Home > νέα > Ντόρα Τουφεκτσή – Υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. στο Ν. Δράμας «Άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, γεμάτοι όρεξη για δουλειά … μπορούν να αγωνιστούν για να βγει ο τόπος από την κρίση»

Ντόρα Τουφεκτσή – Υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. στο Ν. Δράμας «Άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, γεμάτοι όρεξη για δουλειά … μπορούν να αγωνιστούν για να βγει ο τόπος από την κρίση»

Συνέντευξη

Ντόρα Τουφεκτσή – Υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ. στο Ν. Δράμας

«Άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, γεμάτοι όρεξη

για δουλειά … μπορούν να αγωνιστούν

για να βγει ο τόπος από την κρίση»

Η Ντόρα Τουφεκτσή ζητά την ψήφο των Δραμινών πολιτών

για να παλέψει για μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη

 

Ανήκει στη νέα γενιά που πλήρωσε και πληρώνει μεγάλο τίμημα εν καιρώ κρίσης. Στη νέα γενιά που «ξεκληρίστηκε» με ένα μεγάλο μέρος της να βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό και να αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια της μακριά από την πατρίδα. Η Ντόρα Τουφεκτσή είδε τους φίλους της, τους συμφοιτητές της να ξενιτεύονται, όμως η ίδια πείσμωσε και πήρε την απόφαση όχι μόνο να μείνει, αλλά και να απαντήσει στην πρόκληση να στρατευτεί στον αγώνα της Ν.Δ. για μια Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση που της έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Δράμας, ώστε με όρεξη και επιμονή να βοηθήσει τη γενιά της να επιστρέψει στην πατρίδα, αλλά και να αποτρέψει τη νεώτερη γενιά να εγκαταλείψει τη χώρα.

Στοίχημά της αποτελεί η άρση απομόνωσης του Νομού μας και οι επενδύσεις στη Δράμα με εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου. Μόνο έτσι άλλωστε – τονίζει η Ντόρα Τουφεκτσή – μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος να επιστρέψουν οι νέοι μας και να δοθεί κίνητρο ώστε να μη φύγουν άλλοι. Μεγαλωμένη στο Δασωτό Νευροκοπίου μέχρι τα 15 της έτη, η Ντόρα Τουφεκτσή, γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν αρκεί να βγει από την απομόνωση ο Νομός μας, αλλά και οι περιφερειακοί Δήμοι, ώστε οι κάτοικοί τους να μετακινούνται με ασφάλεια προς και από την πρωτεύουσα (Δράμα). Πιστεύει δε ότι επιβάλλεται να δημιουργηθούν υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται μακριά από την πόλη της Δράμας και αποτελεί για την ίδια αδιαπραγμάτευτη θέση  η στήριξη των ευπαθών ομάδων του Νομού μας.


 TOYFEKTSH SITE

Ποια είναι η Ντόρα Τουφεκτσή

Ονομάζομαι Θεοδώρα (Ντόρα) Τουφεκτσή το γένος Γιαννουχαηλίδου, έχω γεννηθεί στη Δράμα στις 11-08-1990, με καταγωγή από το Δασωτό Κ.Νευροκοπίου και την Εξοχή, όπου είναι η καταγωγή της μητέρας μου. Διέμενα  στο Δασωτό μέχρι τα 15 μου έτη και από τότε έως και σήμερα στη Δράμα. Σπούδασα στην Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ασκώ τη μαχόμενη δικηγορία, ενώ παράλληλα είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τραπεζικής στο ΕΑΠ. Στη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, διετέλεσα συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής στο ΔΠΘ. Σήμερα στα 29 μου έτη  εκφράζω την επιθυμία μου να παλέψω για την πατρίδα μου, ζητώντας την ψήφο των Δραμινών.

 

 


κα. Τουφεκτσή, είστε ένα από τα νέα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας και τη νέα γένια πολιτικών που προωθεί το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Πώς νιώθετε που επιλεγήκατε για αυτή τη θέση και ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Είναι μεγάλη τιμή, όπως και πολύ μεγάλη ευθύνη το να εκπροσωπώ την Νέα Δημοκρατία. Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που οι ελπίδες του ελληνικού λαού ναυάγησαν με την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ. Όσον αφορά τους προσωπικούς μου στόχους, αυτοί ταυτίζονται με εκείνους του μέσου Έλληνα, καθώς είμαι 29 ετών, ελεύθερος επαγγελματίας και βιώνω καθημερινά  τις συνέπειες της κρίσης και στο επαγγελματικό χώρο αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Μακριά από τις τακτικές του παλαιοκομματισμού, ο οποίος έχει δοκιμασθεί κι έχει αποτύχει, με όρεξη και επιμονή να παραμείνω στον τόπο μου και να βοηθήσω τη γενιά μου να επιστρέψει στην πατρίδα, αλλά και να αποτρέψω τη νεώτερη γενιά από τη δική μου να εγκαταλείψει τη χώρα για ένα καλύτερο αύριο. Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι κι εγώ θέλω να ζήσω σε μια Ελλάδα ενωμένη, σε μια Ελλάδα που αναπτύσσεται καθημερινά και στέκεται ξανά όρθια χωρίς διχασμό και απόγνωση. Αυτό που θέλω είναι να προσφέρω με τις μικρές μου δυνάμεις για να αναρρώσει η Πατρίδα μας και οι πολίτες να νιώθουμε ασφάλεια, χωρίς να φοβόμαστε τι θα μας ξημερώσει.

Screenshot_20190614-122617_Instagram

Πιστεύετε ότι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα δώσει τις λύσεις στη χώρα, οδηγώντας την εκτός κρίσης;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική ελπίδα για την πατρίδα μας αυτήν τη στιγμή και γι’ αυτό πρέπει να είναι αυτοδύναμη, και μάλιστα με ισχυρή αυτοδυναμία, για να μπορέσει να πράξει όσα έχει εξαγγείλει ο   Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα της 26ης Μαΐου ο κόσμος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και για το λόγο αυτό θα παλέψουμε, ώστε να μην τον απογοητεύσουμε, καθώς δεν έχουμε το περιθώριο αυτό. Είναι ώρα η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της, δυνατή και περήφανη, με περήφανους κι ενωμένους πολίτες. Πρέπει, όμως να είμαστε ειλικρινείς. Το έργο της Νέας Δημοκρατίας είναι δύσκολο και ο δρόμος ανηφορικός. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τάζει εύκολες λύσεις, αλλά λύσεις που θα έρθουν με σκληρή προσπάθεια, από όλους τους πολίτες και μετωπική  σύγκρουση με το παλαιό κατεστημένο. Κανείς δεν είπε ότι ο δρόμος προς την ανάπτυξη θα είναι εύκολος γι’ αυτό και ζητάμε την εμπιστοσύνη και την προσωπική προσπάθεια του κάθε πολίτη. Το θέμα είναι να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα ενώσει τους Έλληνες και θα βάλει τέλος στο διχασμό. Μία Κυβέρνηση  που θα περιορίσει την κρίση και τα προβλήματα που ανέκυψαν εν μέσω αυτής και θα δώσει ξανά ελπίδα στον κόσμο.

 

Σε τοπικό επίπεδο, ποια θεωρείς ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός;

Όπως όλοι γνωρίζουμε μεγάλο πρόβλημα του Νομού είναι η απομόνωσή του. Για το λόγο αυτό η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας-Αμφίπολης, δηλαδή η σύνδεση του με την Εγνατία οδό είναι επιβεβλημένη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις υποδομές, να δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων που θα βγάλουν τον νομό από την απομόνωση. Είναι ένα μείζον πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς χρονίζει. Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να βγάλουμε από την απομόνωση, όχι μόνο το Νόμο μας, αλλά ΚΑΙ τους περιφερειακούς Δήμους και να τους συνδέσουμε με την Πρωτεύουσα του Νομού. Οι πολίτες μας πρέπει να μετακινούνται με ασφάλεια. Η δική μου ατζέντα περιλαμβάνει για αρχή: εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του Νομού μας, ώστε να γίνουν επενδύσεις και να επιστρέψουν οι νέοι μας. Ανάπτυξη των εσωτερικών οδικών δικτύων, προώθηση της βιομηχανίας μας, των αγροτικών μας προϊόντων και υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται μακριά από την Πρωτεύουσα. Όλα τα παραπάνω είναι εφικτά, καθώς ο νομός μας τα διαθέτει ήδη. Αυτό που μένει είναι να τα αξιοποιήσουμε και να τα προωθήσουμε, ώστε να τα εξελίξουμε και να προσελκύσουμε επενδύσεις. Θέλω να τονίσω δηλαδή, πως ξεκινάμε με αυτά που διαθέτουμε για να δυναμώσουμε εσωτερικά και να προβληθούμε έξω από το Νομό μας. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Για να  πετύχουμε τα ανωτέρω, πρέπει να συνεργαστούμε με ειλικρίνεια, αφοσίωση και μεθοδικότητα. Οργανωμένα, βάζοντας στην άκρη τα μικροσυμφέροντα του καθενός.

 

Σκοπιανό. Πως κρίνετε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα προχώρησε στην υπογραφή της συμφωνίας ενάντια στη βούληση του λαού;

Η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας, αποτελεί μαύρη ημέρα στην ιστορία του τόπου μας. Κόντρα στη βούληση των πολιτών και εν καιρώ ειρήνης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάρισε τμήμα του έθνους μας και της ιστορίας μας, χαρίζοντας ονομασία και προδίδοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου. Δεν χωράει στον ανθρώπινο νου αυτό που συνέβη. Οι λαοί προσπαθούν να εξαπλώσουν την κυριαρχία τους ανά τους αιώνες και η δική μας κυβέρνηση χάρισε απλόχερα και ξεδιάντροπα ιστορία κι έθνος. Δεν θεωρώ ότι η συμφωνία αυτή μας ωφελεί σε κάτι, απεναντίας  βλάπτει το έθνος μας, την ταυτότητα μας, την εδαφική μας κυριαρχία.

Γιατί πρέπει οι  πολίτες να εμπιστευτούν τη νέα γενιά πολιτικών;

Γιατί είναι το μέλλον. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την εμπειρία των παλαιών έμπειρων στελεχών όμως οι προκλήσεις σε τοπικό αλλά και ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον είναι περισσότερες και μεγαλύτερες πια κάτι που έχουν κατανοήσει οι πολίτες και ζητούν μάλιστα οι ίδιοι. Νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, γεμάτοι όρεξη για δουλειά σε συνδυασμό πάντα με την εμπειρία των μεγαλυτέρων μπορούν να αγωνιστούν για να βγει ο τόπος από την κρίση. Κρίση που δεν έχει πλήξει μόνο τον οικονομικό αλλά και κοινωνικό ιστό της Πατρίδας. Και πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία. Όπως έκανα και γω σε προσωπικό επίπεδο. Συνεπώς η κάθοδος τον νέων ανθρώπων στην πολιτική είναι επιβεβλημένη ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για να την ανασύνταξη και των ανασύσταση τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο της Πατρίδας.  Γιατί το μέλλον είναι οι νέοι άνθρωποι, είτε όσοι μείναμε πίσω είτε όσοι έφυγαν στο εξωτερικό, με την ελπίδα όμως να γυρίσουν. Οι κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν για τον μέλλον μας δεν πρέπει να ληφθούν ερήμην μας, αλλά και από εμάς για εμάς τους ίδιους.