Home > νέα > Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις της ΔΡΑΣΗΣ στη Δράμα στο πλαίσιο της Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις της ΔΡΑΣΗΣ στη Δράμα στο πλαίσιο της Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Παρά τον άστατο καιρό…

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις

της ΔΡΑΣΗΣ στη Δράμα στο πλαίσιο

της Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΑΡΑ ΤΟΝ άστατο καιρό με τις βροχούλες που λίγο έλλειψε να αναβάλουν την εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ», ο κόσμος παρέμενε στην πλατεία Ελευθερίας και μπόρεσε να απολαύσει μια όμορφη βραδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών από τη ΔΡΑΣΗ, σε συνεργασία με την Π.Ε. Δράμας, τον Δήμο Δράμας, την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Δράμας συνδιοργάνωσε με επιτυχία εκδηλώσεις, την Δευτέρα 26 Ιουνίου, στην  πλατεία Ελευθερίας Δράμας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε διανομή ενημερωτικού υλικού, δράση ζωγραφικής για παιδιά, ποδηλατοδρομία με την συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Πεζών Ποδηλατών Δράμας, παραδοσιακού χορούς με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Ακρίτες Νέας Κρώμνης, του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας, του Συλλόγου Βλάχων Προσοτσάνης «Οι Γραμμουστιάνοι», της Θρακικής Εστίας Δράμας και του Ποντιακού Πολιτιστικού Σύλλογου Μαυροβάτου «Το Καρς» και συναυλία από το μουσικό σχήμα «Επτά Όγδοα».

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας, κ. Ξανθόπουλος, ο δήμαρχος Δράμας, κ. Μαμσάκος, ο δήμαρχος Δοξάτου κ. Καραμπακάλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Χαρακίδης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project για την Δράμα» κα Κιόρτεβε, ο πρόεδρος της Τ.Δ. Δράμας (I.P.A) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και Διοικητή της Τροχαίας Δράμας, κ. Σκάρλιος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Πούλιος και άλλοι.

Καμπουρίδης: Προσφορά στο Δραμινό λαό

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ κ. Καμπουρίδης, τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2019, παρ’ όλα αυτά κάθε φορά η εκδήλωση αντιμετωπίζει προβλήματα με τον καιρό. Αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν στο χώρο, καθώς και στους χορούς των πολιτιστικών συλλόγων.

Όπως τόνισε μάλιστα, «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ώστε να δει ο Δραμινός λαός, ότι η ΔΡΑΣΗ πέρα από τον αγώνα της κατά των ναρκωτικών είναι και σε πολλά άλλα σημεία που μπορεί να βοηθήσει το Δραμινό πολίτη. Και όλα αυτά, άνευ αμοιβής».

Με τη σειρά του ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου ΔΡΑΣΗ κ. Βλάχος, σημείωσε: «Δείχνουμε το παρόν στο δραμινό λαό, ότι είμαστε κοντά του σε οποιοδήποτε πρόβλημα τον απασχολεί, είτε έχει σχέση με εθισμούς και εξαρτήσεις είτε όχι και είμαστε εδώ».

Ξανθόπουλος: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθόπουλος, σημείωσε ότι «η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, είναι μια μέρα προβληματισμού, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Η δομή υποστήριξης της ΔΡΑΣΗΣ, κάθε χρόνο τη μέρα αυτή κάνει δράσεις ευαισθητοποίησης. Δηλώνουμε την συμβολική και ουσιαστικά μας στήριξη σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες, γιατί οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις, ουσιαστικά ακυρώνουν τον άνθρωπο και τον καθιστούν από προσωπικότητα, ενεργούμενο».

Τ. Πούλιος: Μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Τάσος Πούλιος, γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΡΑΣΗΣ, σημειώνει: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, ο οποίος συμμετέχει στη ΔΡΑΣΗ από το ίδρυσή της , επιχειρεί με κάθε δυνατό μέσο να προωθήσει τις αντι-εξαρτησιογόνες πολιτικές, κυρίως στον πληθυσμό των νέων, αλλά και γενικότερα σε όλο τον πληθυσμό του Νομού Δράμας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια, γίνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός».

Όπως τόνισε μάλιστα ο ίδιος, «θα πρέπει να είμαστε καθημερινά στον αγώνα κατά κάθε είδους εξάρτησης, όχι μόνο από τα ναρκωτικά, αλλά κάθε είδους εξάρτησης η οποία δημιουργεί πρόβλημα στον ανθρώπινο οργανισμό και γενικά στις ανθρώπινες σχέσεις. Ευελπιστώ ότι η ΔΡΑΣΗ κινείται στην σωστή κατεύθυνση και ότι το επόμενο διάστημα θα έχει ακόμα περισσότερες συμμετοχές στο Ν. Δράμας, προκειμένου να ολοκληρώσει το σκοπό της και να πετύχει τους στόχους της».

Θ. Πούλιος: Δηλώνουμε πάντα παρών

Για τη συμμετοχή τους στις χορευτικές εκδηλώσεις της ΔΡΑΣΗΣ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Προσοτσάνης κ. Θόδωρος Πούλιος, επισημαίνοντας ότι «με χαρά δεχθήκαμε την πρόσκληση και ο Σύλλογός μας είναι θετικός να συμμετέχει όπου μπορεί σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στα πλαίσια των Ελευθερίων της Δράμας δηλώνουμε πάντα παρών. Ο πολιτισμός, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατάμε ψηλά τη σημαία μας, του Ελληνισμού, τα ήθη και τα έθιμά μας».