Home > νέα > Παρουσίαση παράδοση και αποδοχή της αρχιτεκτονικής προμελέτης της Καπναποθήκης «Πορτοκάλογλου»

Παρουσίαση παράδοση και αποδοχή της αρχιτεκτονικής προμελέτης της Καπναποθήκης «Πορτοκάλογλου»

Την Τετάρτη 17 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Παρουσίαση παράδοση και αποδοχή

της αρχιτεκτονικής προμελέτης

της Καπναποθήκης «Πορτοκάλογλου»

► Πρόταση χρηματοδότηση του Δήμου στο «ΦιλόΔημος»

για την ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 5 το απόγευμα συνεδριάζει σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, προκειμένου να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις συνολικά σε 89 θέματα.

Το πρώτο και σπουδαιότερα θέμα, είναι η παρουσίαση, παράδοση και αποδοχή της αρχιτεκτονικής προμελέτης για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση της Καπναποθήκης «Πορτοκάλογλου», που βρίσκεται επί της οδού Περδίκκα.

Πρόκειται για την γνωστή Καπναποθήκη της οδού Περδίκκα, η οποία ανήκει στο Δήμο Δράμας και πρόκειται να στεγάσει την Σχολή Κινηματογράφου Δράμας. Το θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη μας και αναμένεται να υπάρξει πολύωρη συζήτηση για το θέμα.

dimotiko sumboulio Dramas1

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Δράμας έχει υπογράψει συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο στις αρχές του Ιουνίου 2018, για την ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στη Δράμα, με την παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκου Παππά.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων, περιλαμβάνει την ίδρυση προγράμματος κινηματογραφικών σπουδών, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, η συμφωνία περιλαμβάνει την διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, συνεδρίων και εκθέσεων, την συνεργασία με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς του τομέα των οπτικοακουστικών και τέλος, την προσπάθεια ανάδειξης της Δράμας ως διεθνούς κέντρου κινηματογράφου. (Βλέπε και «Πρωινό Τύπο» 4  Ιουνίου 2018).

– Το δεύτερο θέμα, αφορά την κατανομή των χώρων προβολής των κομμάτων και τον καθορισμό της χρήσης αυτών ενόψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019 καθώς και των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της ιδίας ημερομηνίας και τυχόν επαναληπτικών αυτών. Ήδη, στο χθεσινό φύλλο, ο «Π.Τ.» δημοσίευσε την πρώτη συνάντηση που είχαν στο Δήμο οι εκπρόσωποι των κομμάτων και των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων.

– Όσον αφορά τα οικονομικά ζητήματα, θα συζητηθούν διάφορες τροποποιήσεις και αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

– Έγκριση όρων του σχεδίου και της σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την «ΔραμΟινογνωσία 2019».

– Έγκριση απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας, σχετικά με την Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου, για το Κ.Η.Φ.Η βάσει της τροποποίησης της Πράξης «Λειτουργία Κ.Η.Φ.Η Δήμου Δράμας».

– Εξέταση προτάσεων των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, για την ίδρυση τμημάτων ένταξης σε σχολικές μονάδες.

– Πρόταση για έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφορικά με τον

ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του

Ρατσισμού. Σχετική πρόταση είχε κατατεθεί από εκπρόσωπο της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» στην προηγούμενη συνεδρίαση, που τελικά δεν συζητήθηκε, καθώς δεν είναι κατατεθεί με την ισχύουσα διαδικασία.

– Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το θέμα της δημιουργίας γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών από το Δήμο Δράμας.

– Συζήτηση για την αποδοχή ή μη δωρεάς από για την ανέγερση μνημείου. Προφανώς αφορά το ζήτημα της δημιουργίας μνημείου για την Γενοκτονία του Ποντίων, που αναμένεται να στηθεί στο δημοτικό κήπο. Αρχικά επί του θέματος της δωρεάς, είχε διαφωνήσει μερίδα της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Ηλιόπουλος – Στεφανίδης).

– Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα θέμα για την υποβολή πρόταση για την πράξη «Ολοκληρωμένο σύστημα χαρτογραφικής απεικόνισης και διαχείρισης κοινωνικής και περιβαλλοντικής πληροφορίες για την αναβάθμισης της δημόσιας πολιτικής και επαφής με πολίτες», όπως και για την πράξη «Ανάπτυξη ψηφιακού συστήματος πολιτισμικής ταυτότητας».

– Επίσης, υποβάλλεται πρόταση χρηματοδότησης για το έργο, «Ανακατασκευή και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σταδίου Δήμου Δράμας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος».

– Εκπόνηση εργαστηριακών ελέγχων για την αποτίμηση της στατικής επάρκειας του Κλειστού Κολυμβητηρίου Δήμου Δράμας.

– Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δράμας και της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την κατασκευή 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείο στον Ξηροπόταμου, για φιλοξενία 50 νηπίων.