’ όλα αυτά είναι ότι έχουμε μια καλύτερη λειτουργία στην υπηρεσία, αλλά  ξοδεύαμε και πολλά για την συντήρηση των οχημάτων και δίναμε ένα μεγάλο ποσό στις επισκευές τους».