Home > Αθλητικά > Ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού κ. Καΐρης στον «Π.Τ.» Νέα μέρα, πιο αισιόδοξη, πιο δυναμική για το δραμινό ποδόσφαιρο!

Ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού κ. Καΐρης στον «Π.Τ.» Νέα μέρα, πιο αισιόδοξη, πιο δυναμική για το δραμινό ποδόσφαιρο!

Ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού κ. Καΐρης

στον «Π.Τ.» Νέα μέρα, πιο αισιόδοξη,

πιο δυναμική για το δραμινό ποδόσφαιρο!

 

Του Γιάννη Κιοσίδη

Με ανακοίνωσή του ο Πανδραμαϊκός έκανε γνωστό χθες το μεσημέρι ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του συλλόγου.

Μετά από αυτή την απόφαση της ΕΠΟ, ο Πανδραμαϊκός την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στη Super League 2. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομάδας στον «Π.Τ.» κ. Καΐρη, η ομάδα θα αγωνίζεται στη Super League 2 και ήδη ο σχεδιασμός για τη νέα κατηγορία είναι έτοιμος. «Νέα μέρα, πιο αισιόδοξη, πιο δυναμική, το δραμινό ποδόσφαιρο βγαίνει από την αφάνεια..», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος κ. Καΐρης στον «Π.Τ.».

Ο Πρόεδρος του Πανδραμαϊκού σε δηλώσεις του στον «Π.Τ.», επεσήμανε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τη διοίκηση της Δόξας Δράμας για την παραχώρηση του γηπέδου. Να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας πως στις 19 Απριλίου τρέχοντος έτους, ο κ. Καϊρης μιλώντας αποκλειστικά στον «Π.Τ.», είχε εξηγήσει πως  έφτασε ο Πανδραμαϊκός να διεκδικεί τη συμμετοχή του στα μπαράζ (τότε). Συγκεκριμένα, ο κ. Καϊρης είχε εξηγήσει πως ο Αγροτικός Αστέρας δε διαθέτει την ειδική αθλητική αναγνώριση και εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο, σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο Αυγενάκη, λέγοντας πως: «…Δεν ξέρω ακριβώς το λόγο, όμως ο Νόμος είναι σαφής και αναφέρει ότι ομάδα που δε διαθέτει τη σχετική άδεια δεν μπορεί να συμμετάσχει στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Είναι το άρθρο 67 του Νόμου 4825. Πάνω σ’ αυτό στηριζόμαστε εμείς καθώς έχουμε τη σχετική αναγνώριση και είμαστε εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο του Υπουργείου Αθλητισμού. Από την πλευρά μας, ήδη έχουμε κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις, με επιστολές στη ΕΠΟ και αναμένουμε να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στα μπαράζ γιατί ο Νόμος είναι υπέρ μας».

Τελικά, η απόφαση της ΕΠΟ από το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο βγήκε χθες και δικαίωσε τον Πανδραμαϊκό. Η ομάδα της Δράμας, σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο, του χρόνου θα αγωνίζεται στη Super League 2.

Ο κ. Καϊρης μιλώντας χθες στον «Π.Τ.» τόνισε: «Κερδήθηκε η προσφυγή της ομάδας μας στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο, η οποία έγινε με βάση τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, διότι έπρεπε να τύχουν εφαρμογής από την ΕΠΟ.

Το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτές όλες τις αιτιάσεις μας, απέρριψε την επικύρωση του πίνακος δικαιώνοντάς μας και το επόμενο βήμα είναι η ένταξή μας από την ΕΠΟ στη Super League 2».

κ. Καϊρη πόσο εύκολα εφικτό είναι να παίζει ο Πανδραμαϊκός του χρόνου στη Super League 2;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο, διότι δεν μπορούν να γίνουν αγώνες μπαράζ, καθώς η περίοδος τελείωσε. Θεωρούμε δεδομένο ότι του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στη δεύτερη εθνική κατηγορία. Υπάρχει δεδικασμένο! Όταν κερδίζονται τέτοια Ανώτατα Διαιτητικά, οι ομάδες εισέρχονται στην Super League 2 με δικαστική απόφαση, είτε ως υπεράριθμες, είτε αν κάποιοι δεν κατέβουν.

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, μας φωτογράφιζε και θα ήταν σκάνδαλο αν δεν εφαρμοζόταν ο νόμος.

κ. Καϊρη,  υπάρχουν σκέψεις για το που θα αγωνίζεται ο Πανδραμαϊκός του χρόνου, δεδομένου ότι ανακύπτουν διαφορετικά δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με το γηπεδικό;

Ο Πανδραμαϊκός θα αγωνίζεται στο γήπεδο της Δόξας Δράμας. Άλλωστε, ήδη έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της ομάδας. Βέβαια, με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά, το οποίο ήδη έχει οριστεί.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας αλλάζει;

Τις  επόμενες τρεις μέρες παγώνουμε τις κινήσεις μας στη Γ΄ Εθνική, αλλά από Δευτέρα και με βάση τα νέα δεδομένα, θα μπούμε στις διαδικασίες που αφορούν την Super League 2. Φυσικά, παραμένει ο προπονητής της ομάδας, Πέτρος Στοϊλας, διότι ήρθε στον Πανδραμαϊκό με αυτό το σκεπτικό. Βέβαια, στο ποδοσφαιρικό τμήμα δε θα υπάρχουν τρομερές μεταβολές, γιατί έχουμε ένα πολύ αξιόλογο υλικό, που πιστεύουμε ότι μπορεί να διακριθεί και στην επόμενη κατηγορία.

Στη Super League 2 οι ομάδες πρέπει να έχουν τμήμα Κ19 και όχι μόνο. Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;

Το project μας είναι έτοιμο. Όλα είναι έτοιμα. Ήταν μία απόφαση που την περιμέναμε, κάτι που σημαίνει ότι είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα.

Πόσοι πίστευαν σ’ αυτή την εξέλιξη;

Γνωρίζω τους νόμους πολύ καλά, τους είχα ακτινογραφήσει. Είχα κάνει έρευνα με τρεις δικηγόρους με τον Νίκο Κιρκούδη, επικεφαλής και με τη βοήθεια του Βασίλη Χαλαμπάκη από τη Θεσσαλονίκη, ειδικός στο διαιτητικό δίκαιο και βέβαια σύμβουλος της ομάδας ο Βασίλης Φωτίου από την Αθήνα.

Οι τρεις αυτοί δικηγόροι εργάστηκαν πυρετωδώς, εξασφαλίσαμε ότι ο νόμος είναι μαζί μας και μετά πήγαμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Το θεωρούσα δεδομένο ότι θα το κερδίσουμε γιατί ο νόμος είναι σαφής. Δεν επιδέχεται μετατροπές και διαταραχές. Η ευθύνη της ΕΠΟ ήταν σαφέστατη˙ η ολιγωρία της στην εφαρμογή του νόμου. Πατούσε στο αυτοδιοίκητο, το οποίο ήξερε πάρα πολύ καλά ότι είναι ένας αόριστος όρος που δεν έχει να κάνει με την εφαρμογή των νόμων. Το Δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς μας. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια τους τελευταίους οκτώ μήνες.

κ. Καϊρη, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Δραμινούς ποδοσφαιρόφιλους; 

Νέα μέρα, πιο αισιόδοξη, πιο δυναμική! Το Δραμινό ποδόσφαιρο βγαίνει από την αφάνεια!