Home > νέα > Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για το ενδεχόμενο της διοργάνωσης ή της αναβολής της Ονειρούπολης!

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για το ενδεχόμενο της διοργάνωσης ή της αναβολής της Ονειρούπολης!

Δηλώσεις της αντιδημάρχου Πολιτισμού – Αθλητισμού και Παιδείας στον «Π.Τ.»

Όλα τα σενάρια στο τραπέζι

για το ενδεχόμενο της διοργάνωσης

ή της αναβολής της Ονειρούπολης!

Μια πιθανή αναβολή της Ονειρούπολης

θα μπορούσε να αποδειχθεί θετική για το μέλλον της διοργάνωσης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΕΝΑ ΑΠΟ τα ερωτήματα που κυριαρχούν αυτή την εποχή αλλά και σίγουρα θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα, είναι η φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης.

Στην πόλη της Δράμας, κυκλοφορούν διάφορες απόψεις και σχόλια για το αν φέτος θα πραγματοποιηθεί ή όχι.

Γεγονός είναι πάντως, ότι, ο λόγος της εξέλιξης της πανδημίας από τον Covid-19, είναι πολύ σοβαρός προκειμένου να υπάρξει αναβολή για τη φετινή Ονειρούπολη. Όταν ήδη γίνεται λόγος για αναβολή του Dramaica festival στη Δράμα και μεταφορά του τον Σεπτέμβριο, όταν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ταινιών Μικρού Μήκους μπορεί να πραγματοποιηθεί με ελάχιστους συμμετέχοντας και κυρίως διαδικτυακά και όταν αναβάλλεται μια από τις σπουδαιότερες εμπορικές διοργανώσεις της χώρας όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, τότε σίγουρα τα ερωτήματα για την πιθανότητα λειτουργίας ή όχι της Ονειρούπολης, είναι κυριολεκτικά πραγματικά, με την ζυγαριά να γέρνει προς την πλευρά της αναβολής.

Γεγονός είναι πάντως ότι, μέχρι σήμερα, ο Δήμος Δράμας δεν έχει προχωρήσει σε καμιά διαδικασία, όπως για παράδειγμα οι υποτιθέμενες δημοπρατήσεις για τα παιχνίδια που θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει. Το αρνητικό, είναι ότι ο χρόνος στενεύει επικίνδυνα και υπάρχει ο κίνδυνος η όποια διοργάνωση γίνει, αν γίνει, να είναι αρκετά πρόχειρη.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ώστε να γίνουν δημοπρασίες για όλα τα παιχνίδια που θα βρίσκονται στο χώρο και ότι οι διαδικασίες έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Παρ’ όλα αυτά, τα μέτρα επιβολής για την πανδημία του κορωνοϊού άλλαξαν τα πράγματα, όλα αυτά αναβλήθηκαν και η αβεβαιότητα για τέτοιου είδους διοργανώσεις υπερίσχυσε των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, στο γενικότερο πλαίσιο της συζήτησης που υπάρχει ανάμεσα στους συνδημότες μας, είναι ότι η διοργάνωση χρειάζεται αφενός αρκετές αλλαγές προκειμένου να φέρει κόσμο στην πόλη της Δράμας, αλλά και σίγουρα να αλλάξει κάτι στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Γεγονός είναι πάντως, ότι, στους Δραμινούς επικρατεί η άποψη ότι το πιθανότερο απ’ όλα θα είναι η αναβολή της διοργάνωσης για φέτος εξαιτίας του κορωνοϊού. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η αναβολή όμως, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα ατού, ώστε να υπάρξει μια γενικότερη αλλαγή στο πλαίσιο της διοργάνωσης και να γίνει κάτι καλύτερο και ανανεωμένο για την Ονειρούπολη.

toliou_

Συνάντηση την Παρασκευή

Ο «Πρωινός Τύπος», επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κα. Αναστασία Τόλιου-Δάντζερα, η οποία έχει αναλάβει από φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης της Ονειρούπολης.

Όπως είναι γνωστό, η διοργάνωση της Ονειρούπολης, όλα τα προηγούμενα χρόνια διεξαγόταν με ευθύνη της ΔΕΚΠΟΤΑ, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλα αυτά μετατέθηκαν πλέον στον κύριο κορμό των υπηρεσιών του Δήμου, με την κύρια ευθύνη να πέφτει στα χέρια της κας. Τόλιου.

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, η αντιδήμαρχος μάς είπε ότι «έχει οριστεί μια συνάντηση για το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, για να δούμε κάποια πράγματα και να ακούσουμε κάποιους φορείς», λέγοντας ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν λίγο μετά».

Η ίδια διευκρίνισε επίσης ότι «είμαστε ακόμα σε διαβούλευση με φορείς όπως είναι ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ξενοδόχων, με πολίτες και άλλους». Όσον αφορά τη συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής, σ’ αυτή θα συμμετέχει ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, η ίδια και εκπρόσωποι αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.

Στην ερώτηση αν υπάρχει σκέψη αναβολής της φετινής διοργάνωσης της Ονειρούπολης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η κα. Τόλιου απάντησε: «Είμαστε φειδωλοί, γιατί βλέπουμε ότι όλες οι άλλες διοργανώσεις, είτε αργά, είτε γρήγορα, ακυρώνονται, αναστέλλονται και αυτό ισχύει πανελλαδικά. Είμαστε κι εμείς φειδωλοί, γιατί και τα χρήματα της Ονειρούπολης δεν είναι λίγα. Η απόφασή μας πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαρή και σίγουρη. Γι’ αυτό και καθυστερούμε τις ανακοινώσεις. Γι’ αυτό περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον ιό. Για παράδειγμα, η ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι ένα στοιχείο, ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα πει και ο ΕΟΔΥ για τη συνέχεια».

Καταλήγοντας η ίδια, επισημαίνει ότι, «είμαστε εδώ είτε για το πλάνο Α, είτε για το πλάνο Β. Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι μπορούμε να τα δουλέψουμε και τα δύο, όποιο χρειαστεί. Πιστεύω πάντως ότι, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις για το τι θα γίνει».