Home > Πρώτο Θέμα > Ποιος διέλυσε την Ομάδα Κρατικής Ασφάλειας Δράμας; Πιτσίκογλου στον “Π.Τ.”: Στη Δράμα δεν έγιναν επεισόδια σε αντίθεση με Κατερίνη και Κοζάνη!

Ποιος διέλυσε την Ομάδα Κρατικής Ασφάλειας Δράμας; Πιτσίκογλου στον “Π.Τ.”: Στη Δράμα δεν έγιναν επεισόδια σε αντίθεση με Κατερίνη και Κοζάνη!

Ερωτηματικά θέτει το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας

Ποιος διέλυσε την Ομάδα

Κρατικής Ασφάλειας Δράμας;

Πιτσίκογλου: Στη Δράμα δεν έγιναν επεισόδια σε αντίθεση με Κατερίνη και Κοζάνη!

 

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΓΙΑ πρωτοφανείς μεθοδεύσεις κάνει λόγο με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας και καταγγέλλει τη διοίκηση γι’ αυτό, «η οποία», όπως σημειώνει, «με καινοφανείς, σπασμωδικές και αδικαιολόγητες ενέργειες, ανακαλύπτει ζητήματα με προφανή στόχευση να υπερκαλυφθούν τυχόν δικές της ανεπάρκειες ή μεθοδεύσεις».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας, κάνει λόγο για τη διάλυση της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας Δράμας, του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, μετά την νέα ετήσια υπηρεσιακή αξιολόγηση από την οποία δεν εξήχθη το συμπέρασμα ότι το σύνολο των συναδέλφων που την απαρτίζουν τελούν υπό καθεστώς αντικατάστασης τους. Όπως επισημαίνει η διοίκηση του Σωματείου, κατά την επίσκεψη του κ. Τσακαλώτου στη Δράμα, οι διαμαρτυρίες των πολιτών αντιμετωπίστηκαν με τρόπο «που προστατεύει από τη μια την ασφάλεια ενός κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη διασφαλίζει την – μέσα σε νόμιμα πλαίσια – δημοκρατική έκφραση των πολιτών επί ζητημάτων που τους απασχολούν. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης διασφαλίστηκαν σε απόλυτο βαθμό και τα δυο, χωρίς να προκύψει κανένας κίνδυνος εκτροπής».

 

Πιτσίκογλου: Στη Δράμα δεν άνοιξε ρουθούνι σε σχέσεις με άλλες πόλεις!

Ο «Πρωινός Τύπος» επικοινώνησε χθες με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Πιτσίκογλου, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι στη Δράμα δεν έγιναν επεισόδια όπως σε άλλες πόλεις και ότι η περιοδεία του υπουργού στη Δράμα ήταν ασφαλής. Όπως τόνισε ο κ. Πιτσίκογλου,  «σε σχέση με όσα έχουν γίνει σε άλλες πόλεις, στη Δράμα ήταν το καλύτερο, ούτε μύτη άνοιξε, ούτε χημικά έπεσαν, τίποτα. Δημιουργήθηκε κάποια ένταση κάποια στιγμή, όμως εμείς δεν θα είμαστε στη μέση και θα μας χτυπούν από εκεί κι από εδώ».

Όπως εξηγεί, «είχαμε τις πληροφορίες μας για τα συνήθη άτομα που συγκεντρώνονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Και επειδή έγινε αυτό, φτάσαμε στο σημείο να την πληρώσουν οι συνάδελφοι στην Ομάδα Κρατικής Ασφάλειας» και τονίζει: «Τέσσερις συνάδελφοι και ο προϊστάμενός τους, μετακινήθηκαν από την Ομάδα σε άλλες θέσεις, παραμένοντας βέβαια στην Ασφάλεια, και με δυο λόγια τους έβγαλαν ακατάλληλους».

Στην ερώτηση για το πώς έγινε αυτό, αν δόθηκε κάποια εντολή από τα κεντρικά για ότι έγινε, ο κ. Πιτσίκογλου επισημαίνει ότι «από κάπου δόθηκε εντολή. Δεν έγινε τυχαία! Προσπαθούμε να μάθουμε από πού ξεκίνησε αυτή η εντολή και κανένας δεν παίρνει την ευθύνη να μας πει πώς ξεκίνησε».

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι, «αυτά γινόντουσαν πριν από 30 χρόνια. Δεν σε γουστάρω, σε διώχνω. Αυτά πρέπει να σταματήσουν. Αν ο κάθε αστυνομικός ζει με αυτό το άγχος για τέτοιες καταστάσεις, το θεωρώ ότι είναι πολύ  τραβηγμένο. Και αν δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, να μας το λένε. Τόσα χρόνια ήταν καλοί συνάδελφοι και ξαφνικά δεν είναι;»

Στην ερώτηση αν αυτή η εντολή ήρθε ως απόρροια για το αν υπήρξε σωστή ή όχι φύλαξη του υπουργού, ο κ. Πιτσίκογλου τονίζει: «Στην Κατερίνη και στην Κοζάνη είδατε τι έγινε.  Θέλουν να πουν ότι εμείς είμαστε ανάξιοι με τους συναδέλφους που ήταν εκεί; Ήμασταν η μοναδική Διεύθυνση που δεν άνοιξε μύτη!»

Astynomia-Drama-01-1200x630

Η ανακοίνωση του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας

[Τις τελευταίες ώρες η αστυνομική οικογένεια της Δράμας γίνεται μάρτυρας πρωτοφανών μεθοδεύσεων εκ μέρους της διοίκησης η οποία με καινοφανείς, σπασμωδικές και αδικαιολόγητες ενέργειες, ανακαλύπτει ζητήματα με προφανή στόχευση να υπερκαλυφθούν τυχόν δικές της ανεπάρκειες ή μεθοδεύσεις.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην πόλη μας και η χλιαρή αντίδραση που προκάλεσε σε μια μικρή μερίδα πολιτών, αντιμετωπίστηκε συνολικά με τρόπο που προστατεύει από τη μια την ασφάλεια ενός κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη διασφαλίζει την – μέσα σε νόμιμα πλαίσια – δημοκρατική έκφραση των πολιτών επί ζητημάτων που τους απασχολούν. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης διασφαλίστηκαν σε απόλυτο βαθμό και τα δυο, χωρίς να προκύψει κανένας κίνδυνος εκτροπής.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, όμως, δοκιμάζεται η πίστη των συναδέλφων μας στο ότι ακόμα και αν επαγγελματικά, διαδικαστικά, κανονιστικά ακολουθούνται όλες οι απαραίτητες διατυπώσεις, ώστε ως θεσμός της Δημοκρατίας, να επιτελέσουμε την αποστολή μας, κάποια στιγμή για ακατανόητο λόγο θα γινόμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος καταστάσεων οι οποίες προφανώς δεν μας αφορούν.

Η ολική διάλυση της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας με το αιτιολογικό σκεπτικό μειωμένης επαγγελματικής απόδοσης, λίγες ημέρες μετά την νέα ετήσια υπηρεσιακή αξιολόγηση από την οποία δεν εξήχθη το συμπέρασμα ότι το σύνολο των συναδέλφων που την απαρτίζουν τελούν υπό καθεστώς αντικατάστασης τους, ανασύρει ξαφνικά  εκείνες τις πρακτικές που είχαν καταχωνιαστεί στο πιο σκοτεινό ντουλάπι της ιστορίας. Αγώνες δεκαετιών κατάφερναν έως σήμερα να θεωρήσουμε πως κανένας-ποτέ δεν θα επιχειρούσε να τις επαναφέρει. Τελικά κάναμε όλοι λάθος , το «γκρίζο» υπάρχει ακόμα, ζει ξανά ένδοξες ώρες και ένα Σώμα που κατάφερνε να επουλώνει διαχρονικές πληγές  ξαναβρίσκεται ακόμα να παλεύει με τα αυτονόητα.

Όσο και αν το γυρεύουν κάποιοι η Ελληνική Αστυνομία δεν θα επιστρέψει στις κακές πρακτικές που νοσταλγούν. Όση δύναμη και να νομίζουν ότι  διαθέτουν κάποιοι, οι πολλοί και δίκαιοι  θα νικήσουν. Εμείς ως εκπρόσωποι Αστυνομικών Υπαλλήλων της Δ.Α Δράμας θα δώσουμε μάχη για να ανακαλύψουμε ποια είναι η πραγματική αιτία της διάλυσης της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας η οποία τόσα έχει προσφέρει στο νομό μας και ποίος ήταν ο εντολέας της. Οι υπηρεσίες ασφαλείας είναι ο πυλώνας της καταπολέμησης και πρόληψης του εγκλήματος και πράξεις σαν και αυτές  θίγουν την επαγγελματική μας υπόσταση και υποτιμούν το έργο μας. Εμείς, τους λέμε να μην αγωνιούν, η προσπάθειά τους να καταστρέψουν ότι καλό έχει χτιστεί θα πέσει στο κενό.]