Home > νέα > Ο TAP πιστοποιείται με ISO 14001

Ο TAP πιστοποιείται με ISO 14001

 Ο TAP πιστοποιείται με ISO 14001

 

Τον Απρίλιο του 2018, το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) που καλύπτει τις κατασκευαστικές εργασίες για τον αγωγό στην Ιταλία, την Αλβανία και την Ελλάδα, καθώς και τις εταιρικές δραστηριότητες του έργου, πιστοποιήθηκε με βάση το πρότυπο 14001:2015 του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (International Organisation for Standardisation – ISO). Η πιστοποίηση αυτή, βεβαιώνει ότι ο ΤΑΡ εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές του κλάδου σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές του διαδικασίες και την τεκμηρίωσή τους. Την πιστοποίηση,  επέδωσε στον ΤΑΡ η διεθνής υπηρεσία πιστοποίησης Bureau Veritas.

Ο Γενικός Διευθυντής του TAP, Luca Schieppati, δήλωσε σχετικά: «Όλος ο οργανισμός του ΤΑΡ εργάστηκε για να επιτευχθεί αυτό το σημαντικό ορόσημο και βλέπουμε με περηφάνεια τις προσπάθειές μας να αποδίδουν καρπούς. Η πιστοποίηση ISO 14001 εξασφαλίζει την αποτελεσματική διαχείριση των περιβαλλοντικών μας δραστηριοτήτων και βοηθά τον ΤΑΡ να βελτιώσει τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό, μέσω της αποτελεσματικότερης διαχείρισης πόρων και μείωσης των απορριμμάτων».

agogostap

Ο TAP, έχει δεσμευθεί να παραδώσει με υπευθυνότητα ένα έργο παγκοσμίου κλάσης κατά μήκος της συνολικής όδευσης του αγωγού στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία. Στον ΤΑΡ, συνεχίζουν να εργάζονται ώστε να ολοκληρώσουν το στρατηγικό αυτό έργο με ασφάλεια, αποφεύγοντας ή ελαχιστοποιώντας επίδραση στο περιβάλλον και τις φιλοξενούσες κοινότητες. Στις αρχές του 2017, ο ΤΑΡ πιστοποιήθηκε επίσης με βάση το πρότυπο OHSAS 18001 για το Σύστημα Διαχείρισής του για την Υγεία και την Ασφάλεια.

Τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, επιτρέπουν στους οργανισμούς να εντοπίζουν, να διαχειρίζονται, να εποπτεύουν, και να ελέγχουν περιβαλλοντικά θέματα υιοθετώντας ολιστική προσέγγιση. Κι ένα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης πιστοποιημένο με ISO, προβλέπει ότι ένας οργανισμός λαμβάνει υπόψη όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του, όπως: ατμοσφαιρική ρύπανση, θέματα ύδρευσης και αποχέτευσης, διαχείριση απορριμμάτων, μόλυνση του εδάφους, μετριασμός και προσαρμογή σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, καθώς και αποτελεσματική χρήση πόρων.