Home > Πρώτο Θέμα > «Πώς λειτουργούν με μόλις 4 ειδικούς παθολόγους τμήματα Covid-19 στο Νοσοκομείο Δράμας;» Από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας

«Πώς λειτουργούν με μόλις 4 ειδικούς παθολόγους τμήματα Covid-19 στο Νοσοκομείο Δράμας;» Από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας

«Πώς λειτουργούν με μόλις 4 ειδικούς

παθολόγους τμήματα Covid-19

στο Νοσοκομείο Δράμας;»

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ να συνεχιστούν

σε χώρους εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

 

 

ΜΕ ΜΙΑ ανακοίνωσή του προς τους πολίτες της Δράμας, ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, ζητάει από τον ΕΟΔΥ να συνεχίσει το δειγματοληπτικό έλεγχο για Covid-19 σε χώρους εργαζομένων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πριν απ’ αυτό, ο Ιατρικός Σύλλογος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο Νοσοκομείο Δράμας και αναρωτιέται, για το πώς μπορούν να λειτουργούν δύο τμήμα Covid-19 «με μόλις 4 ειδικούς παθολόγους».

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Δράμας, καλεί τους συμπολίτες μας να αντιληφθούν τη δυσκολία της κατάστασης, «ακούγοντας μόνο τους ειδικούς ιατρούς και κλείνοντας τα αυτιά σε πάσης φύσεως «τσαρλατάνους» που τη μια μέρα γίνονται λοιμωξιολόγοι , την άλλη σεισμολόγοι , την επομένη εκλογολόγοι κ.τ.λ.»

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση τονίζεται τα εξής:

[Η εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη μας, που ξεκίνησε πριν δυο εβδομάδες, ορθώς  ανακόπτεται   άμεσα με εφαρμογή ενός ολικού lockdown. Χρόνος για περαιτέρω καθυστερήσεις δεν υπάρχει,  καθώς είναι επιβεβλημένη η αποφόρτιση του ΕΣΥ, που λειτουργεί κάτω από οριακές συνθήκες.

Ως ιατρικός σύλλογος έχουμε επανειλημμένως ζητήσει με διαβήματα προς τον υπουργεία Υγείας και τον Πρωθυπουργό ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που είναι ο κυματοθραύστης της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα και του νοσοκομείου μας, που υστερεί σε νοσηλευτικό και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Ενημερωθήκαμε ανεπίσημα, ότι δυο τμήματα,  εκτός της παθολογικής κλινικής, μετατράπηκαν σε κλινικές covid και μας γεννάται η απορία πως λειτουργούν αυτά τα τμήματα με μόλις τέσσερεις ειδικούς παθολόγους και χωρίς την συνδρομή πνευμονολόγου.

Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι ήδη έχουμε ζητήσει (είναι εις όλους σας γνωστό) από τους υπεύθυνους και τον Πρωθυπουργό  την πρόσληψη τουλάχιστον 8 ειδικών παθολόγων  από τις 11 θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου στην παθολογική κλινική και επιπλέον 2 ογκολόγων, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλες σοβαρές, χρόνιες και επικίνδυνες για την υγεία ασθένειες.

Πρέπει επιτέλους η χώρα μας να αποκτήσει ένα σύστημα υγείας αξιόπιστο  σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Υγείας.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ. Δράμας προτείνει  άμεση συνεργασία του  ΕΟΔΥ με τους ιατρικούς συλλόγους όλης της χώρας.

 Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ πρέπει να συνεχιστούν στοχευμένα  σε χώρους συνεύρεσης εργαζομένων, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθ’ όλη τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να μπορέσουμε να συλλέξουμε στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην πόλη και στον νομό μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιληφθούν τη δυσκολία της κατάστασης ακούγοντας μόνο τους ειδικούς ιατρούς και κλείνοντας τα αυτιά σε πάσης φύσεως «τσαρλατάνους» που τη μια μέρα γίνονται λοιμωξιολόγοι , την άλλη σεισμολόγοι , την επομένη εκλογολόγοι κ.τ.λ. .

Η πορεία της επιδημίας στην πόλη μας, ας αποτελέσει μια ευκαιρία να διδαχθούμε όλοι να ζούμε με τον ιό, αλλά προστατευμένοι από αυτόν, φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις και τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας μέχρι να έχουμε στη διάθεση μας ικανά μέσα αντιμετώπισης του ιού, όπως ένα  αποτελεσματικό εμβόλιο ή φάρμακο.

Οι ιατροί της Δράμας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια υποστήριξης της δημόσιας υγείας, εφαρμόζοντας όλες τις επιστημονικές οδηγίες.

Τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια πρέπει να λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια του lockdown, τηρώντας όμως όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας των ασθενών και του προσωπικού.]