Home > Αθλητικά > Ο πρώτος Δραμινός, που τερμάτισε στον αγώνα, Θεόφιλος Σαρηγιάννης μιλάει στον «Πρωινό Τύπο» Με επιτυχία οι 11οι Αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι Δράμας

Ο πρώτος Δραμινός, που τερμάτισε στον αγώνα, Θεόφιλος Σαρηγιάννης μιλάει στον «Πρωινό Τύπο» Με επιτυχία οι 11οι Αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι Δράμας

Με επιτυχία οι 11οι Αγώνες βουνού Παρθένου Δάσους στο Παρανέστι Δράμας

Ο πρώτος Δραμινός, που τερμάτισε

στον αγώνα, Θεόφιλος Σαρηγιάννης μιλάει στον «Πρωινό Τύπο»

 

Το τριήμερο 13, 14 και 15 Οκτωβρίου η περιοχή του Παρανεστίου «πλημμύρισε» από αθλητές, εθελοντές, φίλους του αθλήματος και της φύσης, που συμμετείχαν, στο «Virgin Forest Trail». «Μαγευτικές» διαδρομές, υπέροχα τοπία και μοναδική φύση συνέθεσαν το σκηνικό αυτής της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε  για 11η συνεχόμενη χρονιά.

Δρομείς από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και ένας αξιόλογος αριθμός ξένων δρομέων έζησαν όμορφες εμπειρίες στον Παρανέστι .

Το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής όπου εξελίχθηκε ο αγώνας, είναι τα ατελείωτα δάση με βλάστηση κάθε είδους κι ανάμεσά τους σπάνια είδη. Η οροσειρά της Ροδόπης είναι ένας τεράστιος ορεινός όγκος, από τον οποίο το μικρότερο μόνο τμήμα ανήκει στην Ελλάδα κι απ αυτό, το μεγαλύτερο κομμάτι καλύπτει τη μισή σχεδόν έκταση του Νομού Δράμας. Τα δάση της οροσειράς έχουν μεγάλη οικολογική αξία, αφού αποτελούν το βιότοπο μεγάλων και σπάνιων θηλαστικών, όπως η αρκούδα, το αγριόγιδο, το ελάφι, το ζαρκάδι, ο λύκος και το αγριογούρουνο.

trejimo31

Η πολιτεία αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα της φύσης της οροσειράς της Ροδόπης ανακήρυξε το 1979 ως Μνημείο της Φύσης το «Παρθένο Δάσος Παρανεστίου».

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή με την μεγάλη διαδρομή των 162 χλμ. με όριο ολοκλήρωσης τις 40 ώρες. Τον αγώνα ολοκλήρωσαν οι 80 αθλητές από τους 105 που συμμετείχαν.

aulhtiko

Ο Γιάννης Κουρκουρίκης  τερμάτισε πρώτος με χρόνο 24:06:53. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η  νικήτρια του 2016,  Καταρίνα Τσεκόσκα,  με χρόνο  24:59:27. Τρίτος  τερμάτισε ο Pirin Galov με χρόνο 26:12:21.  Στην  τέταρτη θέση βρέθηκε  ο  Δραμινός,  Θεόφιλος Σαρηγιάννης  με χρόνο 26:14:43.

Το Σάββατο έγινε η δεύτερη διαδρομή των 110 χλμ. με όριο ολοκλήρωσης τις 24 ώρες. Στον αγώνα πήραν μέρος 95 αθλητές και τερμάτισαν οι 66. Νικητής ήταν ο Θεοχάρης Λεζπουρίδης με 14:35:47, δεύτερος ο Θεόδωρος Κουκουλίδης με 15:19:41 και τρίτος ο Θεόφιλος Μακέδος με χρόνο 15:19:58.

Στον αγώνα των 45 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Κριωνάς με χρόνο 04:51:27, δεύτερος  ο Ιωσήφ Ρότσα με 04:57:04 και τρίτος  ο Κωνσταντίνος Γιαννέλος με χρόνο 04:57:27.

Στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων πρώτος ήρθε ο Στάματης Χρυσανθόπουλος με χρόνο 43:07, δεύτερος  ο Χρήστος Κατσαράς με χρόνο 43:47 και τρίτος  ο Βασίλειος Παπανδρέου με χρόνο 43:54. Συνολικά συμμετείχαν 173 δρομείς και τερμάτισαν οι 148.

Ενδιάμεσα της διαδρομής υπήρχαν σταθμοί εκτός της αφετηρίας και του τερματισμού, στελεχωμένοι από έμπειρα μέλη εθελοντικών συλλόγων.

Ο «Π.Τ.» συναντήθηκε με τον πρώτο Δραμινό που τερμάτισε στην μεγάλη διαδρομή των αγώνων βουνού του Παρανεστίου (162χλμ), ο οποίος μάλιστα βγήκε τέταρτος στη γενική κατάταξη, πίσω από σπουδαίους αθλητές.

Ο Θεόφιλος Σαρηγιάννης μιλάει στην εφημερίδα μας για την εμπειρία του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και τη μαγεία να τρέχει κανείς σε τόσο εντυπωσιακό τοπίο.

s

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία το βουνό και θεωρώ ότι είμαστε πραγματικά τυχεροί που βρισκόμαστε τόσο κοντά σε αυτό το βουνό. Ο αγώνας πήγε πολύ καλά και αναμφισβήτητα μας βοήθησε ο καιρός.  Το μόνο πρόβλημα ήταν η διαφορά θερμοκρασίας, καθώς  το μεσημέρι ήταν πολύ υψηλή, ενώ το βράδυ η θερμοκρασία έπεφτε αισθητά κάτι που δημιουργούσε προβλήματα στην προσπάθεια όλων των αθλητών. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι αθλητές που εγκατέλειψαν τον αγώνα σ’ εκείνο το σημείο.

Από την πλευρά μου, θεωρώ ότι διαχειρίστηκα σωστά τον αγώνα και έτσι κατάφερα να φτάσω στον τερματισμό. Το συναίσθημα ήταν μοναδικό και πρωτόγνωρο, όπως είναι κάθε φορά που τερματίζω σε αγώνες. Σε όλη αυτή την προσπάθεια είχα δίπλα μου τον προπονητή, την οικογένεια μου αλλά και καλούς φίλους που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Σε όλους αυτούς ήταν η σκέψη μου σε όλη την διάρκεια του αγώνα και μπορώ να πω πως μου έδινε δύναμη η σκέψη πως θα τερματίσω και θα είναι όλοι εκεί.

Ασχολούμαι με το τρέξιμο τα τελευταία τρία χρόνια με προπονητή τον Τσεφαλή Δημήτρη. Οι προπονήσεις μου είναι καθημερινά, τρεις με τέσσερις ώρες. Βέβαια από μικρό παιδί ασχολούμαι με τον αθλητισμό και αυτό με βοήθησε να πετύχω πιο γρήγορα τον στόχο μου. Δεν είναι εύκολο να τρέξει κάποιος 160 χλμ. αν δεν έχει δουλέψει σωστά. Είχα βγάλει ένα πλάνο πριν τον αγώνα να τερματίσω κάτω από τις 28 με 29 ώρες. Τελικά κατάφερα να τερματίσω στις 26 ώρες. Ήξερα στα μέσα της διαδρομής  ότι ήμουν μέσα στην πρώτη δεκάδα. Το βράδυ καταλάβαινα πως είχα δυνάμεις. Έβλεπα κάποιους συναθλητές να εγκαταλείπουν και στα τελευταία 20 χλμ. έδωσα ότι είχα και δεν είχα. Πιέστηκα πάρα πολύ είχα όμως αντοχές και έκανα χρόνο (στα τελευταία 20χλμ)  που δεν έχει ξανακάνει συναθλητής μου. Είχα ψυχικές δυνάμεις και αυτό μου βγήκε γιατί το σώμα μου στα τελευταία χιλιόμετρα με “εγκατέλειψε”.

Υπήρχε ένα σημείο που δυσκολεύτηκα και ήταν στο 60ο χλμ. όπου είχα πολλές κράμπες. Κατάλαβα ότι δεν διαχειρίστηκα καλά τις δυνάμεις μου στην ανηφόρα και ο οργανισμός ζητούσε υγρά. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που βρισκόταν στο σημείο “Άντερο”, οι οποίοι μου προσέφεραν ότι είχα περισσότερο ανάγκη, δηλαδή μασάζ στα πόδια μου. Έτσι, κατάφερα να συνεχίσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές γιατί ήταν μια άψογη διοργάνωση, τους εθελοντές  αλλά και τον κόσμο».

Κλείνοντας ο Θεόφιλος τόνισε πως ο επόμενος στόχος είναι να συμμετάσχει στον μαραθώνιο “Σπάρταθλον”.