Home > Νέα >  Οι υδατογραφίες του Δραμινού  εικαστικού Γιώργου Ταξίδη εντυπωσίασαν το φιλότεχνο κοινό στην GALLERY 13

 Οι υδατογραφίες του Δραμινού  εικαστικού Γιώργου Ταξίδη εντυπωσίασαν το φιλότεχνο κοινό στην GALLERY 13

 Οι υδατογραφίες του Δραμινού  εικαστικού

 Γιώργου Ταξίδη εντυπωσίασαν

το φιλότεχνο κοινό στην GALLERY 13

 

Με πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα εγκαίνια της έκθεσης του Δραμινού εικαστικού Γιώργου Ταξίδη, με τίτλο: «Ήχος Ελληνικός», στην GALLERY 13. Πρόκειται για έκθεση ζωγραφικής με 14 πορτρέτα υδατογραφίες Ελλήνων λογίων συνθετών από τον 13ο έως τον 20ο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, Τρίτη με Σάββατο, έως τις 31 Μαΐου από τις 18:00 έως τις 22:00.

Από την αρχαιότητα, κρασί και μουσική συμβαδίζουν απόλυτα και σε κάθε συμπόσιο ο Διόνυσος φρόντιζε να δημιουργήσει στους παρευρισκομένους την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Και τα δύο προσφέρουν ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι που περνά από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. Mια αφύπνιση συναισθημάτων και αναμνήσεων…

Η μουσική και το κρασί μοιράζονται την ικανότητα να μας κάνουν να νιώθουμε. Αυτό που ακούμε μπορεί να επηρεάσει αυτό που νιώθουμε και ακόμη τη γεύση του κρασιού που δοκιμάζεται εκείνη τη στιγμή.

Η GALLERY13, σταθερά προσηλωμένη σε ποιοτικές επιλογές, παρουσιάζει για τον μήνα Μάιο δύο προτάσεις υψηλών αξιώσεων. Οι Ταιριαστές Τέχνες της Υδατογραφίας, της Μουσικής και του Οίνου, με απόλυτο σεβασμό στην Παράδοση και τον Πολιτισμό θα υπηρετήσουν τον σκοπό της επαφής του Ανθρώπου με την Ιστορία του.

Η εκφραστικότητα των μουσικών οργάνων της Ανατολής, η Ζωγραφική και ο Οίνος, θα μας προσφέρουν μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, μέσα από το αίσθημα της ειρήνης που η Τέχνη δύναται να εκφράσει. Ένα Συμπόσιο με αφορμή το 2022, έτος μνήμης και απολογισμού της προσφοράς του προσφυγικού Ελληνισμού στην πατρίδα μας.

Από τον «μαΐστορα» Ιωάννη Κουκουζέλη, και τον κορυφαίο μουσικό της μεταβυζαντινής εποχής Πέτρο Πελοποννήσιο, μέχρι τον Μίκη Θεοδωράκη, οι οποίοι σφράγισαν το ελληνικό τραγούδι του 20ου αιώνα, μια σειρά από λόγιους δημιουργούς γράφουν την ιστορία της ελληνικής μουσικής στους νεότερους χρόνους, ταξιδεύοντας με όχημα έναν ήχο ο οποίος -πότε ως «φωτοδότης» και πότε «ετερόφωτος» – διατηρεί τα στοιχεία εκείνα που μας επιτρέπουν να τον χαρακτηρίσουμε «ελληνικό».

Αφορμή στάθηκε το μουσικό άλμπουμ των Polis Ensemble, «Ήχος Ελληνικός». Με αφετηρία το εκκλησιαστικό βυζαντινό μέλος, το οποίο λειτούργησε ως πηγή για τη δυτική μουσική, και τα ανώνυμα δημοτικά τραγούδια που ποτέ δεν έπαψαν να εμπνέουν τους Έλληνες συνθέτες, το POLIS Ensemble επιχειρεί ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο μερικών από τους σπουδαιότερους μουσουργούς με ελληνική καταγωγή, από τον ύστερο Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας, μην διστάζοντας να το προσαρμόσει στις ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις των μουσικών οργάνων που τα μέλη του σεξτέτου χρησιμοποιούν.