Home > Χωρίς κατηγορία > Ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης μιλάει στον «Π.Τ»

Ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης μιλάει στον «Π.Τ»

Βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και Fraport

Προσωπικό των Π.Υ. καλείται

να καλύψει τα αεροδρόμια

Ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Δαδούδης μιλάει στον «Π.Τ»

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

 

Μια σειρά από πάγια αιτήματα εξέφρασε το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα.  Μεταξύ των αιτημάτων, είναι η ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής, το βαθμολόγιο, ενώ το κυριότερο θέμα που απασχολεί το Σώμα, είναι αυτό της υποστελέχωσης, έπειτα από τις επερχόμενες αλλαγές που θα επιφέρει στην Υπηρεσία, και η φύλαξη των αεροδρομίων.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Αντιπύραρχο, κ. Κωνσταντίνο Δαδούδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα του σώματος και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Χαρακτηριστικά ο κ. Δαδούδης επεσήμανε πως τα τελευταία οκτώ χρόνια δεν έχουν προμηθευτεί είδη ατομικού εξοπλισμού οι Έλληνες πυροσβέστες. Παράλληλα, όμως αντιμετωπίζουν και νέα ζητήματα σε ότι αφορά στο προσωπικό και τις ελλείψεις του, καθώς πλέον το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται να καλύψει και τα αεροδρόμια, σύμφωνα με την σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της Fraport.

DADOUDIS

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δαδούδη, μεταξύ των πάγιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία είναι η υλικοτεχνική υποδομή, ο ατομικός εξοπλισμός, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Από τα θεσμικά και τα πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι Έλληνες Πυροσβέστες, είναι το βαθμολόγιο, το μισθολόγιο, η υλικοτεχνική υποδομή, ο ατομικός εξοπλισμός, όπου έχουμε να πάρουμε πάνω από οχτώ χρόνια για να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό. Το τελευταίο διάστημα, το θέμα που αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο λόγω της πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης,  με την υπογραφή σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία Fraport, στην οποία παραχωρήθηκαν δώδεκα αεροδρόμια ανά την Ελλάδα και θα πρέπει να επανδρωθούν με επαγγελματίες πυροσβέστες, με το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος».

Παράλληλα, ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας, χαρακτήρισε τιμητική την ανάθεση αυτού του έργου από την ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την διαχείριση των αεροδρομίων, επισημαίνοντας όμως πως θα δημιουργηθούν αρκετά ζητήματα σε πολλά Υπηρεσίες λόγω της υποστελέχωσης. «Είναι τιμητικό μια ιδιωτική εταιρεία να αναθέτει σε επαγγελματίες πυροσβέστες , όπως είναι τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος, την πυρασφάλεια των αεροδρομίων. Αυτό σημαίνει, ότι αναγνωρίζεται ο ρόλος μας αλλά και η παρουσία μας στα ελληνικά δρώμενα της χώρας. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν υπάρχουν τα εχέγγυα και οι ανάλογες προϋποθέσεις για να μπορούμε να αναλάβουμε την πυρασφάλεια αυτών των αεροδρομίων, από την άποψη του προσωπικού. Αυτό προϋποθέτει περίπου 350 άτομα, τα οποία θα πρέπει να διατεθούν για την επάνδρωση αυτών των αεροδρομίων, μέσα από τις σάρκες μας, από τις Υπηρεσίες μας, χωρίς να έχουν προβλεφθεί νέες προσλήψεις για να αντικαταστήσουν αυτά τα άτομα. Ήδη είμαστε υποστελεχωμένοι. Είναι οξύμωρο μεν, αλλά δυστυχώς ο φορέας μας έχει ανάγκη από προσλήψεις. Επίσης, ακολουθούν και εφτά κλιμάκια, σταθμοί, στις εθνικές οδούς, όπου και εκεί θα χρειαστούν άλλα 170 περίπου άτομα. Γεγονός που σημαίνει ότι γύρω στα 500 άτομα θα χρειαστεί να επανδρώσουν και να φύγουν από τις ήδη υπάρχουσες Υπηρεσίες, για να μπορέσουν να επανδρώσουν τα κλιμάκια των εθνικών οδών αλλά και τα αεροδρόμια».

Για τον λόγο αυτό, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν, ενώ ο κ. Δαδούδης, ανέφερε ότι: «Ο στόχος αυτών των κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κλιμακωθούν, είναι να πείσουμε τόσο την φυσική όσο και την πολιτική μας ηγεσία να στραφούν σε λύσεις και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις, με τις οποίες το Σώμα δεν θα αιμορραγήσει, και παράλληλα βέβαια να ικανοποιηθεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Fraport. Δεν αρνούμαστε να ικανοποιήσουμε και να αναδείξουμε τον ρόλο μας ως πυροσβέστες, ο οποίος είναι η ασφάλεια και η πυρασφάλεια της περιουσίας όλου του ελλαδικού χώρου. Θα έλεγα ότι είναι πολύ τιμητικό να αναλαμβάνουμε καινούριους υπηρεσιακούς ρόλους και τομείς, αναγνωρίζοντας έτσι ο καθένας από την πλευρά του τον ρόλο μας και την προσφορά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *