Home > Αθλητικά > Ο Γιάννης Μπύρος στον «Π.Τ.» «Αποχωρώ από τη Δόξα τέλος του μήνα! Εύχομαι οι επόμενοι να εκπληρώσουν το όνειρο της ομάδας…»

Ο Γιάννης Μπύρος στον «Π.Τ.» «Αποχωρώ από τη Δόξα τέλος του μήνα! Εύχομαι οι επόμενοι να εκπληρώσουν το όνειρο της ομάδας…»

Ο Γιάννης Μπύρος στον «Π.Τ.»

«Αποχωρώ από τη Δόξα τέλος του μήνα!

 Εύχομαι οι επόμενοι να εκπληρώσουν

το όνειρο της ομάδας…»

 

Του Γιάννη Κιοσίδη 

Την οριστική απόφαση να αποχωρήσει τέλος του μήνα από τη Δόξα έλαβε ο Γιάννης Μπύρος. Τις επόμενες δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε στον «Π.Τ.», σκοπεύει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να βρεθεί ο επόμενος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ενώ σε περίπτωση που δε καταστεί αυτό δυνατό θα μεταβιβάσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη. Ο Γιάννης Μπύρος ανέλαβε τις τύχες της Δόξας πριν από δύο χρόνια.  Μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου ρομαντικός και ονειροπόλος και αποχωρεί ρεαλιστής και πικραμένος.

Ο «Π.Τ.» επικοινώνησε με τον μεγαλομέτοχο της Δόξας, Γιάννη Μπύρο για το αύριο της ομάδας όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι. Ο Γιάννης Μπύρος μας τόνισε, στη συνομιλία που είχαμε, πως είναι πικραμένος από την αχαριστία που εισέπραξε από μερίδα του κόσμου της Δόξας και τόνισε χαρακτηριστικά ότι τα όνειρά του για την ομάδα κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Τέλη του μηνός είναι αποφασισμένος να αφήσει το τιμόνι της ΠΑΕ.

μπυροσ

«Σε τρεις εβδομάδες δίνω την ομάδα. Έχω λάβει την απόφασή μου εδώ και καιρό. Είτε πάνε καλά οι επαφές με υποψήφιους επενδυτές , είτε όχι εγώ αποχωρώ. Είμαι απογοητευμένος από μερίδα φιλάθλων της ομάδας για τα λόγια που είπαν για μένα. Έφτασαν ακόμη και να μου στέλνουν  μηνύματα. Αλλά κι από τους υπόλοιπους φιλάθλους, όταν, στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η ομάδα, δεν με στήριξαν. Εισέπραξα την αχαριστία του κόσμου. Αυτό που θέλω να καταλάβουν όλοι είναι ότι μπήκα για να βοηθήσω μία ομάδα σε δύσκολους καιρούς. Έβαλα χρήματα και καταφέραμε να την ανεβάσουμε στη Β’ Εθνική και έτσι του χρόνου η ομάδα να αγωνιστεί στη Super League 2. Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα χρήματα που έβαλα, όμως δεν αντέχω άλλο την αχαριστία του κόσμου.

Το είπα από την αρχή ότι σκοπός μου ήταν να βοηθήσω τη Δόξα να φτάσει ψηλά και αυτό θα το κατάφερνα έχοντας όλους τους φιλάθλους της ομάδας κοντά μου».

Επιμείναμε και τον ξαναρωτήσαμε, αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να μείνει στην ομάδα, σήμερα που αλλάζουν μάλιστα τα οικονομικά δεδομένα και τα έσοδα της ομάδας με την είσοδό της στην Super League 2.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο να συνεχίσω στην ομάδα.

Υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι για την ομάδα. Το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. χθες) έχω προγραμματισμένο ραντεβού (από Θεσσαλονίκη), το επόμενο είναι τη Δευτέρα και ακολούθως την Τετάρτη. Επίσης δέχομαι κλήσεις από ενδιαφερόμενους για να συναντηθούμε και να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να αναλάβουν την ομάδα ή και κάποιοι ζητούν να συνεργαστούμε·  το τελευταίο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.  Μέχρι και με ανθρώπους από την  Ισπανία είχα επαφές.

Επιθυμία μου είναι να αναλάβουν άνθρωποι σοβαροί για να πετύχουν τα όνειρα που είχα για την ομάδα. Για μένα το όνειρο αυτό της Δόξας έχει καταστραφεί, όμως αν φτάσει η ομάδα στην κορυφή θα είμαι ο πρώτος που θα το πανηγυρίσει.

Σε ερώτησή μας για τα ποια είναι τα κριτήριά του με τα οποία θα επιλέξει τον επόμενο μεγαλομέτοχο της Δόξας, ο Γιάννης Μπύρος δήλωσε: «Πρωτίστως ενδιαφέρομαι για την οικονομική τους επιφάνεια. Όχι βέβαια για να ζητήσω λεφτά, αλλά για να είμαι σίγουρος ότι θα αντέξουν τις οικονομικές απαιτήσεις της ομάδας. Δεν επηρεάζομαι από ωραία λόγια.

Κλείνοντας τη συνομιλία μας με τον Γιάννη Μπύρο τον ρωτήσαμε τι θα γίνει αν δε βρεθεί επενδυτής και ο πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός: «Θα αναλάβει ο Ερασιτέχνης. Για δύο εβδομάδες θα εξαντλήσω κάθε πιθανότητα να βρεθεί επενδυτής, όμως αν αυτό δε γίνει, τότε αναλαμβάνει ο Ερασιτέχνης, στον οποίο και θα παραδώσω τις μετοχές».