Home > νέα > Πού πήγε το πρωτοκολλημένο ψήφισμα των θεατρικών ομάδων Δράμας;

Πού πήγε το πρωτοκολλημένο ψήφισμα των θεατρικών ομάδων Δράμας;

Πού πήγε το πρωτοκολλημένο ψήφισμα

των θεατρικών ομάδων Δράμας;

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας είπε ότι δεν παρέλαβε τίποτα!

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ της Παρασκευής 19 Απριλίου, ο «Πρωινός Τύπος» δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο: [Πρόταση συμπολιτών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας – Αναγκαιότητα η δημιουργία θεατρικής σκηνής στη Δράμα – Πρόχειρη αντιμετώπιση από το σώμα για προεκλογικούς λόγους!]

Στο κείμενο, αναφερόταν μέρος της συζήτησης που έγινε στην 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, όπου μέλη ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της Δράμας, κατέθεσαν ψήφισμα για την αναγκαιότητα δημιουργίας θεατρικής σκηνής στη Δράμα. Στη δεύτερη παράγραφο του άρθρου μας, αναφερόταν η παρακάτω πρόταση: [Η ανάγνωση της επιστολής έγινε εμβόλιμα χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη διαδικασία, ενώ όπως αργότερα οι ίδιοι ισχυρίστηκαν, είχαν καταθέσει την πρόταση στο Δήμο (άγνωστο που), από τα μέσα Φεβρουαρίου ακόμα, προκειμένου να συζητηθεί σε κάποια συνεδρίαση. Ο πρόεδρος του σώματος κ. Μπαϊρακτάρης, είπε ότι η γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ποτέ δεν έλαβε καμιά παρόμοια επιστολή.]

Μέλος της ομάδας, μας έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι η συγκεκριμένη παράγραφος τους καθιστά «αναξιόπιστους» και ζητούν να γίνει σχετική διόρθωση. Γράφει συγκεκριμένα: [Θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως εγώ ο ίδιος κατέθεσα το αίτημα, το οποίο είχε σαν αποδέκτη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Παρ’ όλα αυτά, δεν γνωρίζουμε γιατί αυτό δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του, ούτε γιατί δεν συζητήθηκε σε τρία συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια. Θα θέλαμε αν γίνεται να διορθωθεί το άρθρο, γιατί μας καθιστά αναξιόπιστους και μας θίγει. Σας παραθέτω συνημμένα το αίτημά μας, πρωτοκολλημένο από την γραμματεία του Δήμου.]

dimotko theatro

Το πρωτοκολλημένο ψήφισμα της ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της Δράμας.

Πού πήγε το ψήφισμα;

Κατά πρώτον, θα πρέπει να διευκρινίσουμε προς το συνδημότη μας, ότι ο «Π.Τ.» δεν είχε καμιά απολύτως διάθεση και πρόθεση, να τους χαρακτηρίσει ως «αναξιόπιστους». Το αντίθετο μάλιστα. Οι λέξεις «άγνωστο που» δεν είχαν σκοπό να θίξουν κανέναν. Άλλωστε, δεν μπορούσαμε να ξέρουμε με τι αριθμό πρωτοκολλήθηκε και πότε, καθώς δεν είχαμε απολύτως καμιά ενημέρωση γι’ αυτό, ως εφημερίδα.

Κατά δεύτερον, να ευχαριστήσουμε τον συνδημότη μας, για την ενημέρωση και μάλιστα με φωτογραφία του πρωτοκολλημένου εγγράφου. Δεν το είχαμε αμφισβητήσει έτσι κι αλλιώς.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που μας έστειλε, το ψήφισμα έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου 4940 και ημερομηνία 19 Φεβ. 2019 και απευθύνεται προς: [Δήμαρχο Δράμας, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υπόψη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Κοινοποίηση: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Φορείς Πολιτισμού Νομού Δράμας.]

Λοιπόν, εμείς εδώ στον «Πρωινό Τύπο», αρχικά, δεν έχουμε λάβει τίποτα. Αν και δε νομίζω ότι κάποιος από το Δήμο Δράμας θα έμπαινε στον κόπο να στείλει στα μέσα ενημέρωσης το συγκεκριμένο ψήφισμα, έστω κι αν είναι πρωτοκολλημένο! Έτσι, απλά… αυτά δεν γίνονται!!!

Τώρα, ερώτημα παραμένει πραγματικά, τι έγινε το ψήφισμα και πού κατέληξε. Και πώς ένα πρωτοκολλημένο έγγραφο από τη γραμματεία του Δήμου … δεν κατέληξε σε κανέναν από τους αποδέκτες που όριζε ότι έπρεπε να φτάσει: τουλάχιστον στον ίδιο το δήμαρχο, και το σπουδαιότερο στη γραμματεία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κι εμείς απορούμε αγαπητέ συνδημότη, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις, κατά τις οποίες συνδημότες μας έχουν καταθέσει κάτι και δεν έχει φτάσει στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά, από εκεί και πέρα, ο στόχος σας δεν είναι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το αντίθετο μάλιστα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν όλη την καλή διάθεση να προωθήσουν το αίτημα αυτό, όπως κυρίως ο «Πρωινός Τύπος» το έχει ήδη κάνει. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεται, πάνω απ’ όλα, ότι εσείς οι ίδιοι θα πρέπει να απευθύνεστε μόνοι σας σ’ αυτά και όχι να περιμένετε από το Δήμο να κάνει κάτι τέτοιο για εσάς! Είναι το μόνο εύκολο που μπορείτε να κάνετε, αν θέλετε να δώσετε δημοσιότητα σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα!