Home > νέα > «Πόλη και Ζωή»: ο πολιτισμός στο περιθώριο, οι σπατάλες στην κορυφή !

«Πόλη και Ζωή»: ο πολιτισμός στο περιθώριο, οι σπατάλες στην κορυφή !

«Πόλη και Ζωή»: ο πολιτισμός στο περιθώριο, οι σπατάλες στην κορυφή !

Καταστροφική πορεία για την ΔΕΚΠΟΤΑ

προαναγγέλλει ο Προϋπολογισμός του 2017

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ της ψήφισης κατά πλειοψηφία του προϋπολογισμού της ΔΕΚΠΟΤΑ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της δημοτικής παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη και Ζωή». Όπως επισημαίνεται μάλιστα σε κάποιο σημείο, «με τον προϋπολογισμό του 2017, προαναγγέλλεται η καταστροφική πορεία για τη ΔΕΚΠΟΤΑ».

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση της «Πόλης και Ζωής», αναφέρονται τα παρακάτω:

«Όταν όλοι πιστεύουν ότι: ο πολιτισμός μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο της χώρας από την κρίση , ότι πρέπει να επενδύσουμε στον πολιτισμό, καθώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου όχι μόνο δεν επενδύει στον πολιτισμό μας, όχι μόνο δεν επενδύει στην ιστορία μας, αλλά σπαταλά τα χρήματα των Δραμινών σε φιέστες, ταξίδια και ανούσιες εκδηλώσεις, όπως αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό της ΔΕΚΠΟΤΑ, ο οποίος ήρθε εκπρόθεσμα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Με βάση τα στοιχεία του Προϋπολογισμού της ΔΕΚΠΟΤΑ, αυτοί που επέβαλαν τη λιτότητα στα σχολεία, σπαταλούν 470.993,80 Ευρώ για την Ονειρούπολη, εκ των οποίων οι 93.753,80 χρέος από την προηγούμενη χρονιά.

Μέσα στις δαπάνες συμπεριλαμβάνεται δαπάνη 24.800 Ευρώ για ετήσιο ενοίκιο γιγαντοοθόνης LED για προβολές.

Από χορηγίες για την Ονειρούπολη προϋπολογίζονται έσοδα μόνο σε 30.000 Ευρώ, όταν στην αρχή της φετινής Ονειρούπολης ενημερωθήκαμε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τα έσοδα θα είναι περίπου 70.000 ευρώ. Το στοιχείο αυτό γεννά τεράστιες υποψίες για έσοδα που δεν καταγράφονται επίσημα.

Όταν το κόστος της Ονειρούπολης είχε περιοριστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στις 200.000 Ευρώ και πάλι ήταν μεγάλο, έρχεται σήμερα η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου και υπερδιπλασιάζει το κόστος.

Όποιο σχόλιο και να κάνει κανείς σ’ αυτή την απόφαση, είναι λίγο.

Έχουν επαφή με την πραγματικότητα;

Δεν πρόκειται μόνο για σπατάλη!

Δεν πρόκειται μόνο για κακοδιαχείριση!

Είναι έγκλημα κατά της τοπικής κοινωνίας, που ενώ υποφέρει και βασανίζεται από την φτώχια και την ανέχεια, καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για να λειτουργούν τα σχολεία!!!

Τους παραδίδουμε στην κρίση των Δραμινών.

Εμείς λέμε ότι άμεσα πρέπει να αναδιοργανωθεί η Ονειρούπολη και να γίνει εντελώς ανέξοδη για τον Δήμο. Και επιμένουμε ότι αυτό είναι εφικτό χωρίς καμιά ποιοτική υποβάθμιση. Όπως μειώσαμε στο 20% τα έξοδα μέσα σε 3 χρόνια, έτσι μπορούν να μειωθούν ακόμη περισσότερο και να εκμηδενιστούν τα χρήματα που δαπανά κάθε χρόνο ο Δήμος.

Φτάνει πια η σπατάλη των χρημάτων της Δράμας και των Δραμινών!!!

Συμπληρωματικά στα παραπάνω και με πρόθεση:

– να δώσουμε λύσεις εκεί που η δημοτική αρχή του κ. Μαμσάκου δεν μπορεί, αφού την απασχολεί μόνο η εξυπηρέτηση ημετέρων και η αύξηση της εκλογικής πελατείας, και

– να καταθέσουμε προτάσεις για την ανάπτυξη της Δράμας και την πρόοδο των Δραμινών, γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει

– τους γνωρίζουμε ότι από τις 14 Απριλίου του 2014 (Ν. 4257, άρθρο 38, παρ. 1Αv) οι Δήμοι μπορούν να χρηματοδοτούν τις Σχολικές Επιτροπές με επιπλέον επιχορηγήσεις πέρα από αυτές που διατίθενται από το κράτος. Τα ποσά δεν είναι μεγάλα, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούν να βοηθήσουν.

Κ. Μαμσάκο, αναλάβετε, επιτέλους, τις ευθύνες σας!!!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *