Home > Πρώτο Θέμα > Οι προκλήσεις του επιχειρείν στο Νομό μας και οι δράσεις του Επιμελητηρίου Δράμας Στ. Γεωργιάδης: «Μια καινούργια χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία και δημιουργικότητα…»

Οι προκλήσεις του επιχειρείν στο Νομό μας και οι δράσεις του Επιμελητηρίου Δράμας Στ. Γεωργιάδης: «Μια καινούργια χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία και δημιουργικότητα…»

Πλήθος κόσμου στη βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Δράμας

Οι προκλήσεις του επιχειρείν

στο Νομό μας και οι δράσεις

του Επιμελητηρίου Δράμας

Στ. Γεωργιάδης: «Μια καινούργια χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία και δημιουργικότητα…»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ του έκοψε το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου KOYROS, το Επιμελητήριο Δράμας. Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου, τόσο από τους επιχειρηματίες του νομού, τον εμπορικό κόσμο,  θεσμικούς παράγοντες, αλλά και πολιτικούς και κομματικούς παράγοντες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος και κ. Χαρά Κεφαλίδου (ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος απέστειλε γραπτό χαιρετισμό), ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπ. Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και υπ. Δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Παρθένα Κιόρτεβε, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας κ. Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Δράμας κ. Νίκος Σμολοκτός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας κ. Πολύνα Μπανά, καθώς και πλήθος ακόμη εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, στον οποίο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεωργιάδης πρόσφερε ως δώρο ένα χαρακτικό με τις δύο πρώτες στροφές του Εθνικού Ύμνου του Διονυσίου Σολωμού.

Πριν από την κοπή της βασιλόπιτας, σύντομη ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε γενικό πλαίσιο στη δράση του Επιμελητηρίου το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς και στα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει γενικότερα το επιχειρείν στο Νομό Δράμας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «το 2022 ήταν μια χρονιά, που όλοι μας αναμέναμε να την επανεκτιμήσουμε χωρίς εμπόδια. Περάσαμε 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή της πρόσφατης ιστορίας και μετά μια πανδημία. Άλλα δύο χρόνια τα οποία περάσαμε πάρα πολύ δύσκολα. Το αντέξαμε όμως, με απώλειες και τραύματα, αλλά το περάσαμε.  Με τη βοήθεια της πολιτείας και της κυβέρνησης, βγήκαμε ισχυροί, παρά τις όποιες δυσοίωνες προβλέψεις της τότε εποχής, που ήταν απόρροια ενός φόβου, που επικρατούσε και κυριάρχησε απέναντι στο άγνωστο. Γίναμε ισχυροί με τεράστια άλματα στην ψηφιακή μετεξέλιξή μας».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις δράσεις του Επιμελητηρίου, στο Lab-40, ενώ μίλησε για αισιοδοξία για το μέλλον, επισημαίνοντας ότι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πάντως ακόμα δεν έχουν συνέλθει.

Επεσήμανε ακόμα, ότι, θα πρέπει να αξιοποιηθούν ταχύτατα, όλες οι απαραίτητες αλλαγές για την ενεργειακή μεταρρύθμιση των επιχειρήσεων και κυρίως των ενεργοβόρων, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στο γραφείο Help Desk του Επιμελητηρίου Δράμας, το οποίο βοηθάει άμεσα όλες τις επιχειρήσεις του Νομού Δράμας, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται και αναζητούν σχετικές πληροφορίες. Σε κάποια αποστροφή του λόγου του μάλιστα, είπε ότι «σύνθημά μας είναι η ρήση του Ζαν Κοκτώ, ότι, πρέπει να κάνουμε σήμερα, αυτό που θα κάνουν όλοι αύριο».

Με το τέλος της εκδήλωσης, με μια σύντομη δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεωργιάδης, ανέφερε τα εξής: «Μια καινούργια χρονιά ξεκίνησε με αισιοδοξία και δημιουργικότητα. Εύχομαι σε όλο το επιχειρείν υγεία και κάθε καλό στις οικογένειες τους, στους καταναλωτές να έχουν και αυτοί μια καλή χρονιά και να προτιμούν τις τοπικές μας επιχειρήσεις και όπως είπε και ο Σεβασμιότατος Δράμας κ. Δωρόθεος, να σταματήσει η γκρίνια με στόχο να φύγει η τοξικότητα χωρίς αυτό να σημαίνει ηττοπάθεια στις διεκδικήσεις μας. Καλή μας χρονιά με υγεία, ευλογία και δημιουργικότητα».