Home > νέα > Ο Δραμινός τραγουδιστής Στέλιος Πετρίδης μας μιλάει για το νέο του τραγούδι και τα μελλοντικά του σχέδια

Ο Δραμινός τραγουδιστής Στέλιος Πετρίδης μας μιλάει για το νέο του τραγούδι και τα μελλοντικά του σχέδια

Ο Δραμινός τραγουδιστής Στέλιος Πετρίδης

μας μιλάει για το νέο του τραγούδι

και τα μελλοντικά του σχέδια

Στ. Πετρίδης: «Όλα αποδεικνύονται κάθε φορά από την δουλειά μας. Κάθε εμφάνιση είναι και ένα τεστ…»

 

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Γνωρίσαμε τον ταλαντούχο Δραμινό τραγουδιστή Στέλιο Πετρίδη, μέσα από τα δικά του τραγούδια και την πορεία που σημειώνει στον καλλιτεχνικό χώρο, τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Μέσα από την συνέντευξη μας, ο Στέλιος Πετρίδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τα πρώτα του βήματα στο μουσικό στερέωμα, το πηγαίο του ταλέντο, τις πρόσφατες εμφανίσεις του σε κέντρα διασκέδασης της περιοχής μας αλλά και του εξωτερικού, όπως και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Ο Δραμινός τραγουδιστής, έχοντας το χάρισμα και συνάμα μεγάλη αγάπη για το τραγούδι, πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια μια δημιουργική και ανοδική πορεία στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Ο Στέλιος Πετρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα, ενώ ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά 12 χρόνια ως τραγουδιστής, ενώ από έξι χρονών παίζει κιθάρα και κρουστά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι είναι αυτοδίδακτος σε ότι αφορά στο τραγούδι, το οποίο και καλλιέργησε μόνος του.

Ξεκίνησε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα από το νυχτερινό μαγαζί Bolero στη Δράμα. «Ήταν η πρώτη μου συνεργασία και στη συνέχεια είχα την χαρά να ταξιδέψω αρκετά και να συνεργαστώ με πολλούς συναδέλφους» αναφέρει ο Στέλιος Πετρίδης. Στην καλλιτεχνική του πορεία, είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και να εργαστεί σε νυχτερινά μαγαζιά, σε Καστοριά, Κοζάνη, Μήλο, Κω, Ξάνθη, Καβάλα, και στις ευρύτερες περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και των Σερρών. «Σε μορφή εξτρά εμφανίσεων συνεργάστηκα με την Μπέλλα Μέρη, τον Θέμη Αδαμαντίδη στην Κω, στην Ξάνθη είχα την τιμή να συνεργαστώ με την Βίκυ Μαστραλέξη, τον Γιώργο Μάη, τον Αντώνη Καρδαμίλη κ.α. Ακόμη, είχα την τιμή στην πρώτη μου δουλειά, στο Bolero στη Δράμα να συνεργαστώ με την Πίτσα Παπαδοπούλου, όπου ήταν ένα μεγάλο σχολείο για εμένα ως πρώτη μου δουλειά», εξήγησε ο Δραμινός τραγουδιστής.

STELIOS PETRIDIS 3

Παρουσίαση τριών τραγουδιών του Στέλιου Πετρίδη

Αφετηρία για την πρώτη του προσωπική δουλειά ήταν το 2012, όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι με τίτλο: «Τέρμα Πια», σε στίχους του Θάνου Ζούρη και μουσική του Θάνου Ζούρη και του Τάσου Συμεωνίδη. Στη συνέχεια, μετά από λίγα χρόνια το 2016, κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι του με τίτλο: «Είμαι Ευτυχισμένος», σε στίχους και μουσική του Θάνου Ζούρη, και πριν από τρεις μήνες κυκλοφόρησε το τρίτο του τραγούδι με τίτλο: «Δεν θέλω να σε ξαναδώ», σε στίχους και μουσική της Μαρίας Μπεσίρη και του Σάββα Χρύσογλου, και σε μουσική του Σάββα Χρύσογλου. Την παραγωγή του τραγουδιού και την ενορχήστρωση, έχει επιμεληθεί ο Kallinikos Anesthesia.

Το πρώτο τραγούδι του Δραμινού καλλιτέχνη, «Τέρμα πια», είχε μεγάλη απήχηση στον κόσμο, ιδιαίτερα στην περιοχή μας όπου έγινε ευρέως γνωστό. Υπήρξε σημαντική στήριξη από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά ταυτόχρονα και η αγάπη του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. «Σε πανελλαδικό επίπεδο δεν υπήρξε τόσο μεγάλη απήχηση καθώς ήταν η πρώτη δουλειά μου που κυκλοφόρησε. Είχαμε απειρία, δεν γνωρίζαμε πολλά, καθώς τις παραγωγές αλλά και την προώθηση τα κάνουμε μόνοι μας. Δυστυχώς ως ομάδα, δεν έχουμε κάποια εταιρεία που να μας προωθεί.

Το δεύτερο τραγούδι «Είμαι ευτυχισμένος», όταν κυκλοφόρησε μετά από λίγο καιρό είχα την ατυχία να χάσω ένα πολύ δικό μου πρόσωπο οπότε δεν είχα την ψυχική διάθεση να ασχοληθώ με την προώθηση του τραγουδιού.

Το τρίτο κομμάτι μου «Δεν θέλω να σε ξαναδώ», έχει τρεις μήνες που κυκλοφόρησε. Αυτή τη στιγμή έχει περίπου 25.000 views στο youtube και συνεχίζει να ανεβαίνει», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Στέλιος Πετρίδης.

Όπως ανέφερε ο Δραμινός τραγουδιστής, το νέο του τραγούδι το έχουν στηρίξει και το έχουν προωθήσει πάρα πολλά site πανελλαδικά, καθώς και πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών. «Με πληροφόρησαν ότι τραγούδι παίζεται ακόμη και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στα Χανιά της Κρήτης. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί όλο αυτό το αποτέλεσμα προέρχεται από προσωπική δουλειά και προώθηση».

Οι καλλιτεχνικές εμφανίσεις του τραγουδιστή

Στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του τραγουδιού ο Στέλιος Πετρίδης, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Δράμα, Καβάλα, και Ξάνθη.

Το 2018, πραγματοποίησε εμφανίσεις στο εξωτερικό, στη Γερμανία σε Ντίσελντορφ και Μάνχαϊμ, στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, καθώς στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε ο Δραμινός καλλιτέχνης, ήταν πολύ ξεχωριστές εμπειρίες αλλά και πολύ δυνατές. «Ο κόσμος στο εξωτερικό είναι πιο ζεστός, σε «αγκαλιάζει» σαν να σε γνωρίζει. Ενώ έμεινα πολύ λίγες ημέρες στην κάθε πόλη, κατάφερα και έκανα και φίλους. Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι πολύ φιλόξενοι σε όποιον Έλληνα πηγαίνει εκεί, και αυτό δεν συνέβη επειδή είμαι καλλιτέχνης, αλλά πιστεύω ότι συμβαίνει σε οποιονδήποτε Έλληνα τους επισκέπτεται».

Παράλληλα, συνεχίζει τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις αυτό το διάστημα σε Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, και Ξάνθη, ενώ γίνονται συζητήσεις και για επόμενες εμφανίσεις του σε πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού..

Η εξέλιξη ενός καλλιτέχνη στην επαρχία

Σε ερώτησή μας, για το πόσο δύσκολο είναι να αναδειχτεί ένας καλλιτέχνης από την επαρχία, ο Δραμινός καλλιτέχνης μας εξήγησε ότι: «Στην ευρύτερη περιοχή μας άνθρωποι που ασχολούνται με αυτή την δουλειά αρκετά χρόνια, δεν είναι πολύ δύσκολο να γίνουν γνωστοί. Μετά από κάποιο διάστημα καταξιώνεσαι. Υπάρχει βέβαια μεγάλος ανταγωνισμός. Εγώ τραγουδάω 12 χρόνια, άλλοι συνάδελφοι περισσότερα. Ένας καλλιτέχνης ξεκινάει σίγουρα από την πόλη του και στη συνέχεια γίνεται γνωστός και καθιερώνεται και στους γύρω νομούς. Φυσικά όλα αποδεικνύονται κάθε φορά από την δουλειά μας. Κάθε εμφάνιση είναι και ένα τεστ. Σε κάθε διαφορετικό χώρο που θα τραγουδήσουμε, ακόμα και στον ίδιο χώρο. Κάθε live εμφάνιση γίνεται κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Ενδεχομένως και ο κόσμος να είναι διαφορετικός, αλλά και η διάθεση του κόσμου να είναι διαφορετική κάθε φορά».

STELIOS PETRIDIS 2

Για έναν καλλιτέχνη ο οποίος επιθυμεί να γίνει ευρύτερα γνωστός, όπως μας εξήγησε ο Στέλιος, λειτουργούν βοηθητικά μεταξύ άλλων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, facebook, instagram, youtube. «Είναι ένας τρόπος για να διαφημίσουμε την δουλειά μας όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε όλο τον κόσμο. Βέβαια και αυτό εξαρτάται από τα χρήματα που διαθέτει ο καθένας στο επικοινωνιακό κομμάτι με τον κόσμο. Δημοσιεύοντας ένα τραγούδι στο youtube και κάνοντας μια καταχώρησή στο facebook, στη συνέχεια γίνονται κάποιες κοινοποιήσεις, αλλά απευθύνεσαι σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Όλο το θέμα είναι πόσα χρήματα διαθέτεις για να μπορείς να υποστηρίξεις μια διαφήμιση μέσω facebook, instagram, youtube, οποιεσδήποτε άλλες επαφές μπορείς να έχεις με ανθρώπους σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, site και φυσικά πάνω από όλα να είναι ένα τραγούδι που να αγγίζει τον κόσμο και να το ταξιδέψει από στόμα σε στόμα.

Για να πάμε στο τρίτο βήμα, που είναι να γίνει κάποιος πανελληνίως γνωστός εκεί έχει άλλες παραμέτρους όπως είναι οι δισκογραφικές εταιρείες, μάνατζερ, παραγωγοί, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, οι οποίοι συνήθως αναλαμβάνουν τον καλλιτέχνη και φροντίζουν για ότι έχει να κάνει με την δισκογραφία του, την εικόνα του, την προβολή του και όλες τις άλλες παραμέτρους. Αυτό βέβαια είναι ένα άλλο επίπεδο στο οποίο δυστυχώς δεν έχω φτάσει ακόμα».

Τα μελλοντικά σχέδια του Δραμινού καλλιτέχνη

Μιλώντας για τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και την επιδίωξη μιας μεγαλύτερης καριέρας στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ανέφερε ότι όλοι επιδιώκουν να πετύχουν αυτό τον στόχο, καθώς σε οποιαδήποτε δουλειά όλοι επιδιώκουν το καλύτερο δυνατό.

«Θα ήταν ένα δώρο Θεού για εμένα, αλλά καλλιτεχνικά αν με ρωτήσεις και αυτό που κάνω με καλύπτει μέσα μου. Είναι αυτό που κάνω 12 χρόνια, είναι η δουλειά μου, ζω από αυτό, εκφράζομαι μέσα από αυτό. Οι καλλιτέχνες έχουμε αυτή την ικανοποίηση, να εκφραζόμαστε μέσα από την δουλειά μας και κάνουμε παράλληλα και τον κόσμο να εκφράζεται μέσα από την δουλειά μας. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να κάνω και κάτι παραπάνω το οποίο θα έχει άλλα οφέλη, καλλιτεχνικά από πλευράς συνεργασιών και όχι μόνο».

Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από τα τρία τραγούδια που κυκλοφορούν του Δραμινού καλλιτέχνη, ασχολείται και ο ίδιος ερασιτεχνικά γράφοντας στίχους. Μάλιστα, κάποια από τα αυτά τα κομμάτια κατάφερε να τα μελοποιήσει.

Σε ερώτησή μας, για το τι αποτελεί έμπνευση για τον ίδιο, μας απάντησε ότι: «Έμπνευση μπορεί να είναι οτιδήποτε. Η ιστορία ενός φίλου, κάτι το οποίο έχω ζήσει εγώ, όχι απαραίτητα ερωτικό, αλλά οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει συναίσθημα. Μου αρέσει γενικότερα να παρατηρώ πολύ τον κόσμο, οπότε και αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα ερέθισμα για εμένα».

Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τα μελλοντικά του σχέδια όπου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Εύχομαι να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω και μακάρι να βγάζω ωραία τραγούδια από ταλαντούχους δημιουργούς, ενδεχομένως και δικά μου που να τα αγαπάει ο κόσμος, να ζει κάτι μέσα από τα κομμάτια μου, να δημιουργεί συναισθήματα και μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να κάνω κάποια μέρα και παραπάνω βήματα».