Home > Αθλητικά > Ο Σπύρος Φιλίππου μιλάει στον «Π.Τ.» για τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του

Ο Σπύρος Φιλίππου μιλάει στον «Π.Τ.» για τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Ο Σπύρος Φιλίππου

στον ΠΑΟΚ

Μιλάει στον «Π.Τ.» για τη νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του

Του Γιάννη Κιοσίδη 

Τη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ ανέλαβε ως προπονητής ο Δραμινός, Σπύρος Φιλίππου, ο οποίος θα την οδηγήσει στα προκριματικά του Champions League. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, όπως τόνισε στον «Π.Τ.», ο Σπύρος Φιλίππου και ήταν απόφαση ζωής, καθώς μία νέα σελίδα ανοίγει στη Θεσσαλονίκη πλέον για τον ίδιο.

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί στο ποδόσφαιρο, καθώς τα τελευταία χρόνια παίρνει το πρωτάθλημα, ενώ φέτος θα συμμετάσχει στο θεσμό του Champions League. Η ομάδα του Καλαμπακίου, στην οποία ήταν προπονητής την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία ευχαριστεί τον Σπύρο Φιλίππου και του εύχεται κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Η Αθλητική Ένωση Καλαμπακίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει της λύση της συνεργασίας της με τον Σπύρο Φιλίππου καθώς πηγαίνει προπονητής στην γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης!!!

Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε μαζί.. και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!!!».

Το Ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Women’s Champions League ξεκινάει στις 7 Αυγούστου με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται στο 8ο γκρουπ της προκριματικής φάσης, αντιμετωπίζοντας την διοργανώτρια του ομίλου, Άντερλεχτ (Βέλγιο), την Κβίνερ (Νορβηγία) και την Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία), με σκοπό την πρόκριση στην φάση των «32» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

filippou

Ο νέος τεχνικός της γυναικείας ομάδας

του ΠΑΟΚ, Σπύρος Φιλίππου μιλάει στον «Π.Τ.»

Πώς αισθάνεσαι για τη νέα πρόκληση στην καριέρα σου, σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους;

Η αλήθεια είναι ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Παρ’ όλα αυτά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπό μου η επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Γνωρίζω σε ποιο χώρο πηγαίνω, γνωρίζω τις απαιτήσεις που έχει, υπάρχει πίεση χρόνου, γιατί σε 20 μέρες η ομάδα πρέπει να φανεί έτοιμη στην πρώτη επίσημη ευρωπαϊκή της υποχρέωση και να διεκδικήσει την πρόκριση.

Προσωπικά, από τη θέση μου θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου από άποψη δουλειάς για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι ότι συναισθηματικά ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ήταν μια απόφαση πέρα από ποδοσφαιρική και απόφαση ζωής, γιατί αφήνω έναν τρόπο ζωής στη Δράμα και ξεκινάω μια καινούρια σελίδα. Είχα μια ομάδα που έζησε καλές στιγμές και ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές για την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα και σίγουρα τη διοίκηση της ομάδας του Καλαμπακίου για την κατανόηση που έδειξε σ’ αυτή μου την κίνηση και την χαρά που είδα στα πρόσωπά τους.

 

Οι απαιτήσεις από τον ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλες. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις;

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει τα ινία στον ελλαδικό χώρο τα τελευταία χρόνια. Είναι κεκτημένα αυτά και εννοείται πως πρέπει να τα διατηρήσουμε. Αυτό που με τράβηξε περισσότερο είναι το ευρωπαϊκό όραμα και αυτό που έχουν σχεδιάσει για την ομάδα όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Ήδη από την περυσινή χρονιά η λειτουργία της ομάδας συμβαδίζει σε επαγγελματικά πρότυπα, με άριστες συνθήκες εργασίας. Η ομάδα πλέον γυμνάζεται σε χώρους που γυμνάζεται η ΠΑΕ, στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας, οπότε υπάρχουν όλα τα αναγκαία για έναν προπονητή να δουλέψει. Και φυσικά γνωρίζω ότι απέναντί μου, έχω παίκτριες που ουσιαστικά είναι επαγγελματίες.

 

Λένε ότι κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά για σένα υπάρχει και η μεγάλη πίεση χρόνου για τα προκριματικά του Champions League…

 To Champions League είναι στις 7 Αυγούστου, ένας όμιλος 4 ομάδων, είμαστε εμείς, είναι η Κβίνερ από τη Νορβηγία, η Άντερλεχτ που είναι γηπεδούχος, και η Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία. Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό σε Νορβηγία, Βέλγιο και Ολλανδία και όλοι καταλαβαίνουμε ότι το επίπεδο είναι πολύ υψηλό.Εμείς θα διεκδικήσουμε σύμφωνα τις δυνατότητες που μας αναλογούν, καθώς η ομάδα έχει στόχο την πρόκριση.Νομίζω ότι παρ’ όλο που υπάρχει ένα σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούμε να δουλέψουμε τακτικά σε κάποια κομμάτια που θέλω να περάσω στην ομάδα και να πάμε να πάρουμε την πρόκριση. Ο γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας στην Ελλάδα. Παίζει ποδόσφαιρο με την μπάλα στα πόδια στην πλειοψηφία της, αλλά αυτό στην Ευρώπη και με δυνατότερους αντιπάλους ίσως πρέπει να αλλάξει. Εγώ θα προσπαθήσω να προσαρμόσω το DNA της ομάδας και να περάσω λίγο την υπομονή στο παιχνίδι για να κάνω την ομάδα λίγο πιο συμπαγή ώστε να βρούμε έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχει μάθει η ομάδα και να μπορέσει να κερδίσει.