Home > Νέα > Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Σκανδαλώδης απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης για ακύρωση της «συμφωνίας» των Πρεσπών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Σκανδαλώδης απόρριψη από το ΣτΕ της αίτησης για ακύρωση της «συμφωνίας» των Πρεσπών

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Σκανδαλώδης απόρριψη από το ΣτΕ

της αίτησης για ακύρωση της «συμφωνίας» των Πρεσπών

 

 

ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ χαρακτηρίζει την απόρριψη της αίτησης ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η ΠΟΠΣΜ όσο και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου είχαν καταθέσει την αίτηση ακύρωσης, όμως με απόφαση του ΣτΕ, η απόφαση αυτό απορρίφθηκε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΣΜ, η εκδίκαση της αίτησης έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2018 και η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε προθεσμία για υποβολή υπομνημάτων μέχρι την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 15:00.

«Πράγματι λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία στις 15:00 διανεμήθηκαν από την Γραμματεία τού Δικαστηρίου 31 ογκωδέστατοι φάκελοι στους ισάριθμους συμβούλους της αυξημένης ολομέλειας. Κι ενώ περιμέναμε να αποτελέσουν αντικείμενο ενδελεχούς και χρονοβόρου μελέτης και προβληματισμού, σε μόλις 20 ώρες πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι η απόφαση διέρρευσε(;) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Σχολιάζοντας την απόφαση η ΠΟΠΣΜ με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «οι δικαστές προφανώς χωρίς να διαβάσουν τα υπομνήματα, κατά πλειοψηφία (πλην του κ. Ποταμιά που συμπεριφέρθηκε ως ένας σύγχρονος Πολυζωίδης) αποφάσισαν ότι η υπόθεση δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ΣτΕ».

Και αναρωτιέται η ΠΟΠΣΜ: «Άραγε ποιος έχει την ευθύνη του ελέγχου της αρχής της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων ενός Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υπογράφει την παραχώρηση της Ιστορίας, του μέλλοντος και των εδαφών της Μακεδονίας, χωρίς την προηγούμενη έγκριση Υπουργικού Συμβουλίου ή της Βουλής; Πολύ περισσότερο όταν ο Ελληνικός λαός εκφράστηκε ποικιλοτρόπως και πολλάκις για το αντίθετο; Αν αποφάσιζε ο Υπουργός Εξωτερικών να παραχωρήσει μόνον με την υπογραφή του τα … Δωδεκάνησα στην Τουρκία, θα μπορούσε να το πράξει χωρίς έλεγχο ούτε καν της νομιμότητας;»

«Κανένας δεν ελέγχει την συνδρομή της αρχής της νομιμότητας» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και τονίζει: «Αυτό αποφάσισε το ΣτΕ. Γιατί η Βουλή ελέγχει την σκοπιμότητα… Επίσης το ΣτΕ απεφάσισε ότι το πολίτευμά μας δεν είναι το «των πλειόνων κράτος» δηλαδή Δημοκρατία, κατά τον ορισμό τού Περικλή, αλλά ολιγαρχία, όπου οι ολίγοι επιβάλλουν ex officio την θέλησή τους στην θέληση τής πλειονοψηφίας. Είναι η πρώτη φορά (από το 1929 που ιδρύθηκε το ΣτΕ) που το Συμβούλιο της Επικρατείας δημοσιεύει απόφασή του σε λιγότερο από μία ημέρα από την κατάθεση υπομνημάτων!»

Αναφερόμενη στη διαδικασία η Ομοσπονδία, επισημαίνει ότι «παραβίασε τους όρους της δημοσιότητας», καθώς δεν ακουγόταν τίποτα στο ακροατήριο, ενώ δεν δόθηκε η δυνατότητα στους δικηγόρους της να αναπτύξουν στοιχειωδώς τα επιχειρήματά τους.

Τρεις μέρες μετά τη διαρροή της απόφασης, ζήτησε η ΠΟΠΣΜ να λάβει γνώση αυτής, «όμως αυτό δεν ήταν δυνατόν, επειδή μας είπαν ότι η απόφαση… δεν είναι έτοιμη» και δεν υπήρξε η δυνατότητα ούτε καν να αναγνωσθεί. «Το γεγονός αυτό είχε επισημάνει ο τελευταίος πρόεδρος του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου. Ο διαρροές είναι παράνομες και πλήττουν καίρια το κύρος της απονομής δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία, «η απόφαση κηρύσσει απαράδεκτη την αίτησή μας διότι θεωρεί την υπογραφή του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά ως κυβερνητική πράξη, μη δυνάμενη να προσβληθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας!

Δέχεται ότι προσβάλλονται ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας, για τις οποίες προσβολές μπορούμε να προσφύγουμε στα δικαστήρια να ζητήσουμε αποζημιώσεις!

Ο μειοψηφήσας σύμβουλος Γεώργιος Ποταμιάς, ο σύγχρονος Πολυζωϊδης, θεωρεί ότι η διοικητική πράξη του Υπουργού είναι προσβλητή και έπρεπε να εξετασθεί το βάσιμο της αίτησής μας».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

[Η ΠΟΠΣΜ και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου δίνουν τιτάνιο αγώνα για να  κρατήσουν την Μακεδονία ζωντανή και το όνομά μας και τα εδάφη μας προστατευμένα στην Ελλάδα, γιατί σε αυτήν ανήκουν κατ’ αποκλειστικότητα. Την αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών υπέγραψαν οι Πρόεδροι και Συντονιστές των οργανώσεων που απαρτίζουν τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου. Μοναδική εκπρόσωπος αυτών στην Ελλάδα είναι η Παννελήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Ουδεμία άλλη εν Ελλάδι οργάνωση αναγνωρίζεται ως μέλος των Παμμακεδονικών Υφηλίου και φυσικά δεν λαμβάνει μέρος στη λήψη αποφάσεων του συντονιστικού οργάνου για την προάσπιση των δικαίων της Μακεδονίας, (προς αποκατάσταση της αλήθειας έναντι οιασδήποτε ψευδούς είδησης κυκλοφορεί από κακοπροαίρετους).

Τελευταίος προστάτης και θεματοφύλακας της τήρησης του Συντάγματός μας, και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας είναι ο ελληνικός λαός, Ο οποίος οφείλει σύμφωνα με την θεμελιώδη υποχρέωση όλων των πολιτών του να τηρεί το Σύνταγμα με πίστη και αφοσίωση στην Δημοκρατία και την Πατρίδα.]