Home > Πρώτο Θέμα > Παραμονή Χριστουγέννων ανοίγει το Χιονοδρομικό Φαλακρού-Παπαεμμανουήλ: Το Φαλακρό μπορεί να γίνει βουνό 4 Εποχών

Παραμονή Χριστουγέννων ανοίγει το Χιονοδρομικό Φαλακρού-Παπαεμμανουήλ: Το Φαλακρό μπορεί να γίνει βουνό 4 Εποχών

Παραμονή Χριστουγέννων

ανοίγει το Χιονοδρομικό Φαλακρού

Παπαεμμανουήλ: Το Φαλακρό μπορεί να γίνει βουνό 4 Εποχών

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ των Χριστουγέννων ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και οι επισκέπτες μπορούν  να ανέβουν και να απολαύσουν το βουνό, έστω και χωρίς χιόνι προς το παρόν.

Αυτό ανακοίνωσε χθες το πρωί μεταξύ άλλων για το Χ.Κ. Φαλακρού, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, κάνοντας γνωστό και επίσημα πλέον, ότι ήδη έχουμε τον πρώτο εκμισθωτή και μάλιστα από Δραμινή εταιρεία.

Ήδη, χθες το πρωί αναρτήθηκε και επίσημα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ότι η Δραμινή εταιρεία NAVARINO O.E., είναι ο πρώτος εκμισθωτής για την χιονοδρομική περίοδο που θα κρατήσει μέχρι και τις 14 Απριλίου. Η Δραμινή εταιρεία ήταν και η μοναδική που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και το μίσθωμα που θα καταβάλει για όλη την περίοδο, ανέρχεται στις 3.200 ευρώ.

Αυτό λοιπόν που επίσημα ανακοίνωσε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, είναι ότι την περασμένη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου «δημοπρατήθηκε και απέκτησε εκμισθωτή και ανοίγει τις πύλες του την παραμονή των Χριστουγέννων. Θα είναι ανοικτό να μας υποδεχθεί για ένα ζεστό ρόφημα μιας και οι συνθήκες με χιόνι δεν επιτρέπουν ακόμα τη χιονοδρομία».

 

Παπαεμμανουήλ: Κάποιοι δεν ήθελαν να λειτουργήσει

Ευχαριστώντας αρχικά τους συνεργάτες του που όλο αυτό το διάστημα «κοπίασαν για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις με τη θετική έκβαση που είχαμε τελικά…», ο ίδιος στη συνέχεια κατήγγειλε ορισμένους κύκλους χωρίς να τους κατονομάσει:  «…παρά τις τιτάνιες προσπάθειες ορισμένων από τη Δράμα, για το αντίθετο, να μην λειτουργήσει. Παρά τις τιτάνιες ορισμένων ανθρώπων, ορισμένων κύκλων, τα καταφέραμε. Καταφέραμε έναν άθλο μέσα σε λίγους μήνες».

Απαντώντας αργότερα σε ερώτηση που τέθηκε από τον «Πρωινό Τύπο» για το ότι έδωσε έμφαση στο ότι κάποιοι κύκλοι δεν ήθελαν να λειτουργήσει φέτος το Χ.Κ. Φαλακρού και ζητώντας να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί, ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε συγκεκριμένα: «Στην ώρα τους, στην ώρα τους, θα τα πούμε όλα».

Σε επόμενη ερώτηση για ποιο λόγο να μη θέλουν αυτοί οι κύκλοι να λειτουργήσει το Φαλακρό, ο κ. Παπαεμμανουήλ συνέχισε: «Όταν θα τα πούμε όλα, να τους ρωτήσετε τους ίδιους».

Η σειρά των γεγονότων

Στη ροή του λόγου του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας παρέθεσε τη σειρά των γεγονότων, λέγοντας: «Αν βάλουμε τα γεγονότα από το Μάιο που βγήκε η κοινή υπουργική απόφαση, τρέξαμε τις διαδικασίες νομιμοποίησης των αυθαιρέτων οι οποίες ολοκληρώθηκαν τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη. Στις 7 Νοεμβρίου φέραμε στην Οικονομική Επιτροπή την τροποποίηση των όρων σύμβασης για να έχουμε ανάδοχο όσον αφορά τον εκχιονισμό και τη συντήρηση των αναβατήρων που θα λειτουργήσουν και είναι ο «παππούς» μετά από 15 χρόνια και δίνει διπλάσιο πεδίο άσκησης χιονοδρομίας και η MESTA και τα δύο baby lift και επίσης ο ανάδοχος ο κ. Νουλίκας θα έχει την ευθύνη για το στρώσιμο των πιστών και του σκι.

Από εκεί και πέρα, ο εκμισθωτής που είναι η εταιρεία NAVARINO Ο.Ε. που αναδείχθηκε από τη διαδικασία της δημοπρασίας, έχει την ευθύνη για την επιχειρηματική δραστηριότητα».

Βουνό 4 Εποχών

Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι στόχος της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Π.Ε. Δράμας, είναι το βουνό να μπορεί να λειτουργεί και να δέχεται επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε ιδιαίτερα ότι, «από φέτος λοιπόν ξεκινά η προσπάθεια μέγιστης αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Όλα πλέον γίνονται με νομιμότητα, με διαφάνεια. Έχω πει ότι μπαίνει μια κόκκινη γραμμή στο παρελθόν και ξεκινάμε να κάνουμε το Φαλακρό, βουνό 4 Εποχών».

Σημείωσε μάλιστα ότι, «αυτό μπορεί σε ορισμένους να ακούγεται περίεργα. Αλλά επειδή οι επαφές που έχουμε και στην Αθήνα αλλά και σε μέρη εκτός Ελλάδος, μας δίνουν αυτή την προοπτική για τις συγκεκριμένες δυνατότητες που έχει το Φαλακρό, όχι μόνο ως Χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά ως βουνό 4 Εποχών».

Ο ρόλος του εκμισθωτή

Σε ερώτηση επίσης του «Π.Τ.» για το τι ακριβώς αναλαμβάνει ο νέος εκμισθωτής, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι  αναλαμβάνει «τη λειτουργία των αναβατήρων και των χώρων ψυχαγωγίας» και συνέχισε: «Εμείς προβήκαμε σε ένα συνεργατικό σχήμα ευρύτερο και προσπαθήσαμε να πετύχουμε ομαδικό πνεύμα, ομόνοιας και συνεργασίας και τα καταφέραμε. Για εμάς ήταν το μεγάλο στοίχημα. Να μην υπάρχουν εκεί πάνω στο βουνό αυτά  που βλέπαμε στο παρελθόν. Είμαστε πιστεύω σε ένα τέτοιο δρόμο και αυτό το κλίμα θέλουμε να διατηρήσουμε από εδώ και πέρα μέχρι όπου πάει».

Σε ερώτησή μας επίσης για το αν φέτος γίνει κάποια εκδήλωση όπως παλαιότερα το OPEN κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά: «Εμείς είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Θέλει πάρα πολύ δουλειά το Χ.Κ. Φαλακρού. Έχουμε ήδη αναλάβει μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, μια συναυλία με τον Τόνι Σφίνο, με σκοπό την προβολή του Χ.Κ. Από εκεί και πέρα κάποιες δράσεις θα γίνουν και επάνω για την προβολή του, αλλά η καλύτερη προβολή είναι αυτή που θα κάνουμε στόμα με στόμα όλοι εμείς οι επισκέπτες, εμείς οι Δραμινοί, αν στ’ αλήθεια το αγαπάμε. Γιατί όλα κρίνονται από τις πράξεις και από τα λόγια μας. Όχι απ’ αυτά που φαινομενικά ενδεχομένως γράφουμε ή λέμε για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας για το βουνό, ενώ στην πραγματικότητα το μοναδικό ενδιαφέρον μας είναι να επενδύσουν στη μη λειτουργία του και στην αποτυχία των πολιτικών μας αντιπάλων».

Στο μεταξύ, με ανάρτηση της στα social media, η Δραμινή εταιρεία NAVARINO, ανακοίνωσε «την έναρξη της  πολυπόθητης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού» και προτείνει «γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο βουνό» ενημερώνοντας ότι «το σαλέ Ανεμοσούρι λειτουργεί κανονικά και τις καθημερινές».