Home > Αρθρα > Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

  Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

   Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος

 

    Απορώ πώς κάποιοι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών δεν ντρέπονται και έχουν το θράσος να κυκλοφορούν μέσα στην κοινωνία! Στην θέση τους οποιοσδήποτε ταπεινός Έλληνας με στοιχειώδη αυτοσεβασμό θα είχε αυτοκτονήσει. Αλλά για να αυτοκτονήσει ο άνθρωπος, που έχει κάνει τόσο κακό στην πατρίδα του, πρέπει να έχει φιλότιμο. Φαίνεται ότι αυτήν την ιδιότητα, που χαρακτηρίζει τους περισσότερους Έλληνες, δεν την έχουν οι ηγέτες, που μας κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Λυπούμαι πολύ για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που θα δυστυχούν και θα πληρώνουν το αστρονομικό χρέος μας πάνω από 50 χρόνια. Αλλά λυπούμαι περισσότερο για την Ελλάδα, που έχει εξευτελισθεί στα μάτια τής διεθνούς κοινότητας, έχει ταπεινωθεί και έχει χάσει την υπόληψή της. Η χώρα μας που δημιούργησε λαμπρό πολιτισμό σε όλους τους τομείς τού πνεύματος, τώρα περιφέρεται στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και απλώνει  χέρι επαιτείας σαν αξιολύπητη ζητιάνα.

Ποιος φταίει για το κατάντημά μας; Φυσικά εμείς, άλλος λίγο και άλλος πολύ. Φταίει ο λαός, που τα τελευταία τριάντα χρόνια ελάττωσε την παραγωγή του, φταίνε οι πλούσιοι Έλληνες, που έβγαλαν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό αντί να κάνουν παραγωγικές επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας, φταίει ο ευδαιμονισμός, που έχει προσβάλει σαν επιδημία τούς Έλληνες. Αλλά την κύρια και βασική ευθύνη την φέρουν οι ηγέτες μας. Όταν μια οικογένεια φτωχαίνει, δεν φταίει βέβαια ο μαθητής τού Δημοτικού ούτε το νήπιο· φταίνε οι γονείς που δεν έχουν σωστή διαχείριση του εισοδήματός τους. Πατέρας στην κυβέρνηση είναι ο πρωθυπουργός και μητέρα ο υπουργός Οικονομικών. Και ο νοών νοείτω.

Το κακό άρχισε το 1980 περίπου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Πρώτος διδάξας την αλόγιστη κατανάλωση ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου (Τσοβόλα δώσ’ τα όλα). Τον ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (πολιτικός παντός καιρού), ο Κώστας  Σημίτης (ο εκσυγχρονιστής!), κατόπιν ο Κώστας Καραμανλής (ήπια προσαρμογή) και τέλος ο Γιωργάκης Παπανδρέου, ο επιλεγόμενος ΓΑΠ (Λεφτά υπάρχουν!). Μετά τον Γιωργάκη ήρθε το χάος. Και σήμερα ζούμε στο απόλυτο χάος!

Το 1974 η στρατιωτική κυβέρνηση (η χούντα, αν προτιμάτε) εγκατέλειψε την εξουσία στους πολιτικούς αφήνοντας χρέος 335 εκατομμύρια ευρώ και το 2010 ο ΓΑΠ μάς άφησε χρέος 340 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή το δημόσιο χρέος μας σε 37 χρόνια αυξήθηκε πάνω από 1000 φορές! Φαντασθείτε πόσα θα χρεωστούσαμε σήμερα, αν δεν παίρναμε και τα πακέτα τής Ευρώπης (Ντελόρ, Σαντέρ, Πρόντι, ΕΣΠΑ).

Όλοι οι πολιτικοί – από την ΝΔ μέχρι το ΚΚΕ – βρίζουν επί 40 χρόνια την χούντα, επειδή τους πήρε την μπουκιά από το στόμα (εξουσία, χρήμα, δόξα). Δεν μας λένε όμως ότι επί χούντας είχαμε πληθωρισμό μηδέν, χρέος μηδαμινό και ανάπτυξη 7,8% ετησίως, δεύτεροι μετά την Ιαπωνία, που είχε ανάπτυξη 8%! Η χούντα βαρύνεται με ένα μεγάλο έγκλημα, την Κυπριακή τραγωδία, για την οποία ευθύνονται ο  βλαξ Ιωαννίδης και ο μισέλλην Κίσινγκερ.

Κύριοι, διαλυθήκαμε. Και ξέρουμε ποιοι ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας μας. Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν ισχύει η ποινή τού θανάτου και ιδίως δι’ απαγχονισμού (Μεντερές, Σαντάμ Χουσείν) ή έστω δια τυφεκισμού (Τσαουσέσκου). Αν ίσχυε η ποινή τού θανάτου για τους εγκληματίες πολιτικούς που έβλαψαν την πατρίδα, δεν θα φτάναμε ποτέ στην πτώχευση και τον εξευτελισμό τής δοξασμένης χώρας μας.

 

             Ευάγγελος Χ. Μαρινόπουλος